Mary Kay Skin Care Terbaik!

11:57



Hari nie nak share pasal produk skin cara yang terbaik bagi aku. Sebab apa aku kata terbaik kerana produk nie la kulit muka aku Back To Normal!

Meh aku story dulu apa yang jadi kat kulit muka aku sebelum aku cuba produk Mary Kay nie. Sebenarnya kulit muka aku nie jenis yang sensitif sangat2, xboleh pakai sebarangan skin care. So nak jadi cerita aku nie pulak memang suka sangat buat facial, then tempat facial tue pulak sentiasa bertukar2 la ikut mood aku..aku pantang tengok tempat tue cantik sikit sure aku akan pi terjah!

Tapi kali nie memang aku yang terkena natijahnya..Aku buat facial kat satu kedai tuttttt...ambil pakej whitening lagi tau..balik rumah dengan muka bangga tak hingat la konon-kononnya muka bersih la sangat sebab dah tak ada white/black head.. 

Then selepas 2-3 hari berlalu..tiba-tiba terkejut masa bangun pagi tengok kulit muka aku jadi tompok2 hitam - maybe sebab luka akibat dipicit dengan kuat oleh beautician tue..

Selepas seminggu pun still tak ok jugak kulit muka aku tue...bahkan menjadi semakin teruk.. naik bintik2 kecil macam ruam yang sangat banyak plus timbul2 pulak tue..Adoii tersangat la tension aku masa tue.. 

So dari saat itu, bermula la operasi mencari produk skin care untuk pulihkan balik kulit muka aku yang telah dirosakkan nie..huhuhu

Antara produk skin care yang aku pernah cuba:-

1. Clinique - x rawat apa2 pun sampai set yang ke-2 sama jer - x serasi kot +___+
price :- RM400+ 1set

2. Estee Lauder - promoter suggest kat aku serum khas untuk pulihkan bintik2 kecik tue - tapi sama jugak x ada perubahan pun... +___+
price :- RM300+ 1 botol

3. Set SK II - usaha aku order dengan cousin aku yang belajar kat Jepun - konon2 nak yang pure Jepun punya la.. - sama jugak x berkesan - x glow pun pakai miracle water tue,, - 2 botol jugak la aku maintain..- rugi duit jer.. mahal derr... +___+
price :- RM2000+ 2 set

4. Jumpa doktor Pakar Kulit Khoo kat Sg.Petani - result ada la sikit- parut2 hitam dah pudar tapi still tak dapat hapuskan bintik2 kecik tue.. @__@
price :- RM80+ 1set -botol kecik gila..

5. Pergi dapatkan Treatment dekat Pusat Kecantikan Micheal Lazar - kos rawatan dia mencecah ribuan ringgit..but still the same result.. @__@
price :- RM2000+ 

6. At last aku cuba la Produk The Miracle of Mary Kay. Sebenarnya adik aku beautician untuk produk nie.. Dari awal lagi dia dok offer aku sebelum aku cuba semua produk yang listed kat atas tue..tapi itu lah..masa tue aku macam tak yakin jer sebab produk nie dijual secara direct selling!..

Berbuih mulut adik aku dok explain yang produk nie memang bagus sebab menggunakan ramuan botani. Dek kerana kecewa dengan semua produk yang aku dah cuba kat atas tue..so aku try jugak la The Miracle of Mary Kay nie.. 

Aku mula dengan Set Jerawat Acne-Prone Skin..habis jer 1 set.. serius kulit muka aku dah boleh nampak perubahannya..bintik2 kecik tue dah macam kecut dan beransur hilang! Hahh apa lagi bertambah bersemangat la unttk teruskan produk nie.. - tue la degil kan masa adik sendiri promote jual mahal.. dah habis duit banyak baru nak sedar kan!!! hahaha



Nie la set yang aku cuba untuk merawat bintik2 kecik tue...Untuk set acne nie ada trial set tau..Harga RM130/set

Yang ini pulak set Botanical Effect Formula 3 untuk oily skin type...

Selepas kulit muka aku beransur-ansur okey selepas menggunakan 2 set Acne-Prone Skin aku dah boleh bertukar kepada Mary Kay Botanical Formula 3 yang aku maintain sampai sekarang..


Sepanjang kulit muka aku bermasalah seriously buat aku rasa down sangat.. benci + marah + tension tengok kulit muka yang bermasalah.. Tapi sekarang tak lagi.. ^__^!

Oh ya lupa nak share harga produk nie ~ 1 set Acne-Prone Skin RM220 (bukan trial set) kalau trial set RM130...

Bila muka dan okey boleh maintain guna Mary Kay Botanical RM296...
Sejak aku pakai produk nie berkesan...semua member2 ofis aku pun dah terjebak sama dengan produk nie and depa pun berpuas hati jugak dengan resultnya yg superb!



