Susu Enfalac A+ For Emir

13:56


Pening sebenarnya bila kita sebagai ibu nie nak berikan susu yang terbaik untuk anak kita. Of coz kita nak yang terbaik untuk si manja kita. Aku kerap google kat internet nak dapatkan info susu formula apa yang terbaik untuk kesihatan dan perkembangan otak baby.. - But Yes Susu yang terbaik adalah Susu Ibu (tiada tandingan okey..) 

So, aku pun buat la kira2 dengan Papa Emir dan akhirnya kami berdua setuju nak bagi Emir minum susu Enfalac A+! -sebab setahu aku susu nie memang tersangat la bagus untuk baby.. Aku godek jugak pak google nak tahu apa respons ibu-ibu yang bagi susu nie kat baby mereka.. Info yang aku dapat kebanyakan memang ibu-ibu bagi respons yang positif tentang susu nie termasuk doktor okey...So aku x kisah walaupun harga susu Enfalac A+ nie agak mahal berbanding Susu Formula yang lain. Bagi aku susu yang berkualiti of coz la mahal kan. Tapi kena la bijak orang kata.. 

Harga susu nie kalau kat supermarket/hypermarket memang mahal sangat xsilap aku pernah tengok kat Tesco Extra Sg.Petani harga sekotak 650gm- RM71.60.. Mahal kan... memang tak beli la kat sana kalau harga yang camgitu..Bayangkan la Emir minum susu nie boleh bertahan untuk 6 hari jer.. kalau sebulan????? @__@.. So aku nasib baik la aku beli stok susu nie kat kedai sensei cina yang harganya lebih murah sikit iaitu RM63.50 sekotak..Memang jimat banyak kan..Kalau hampa dok kat area Sg.Petani boleh la dapatkan stok susu nie kat kedai sensei..nama kedai tue Kedai Ubat Peking di Pekan Lama atau bagi hampa yang dok kat area Kepala Batas boleh beli kat Kedai Miki Baby Land, Kepala Batas.. harga susu nie kat situ pun murah jugak..

Mengikut dari pembacaan aku kat google ramai yang mengatakan susu nie memang bagus untuk perkembangan otak baby.. Siapa yang x mau anak yang bijak kan..So aku rasa betul la sebab Emir cepat bagi respons bila aku or papa dia dok borak2 dengan dia..Emir sekarang sudah pandai membalas balik- (balas guna ayat baby yang sepatah haram aku ngan papa Emir x faham)..hahaha...tapi x kisah la janji ada la respons kannnn..

Sedikit info yang aku dapat semasa dok  google pasal Susu Enfalac A+...

KUALA LUMPUR, 26 Sept (Bernama) — Mead Johnson Nutritionals memberi jaminan kepada para pengguna di Malaysia, Singapura dan Brunei bahawa syarikat itu tidak menggunakan tenusu atau protein yang mengandungi ramuan mentah dari China di tapak kilangnya. Katanya ujian yang dijalankan ke atas produknya menunjukkan tiada kesan pencemaran melamin. “Mead Johnson menjamin kepada para ibu bapa bahawa produk kami terus selamat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. Mead Johnson berkata ini disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia yang memberikan kelulusan dengan menerbitkan satu senarai yang memaparkan 25 produk sebagai selamat bagi penggunaan. 

Produk itu termasuk Enfalac A+, Enfagrow A+Vanilla, Sustagen Junior Honey dan Enfalac LF. Mead Johnson berkata ia mengeluarkan berjuta-juta tin dan kotak produk setiap tahun menggunakan standard kualiti tertinggi. “Produk kami tertakluk kepada pelbagai pemeriksaan kawalan mutu semasa dan selepas pengeluaran bagi memastikan kualiti dan keselamatan,” katanya. — BERNAMA

Kandungan enfalac


Tidak tercemar

Enfalac Halal

pengalaman orang lain pula, lihat laman kawan kita ni,

So boleh juga, sesuai untuk anak sembelit dan lambat membesar.


