Emir 1st Swimming Lesson

12:15



Assalamualaikum..
Ini kiranya last punya minit plan lah bawa Emir pi mandi kolam di Hotel Swiss Inn Sg. Petani.. yg boleh jadi last minit plan tue sebabnya aku tengok cuaca okey jer...so memang sesuai sangat sesuai la utk bawa Emir pergi mandi kolam..heeeee

Actually swimming suit and pelampung Emir dah dekat sebulan aku beli.. tapi disebabkan cuaca kat Sg. Petani nie asal petang jer hujan.. so terbantut la program aku nak bawa Emir bermandi-manda kat kolam paling besarrrr di Sg.Petani. FIY, Hotel Swiss Inn nie satu²nya hotel yang membenarkan outside guest utk mandi di sini dengan kadar bayaran RM10 for adult and RM5 for children…utk Infant free okeyy,, so mandi la sampai kecut.. =D

Suasana waktu petang² dit Hotel Swiss Inn nie memang sentiasa ramai dengan orang.. memang meriah!!.

Yeaayy..best la tue Emir dapat main air kan..=) Pelampung nie memang sangat sesuai untuk baby yg baru 1st time nak belajar berendam dlm kolam sebab ada back support untuk sokong kepala baby kita.. But make sure tekanan anginnya mencukupi..takut baby kita tak selesa nanti...- Mulanya aku risau Emir tak nak duduk dalam pelampung tue.. rupanya tak...Emir suka!!!...kaki dia dok godek² jer kat dalam air tue..mcm pandai jer Emir apungkan diri yer sayang....hehehe

Swimming suit Emir nie aku beli time ada sale dekat 1st Avenue, Penang.. Harganya RM 55.90 after 20% off.. 


Pelampung nie pulak harganya RM43.90..Pelampung nie ada 2 lapisan..satu yg ada back rest tue.. yg kedua untuk stabilize our baby..so memang safety la.. 


Sebelum Emir ada aku dengan husband memang selalu datang utk swimming kat sini..Biasanya time kami datang sini cuaca memang panas terik!.tapi cuaca petang ini yang memang sangat awesome!! kalau lah selalu redup mcm nie boleh la hari2 bawa Emir datang mandi di sini..^__^




Love this candid pictures so much.. lebih² lagi pic yg no.2 tue.. Aku pelik la apsal kalau aku yg capture mesti dapat hasil yg ok la utk beginner seperti aku.. tapi why bila husband yg capture hasil dia mendukacitakan.. sedeyy aku.. aku pun nak jugak picture² yg awesome dengan Emir macam nie.. =( 
" Papa u kena belajar lagi la...."

Bukan kami bertiga jer petang tue..Mama, adik Ikmal aku & Irfan pun join sekali.. Irfan sampai tak nak keluar kolam..nak berendam jer dia..


Dah sejuk² nie sure la lapar kan..so kami oder mee goreng & french fries untuk melapik perut yg dah kelaparan.. hehehe

Lewat petang semua dah kecut and keletihan.. so it's time to go back home.. cukup la sesi utk hari nie..next time kita datang lagi yer sayang..Masa berkualiti dengan family boleh hilangkan semua stress yg ada.. Love my family so much..


You Might Also Like

6 comments

  1. Tanpa NamaApril 05, 2013

    salam.. mggu lps 1st skool break sy ada ke sg petani stay di swiss in 4 hari sbb ada keje sikit di gurun n kwn suggest dok area sg petani sbb dekat dgn bandar. betul tu..

    mmg betul 1st impression sy bila tgk swimming pool ptg nya penuh meriah.. heran juga sbb biasa kt hotel pool x lah seramai gitu.. sy jz bear in mnd may ada co buat fmly event kt hotel kot tu yg ramai yg mandi mandi kt pool.. bila sy baca entry mrs secretary baru la sy tau rupanya swiss in sg petani open utk outsider.. bagus jgk gitu kan.. anak sy puas hati mandi kt situ.. 3 hari brturut2 g terjun kolam pagi n ptg.. sy plk xde sekali pn jt pool, juz tgk dr bilik di tgkt 4..

    BalasPadam
  2. Yer memang dah lama hotel nie open utk outsider mandi kat sini..sya memang suka datang sini sejak sebelum ada anak lagi..santai petang2 memang best..nanti datang lg calling2 la..;P @Tanpa Nama

    BalasPadam
  3. Tanpa NamaApril 08, 2013

    @♥ Mrs. Secretary ♥

    in syaa allah.. sy dh take note yr blog n now ala2 follow jgk lah yr story n i'm enjoy reading it..

    sy terterjah yr blog thru nurulwahabdepp punya blog.. thnks to nurul..

    BalasPadam
  4. Ok2 tq yer sudi nak follow story sya nie.. keep in touch yer..@Tanpa Nama

    BalasPadam
  5. SALAM.. nak tya nak mandi di swiss in msa pg tu kna p bgtw bhgian reception n bt paymnt ka cna? walk in saja ka? Ingat nak bwak ank g mndi c2 jgk.. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam dear.. ok kalau in house guest boleh mandi free jer.. tapi kalau walk in just pergi ke reception jer bagi tahu kata nak mandi and buat payment pun tak situ jugak.. =D

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||