Nampak tak bintik2 kecik yang tumbuh subur kat muka aku dulu...huhuhu..tensionnnnnnnnn ooooooooooooooo! tapi sekarang tak lagi..;=D

p/s :- Kalau ada yang berminat nak beli Mary Kay Skin Care nie boleh contact i kat sini yer ~ Facebook @ email ke farahwahyda@gmail.com.... Thank you... =D

Love, 
Farah





You Might Also Like

23 comments

  1. btl2 berkesan lah farah...

    BalasPadam
  2. nak order set mary kay ni mcm ne?xde contact number pn..boleh email kt saya tak?nonachantek@gmail.com

    BalasPadam
  3. Tanpa NamaMei 07, 2014

    Sis..sy tgh pkai mary kay f2 normal...tp muke sy makin teruk..dh sebulan pkai ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebelum nie muka ada prob x? Kalau ada pptnya kena rawat dgn acne set dulu..

      Padam
    2. Tanpa NamaJulai 22, 2014

      Sis cobalah product dermafal...sekali dg serum nya...memang sgt berkesan..myskin pun lagi teruk korban tukar2 product pemutih..

      Padam
    3. Tanpa NamaJulai 22, 2014

      Sis cobalah dermafal....myskin lagi teruk korban bertukar tukar product....skrg sy guna dermafal cleansing n vit e serumnya....kulit dah cantik,glow,takpayah pakai make up pon berseri...

      Padam
    4. Tanpa NamaJulai 22, 2014

      Sis cobalah dermafal....myskin lagi teruk korban bertukar tukar product....skrg sy guna dermafal cleansing n vit e serumnya....kulit dah cantik,glow,takpayah pakai make up pon berseri...

      Padam
  4. Tanpa NamaMei 21, 2014

    Sy setujuu mmg la mary kay ambik mse yg lme nk sembuh tp at least produk slmt.love mk always

    BalasPadam
  5. Tanpa NamaJun 06, 2014

    Saya nak let go botanical set f3. Cleanser, toner n moisturizer. Saya da pakai mk stahun lebih tp.xde prubahan. And produk yg sy nak let go ni sy bru repeat order.2 bulan lalu. So sy nak let go rm80 je.sume ni. Cntact sy o133092341 lau nak.

    BalasPadam
  6. sy pengguna MK! Alhamdulillah kulit makin ok sbb sblm ni kulit mengeelupas teruk+luka akibat guna peeling product.
    Now da xpandang produk lain da, hihihi

    BalasPadam
  7. Pernah guna dulu tetapi payah hendak dapat stok di sini (dulu). So, saya berhenti guna. Overall, produk yang agak baik juga.

    BalasPadam
  8. Farahwahyda..pakai sampai sekarang ke produk MK tu?akak ni nk try jugaoily skin..tp muka bkn jenis sensitif

    BalasPadam
  9. Salam akak..meh kita story kt sini.. akak pm Farah k..
    https://m.facebook.com/pages/Mrs-Secretarys-Blog/129136593891755

    BalasPadam
  10. saya baru nak kenal apa itu Mary Kay

    BalasPadam
  11. Love Mary Kay..saya guna set timewise...suka sangat...

    BalasPadam
  12. Area sungai petani ker?

    BalasPadam
  13. Hi..sy nk let go mineral powder foundation beige 5,bru jer order dlm seminggu..sbb nye x sesuai dgn skin tone sy...tu jer..condition still 9/10...sy cuma de guna 2 or 3 times jer...klo berminat contact sy 01123374371...miss H...

    BalasPadam
  14. Tanpa NamaMac 31, 2017

    Kulit saye jerawt x bermata...kwn ckp jrwat resdung...jergat lagi...mcm2 dh cube..tapi.....emmm..bole x pm 0197086342

    BalasPadam
  15. Mcm sy pulak..
    Kulit muka ok je..
    Tak dak jerwat..
    Tp gatal tgn try kunyit n mady kat muka.. jrwat merah naik..huwa..
    Pastu.. sy try aloe vera.. alhmdllh ok..skli lgi gatai..p guna yogurt tepek kat muka..skli naik jerwt..huwa.. sedih..
    Skrg ni sy letak madu ori je kat jerwat2 tu.. hopefully pulih..

    BalasPadam
  16. Saya guna set botanical Dan knp muka jd gelap

    BalasPadam
  17. Tanpa NamaJulai 05, 2017

    Sy pulak dah 2bln lebih juga guna botanical effects jerawat masih keluar. Boleh baca pengalaman sy di sini:

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.my/2017/07/jerawat-makin-banyak-pakai-mary-kay.html?m=1

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||