Trip ke Singapore 2012 -Bugis Street - Day 1

11:35



Actually aku plan trip ke Universal Studio Singapore nie sejak dari bulan Jun lagi.. Aku gunakan khidmat travel agent yang kebetulan kawan adik aku..harga pakej dia pun memang reasonable la untuk trip 3H 2M..psst..pakej dia paling murah kot setakat yang aku dok survey...dan yang paling bestnya lagi, kami dapat bas VIP Coach walaupun penumpangnya hanya 15 orang jer.. hurm apa lagi..duduk sorang satu seat la..hahaha

Kami bertolak from Sg. Petani pukul 11.30 mlm - 15.09.2012 - then sampai di Johor keesokan paginya-16.09.2012. Sebelum masuk Singapore kami singgah segarkan diri kejap di R& R Gelang Patah. sebab kalau ikut masa untuk boleh check-in di hotel pukul 3.00 ptg, so tak nak rasa lemau badan sebab kami akan terus tour dulu sebelum check-in..

Ok..meh aku nak share apa yang ada kat Singapore dan tempat-tempat yang menarik yang boleh kita terjah kalau datang bercuti ke sini. Aku akan share part by part la yer sebab banyak tempat yang best yang kita boleh pergi! Bagi aku Singapore nie memang best sangat!!! rasa macam tak nak balik jer.. kih..kih..kih..

Settle urusan dekat imigiresen..kami terus menuju ke The Largest Street Shopping Singapore iaitu dia Bugis Street! dekat sini ada bermacam-macam barang yang boleh buat kita juling bijik mata..dan harga barang2 yang dijual pun ok la..*please jangan convert duit kita ok! if berkenan beli jer tanpa convert kepada RM.. hehehe.. sebab currency rate Malaysia sangat la rendah..Masa aku tukar duit hari tue currency rate pada 14.09.2012 adalah 100SDG = RM250..so kalau kita nak membeli asyik nak convert jer memang akan tak terbeli la..



Me n my nephew tengah survey2 nak tapau ole-ole..



oppss dekat kedai ada nie jual barang2 untuk 18SX..hehehe


Edy nak pose jugak kat sini..tapi tak membeli apa pun..eksyennn jer lebih..



Mama n adik Mal yang sudah rambang mata tak tahu nak pilih kedai mana nak terjah dulu..



my best friend n her husband pun ikut sekali..yeaayyy!!



Nurul and my cousin.. shopping tak ingat..kat sini jer depa dah abis berdolar-dolar..



FYI, Barang-barang kat sini memang semuanya cantik2 dan berkualiti dan jugak sepadan la dengan harganya..hahaha..ok kalau nak tahu apa yang ada lagi dekat Bugis Street nie boleh la tengok dekat link nie ---> Bugis-street website - .

2 jam kami kat sini rasa macam tak cukup....tapi apa nak buat ada banyak tempat lain lagi kami nak terjah lagi...

Next kami pi terjah ------> Little India Street, Singapore pulak...meh jemput singgah...=D


You Might Also Like

1 comments

  1. Bugis street is the famous place to buy souvenirs
    thanks

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||