You Might Also Like

12 comments

  1. tapi susu yg paling bagus susu karihome sebab dia susu kambing..anak sy minumgak dulu tapi enfalac lactose free..sebab usus dia tak thn lactosa...

    BalasPadam
  2. Ya ka.. so far anak sya minum nie dari kecik sampai sekarang...Alhamdulillah mmg sangat2 bagus.. tak pernah sembelit dan sangat2 susah nak kena sakit.. ;p @sarah

    BalasPadam
  3. Tanpa NamaMei 13, 2013

    Blh tak bg susu ni time baby baru beberape hari lahir. Almaklum la sbb susu wife saya masih tak byk lg. Mohon bantuan...

    BalasPadam
  4. Sya start bagi baby minum susu nie sebulan selepas lahir..tapi sulam2 dulu dgn susu wife u..takut baby tak nak nnti..kalau susu wife u tak banyak mtk dia kerap sikit susukan baby..baru susu akan keluar..tp tak x byk jugak try p mengurut..InsyaAllah lps tue susu akn byk..;p @Tanpa Nama

    BalasPadam
  5. Tanpa NamaJulai 26, 2013

    boleh tak baby 7 month ambik susu enfalac a+ ni or terus ambik enfapro? sbelum ni baby sa ambik susu formula lain dan belum perna try susu ni..

    BalasPadam
  6. Tanpa NamaJulai 26, 2013

    boleh tak baby 7 month ambik enfalac A+ ni or terus ambik enfapro? baby sebelum ni ambik susu formula lain..

    BalasPadam
  7. boleh tak baby 7 month ambik susu enfalac A+ ni or terus ambik enfapro? baby sebelum ni ambik susu formula lain..

    BalasPadam
  8. boleh tak baby 7 month ambik susu enfalac A+ ni or terus ambik enfapro? baby sebelum ni ambik susu formula lain..

    BalasPadam
  9. I rasa boleh sebab enfalac A+ boleh diminum sehingga baby berumur 12bulan.. I mmg tak tukar susu enfapro utk anak I.. sebab kandungan susu enfalac lebih better drp enfapro.. so sya teruskan sampai umur setahun..kalau u perasan enfalac utk bayi sehingga 12bulan..so xdak masalah kalau u nak bg anak u minum enfalac..semoga penjelasan i nie dapat membantu ;) @Anita Raikol

    BalasPadam
  10. Saya baru lahirkan anak 31 julai lalu...tp masalah saya ialah breast xde nipple (nipple kecil)...jadi masa di hospital pun mmg baby mcm putus asa nak menyusu badan..nurse bantu dia n bg suap susu formula..hari ni anak masuk usia 3 hari dan saya dah start bg enfalac A+... dan dalam masa yg sama saya juga tgh stimulate susu badan...

    Tak ada masalah kan klu saya bg susu ni masa awal2 mcm ni..saya bg 2oz je...

    BalasPadam
  11. Saya baru lahirkan anak 31 julai lalu...tp masalah saya ialah breast xde nipple (nipple kecil)...jadi masa di hospital pun mmg baby mcm putus asa nak menyusu badan..nurse bantu dia n bg suap susu formula..hari ni anak masuk usia 3 hari dan saya dah start bg enfalac A+... dan dalam masa yg sama saya juga tgh stimulate susu badan...

    Tak ada masalah kan klu saya bg susu ni masa awal2 mcm ni..saya bg 2oz je...

    BalasPadam
  12. Tahniah yer dpt baby baru..okey pasal susu nie.. i start bagi anak i minum FM lepas 2bln.. sblm tue mmg dia BF.. xpasti la nak kata boleh tak seawal umur tue.. tp ikut pada label tin susu dari umur 0 ke12m kan.. boleh la rasanya.. tp i suggest bg minim susu u lagi la..kalau xbole BF sbb problem yg u ckp tue try perah susu u then suap baby u guna botol.. sulam2 dgn FM..dlm masa yg sama try berurut jugak..Insyaallah dpt membantu.. :) @MinDLeSs gL??

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||