Emir Love His First Solid Foods -Heinz Pureed-

12:39


Since Emir dah 5 bulan.. aku terpikir untuk start bagi dia makan solid food walaupun aku tahu doktor kat hospital/klinik kerajaan selalu advice kat kita untuk tunggu baby kita berumur 6 bulan dulu baru la start their first solid food kan...Tapi lain pulak advice drp my paed.. According to him, baby kita dah boleh diajar makan seawal umur 4 bulan lagi..Tapi aku tak dak la kasik Emir makanan seawal 4 bulan.. takut jugak sistem penghadaman dia tak boleh terima.. 

So solid food yang menjadi pilihan aku adalah 
Taste dia ok la.. sedap jugak.. hehehe.. 
aku rasa dulu sebelum bagi Emir makan..

 Emir sangat suka dengan Heinz babies Pureed nie.. 
tengok la mata tak lepas pandang makanan dia jer.. ^__^

 Tq My Sayang sebab sudi nak tolong suapkan Emir makan.. Bagi pendapat aku of coz la bapaknya jugak kena ringankan tulang bantu binik kalau dah nama sayang kan..muahahaha..ambik kesempatan betul..- 

Tugas bapak bukan hanya carik duit saja.. As a father kena la sama2 membantu dalam membesarkan anak... jangan biarkan 100% tugas menjaga anak tue kat binik jer.. Bukan apa nanti tak dak la anak tue jemu....asal dok suap makan...mama dia jer... sesekali Emir nak jugak tenung muka bapaknya pulak.. yer dok??..Baru la kasih sayang bertambah erat...^__^ 

Sampai lincin Emir makan..Kalau la Emir boleh nak bagi tahu apa yg dia rasa mesti dia akan cakap " Papa nak lagi please... Emir suka la makan makanan nie.. sedap OooooOO..pandai mama pilihkan makanan yang sesedap nie kat Emir.. 
Tq Mama.. Love u Mama.. " ^__^

"Love you too Papa..Kalau boleh hari-hari Emir nak Papa suapkan Emir" 
^__^

 Okeyyy yg nie penting yer.. Macam mana kita perlukan air putih/kosong/masak dan sewaktu dengannya dalam aktiviti seharian kita macam tue la jugak baby kita pun perlukan air..
Ia penting untuk sistem penghadaman dia.. baru la baby kita tak kena sembelit.. Kita as a mother kena ajar baby kita minum air putih nie dari dia kecik.. tak dak la nanti bila dah besor  nak minum air manis2 jer.. Not good la kan..so make sure sulam2 la baby kita dengan air putih nie... lagi elok air yang ditapis yer.. ^__^



-sharing is caring-
^__^





You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||