Trip To Singapore Day 2- Song Of The Sea

17:36


Actually story pasal trip ke Singapore tak abis lagi sebenarnya.. tapi tah macam mana aku dah nak start entri pasal trip ke Sarawak pulak..apa daaaa...ke-nyanyok-kan yg sangat teruk...muahahaha...
So back to the story.. lepas kami semua dah penat tapi masih belum pancit setelah seharian berjimba kat Universal Studios, kami meneruskan perjalanan untuk menyaksikan persembahan "Song of the Sea". Kami semua memilih seat baris ke-2 dari depan..Lagi dekat lagi best!!! 

Show start jam 8.40 mlm dengan persembahan musikal oleh sekumpulan remaja... Mula² tue aku rasa macam biasa jer..dok pikir sorang² apa yg best nie.. that is me!!! belum apa² dah negatif thinking.. hahaha.. nasib aku tak angkat momtott blah.. kalau tak sure aku menyesal tau sebab show memang sangat best!!

Al-kisahnya seorang lelaki bernama Lee yang yg mempunyai suara yg merdu telah membangkitkan seorang Puteri AMI yg terkena sumpahan...Selain Puteri AMI nie banyak la watak yg muncul ikut pada jalan ceritanya,, ikan finding nemo pun ada... sungguh kreatif hanya dengan menggunakan pancuran air dan laser yg berwarna-warni dapat menghasilkan objek² yg sebegitu..

Semua picture yang aku share nie bukan drp koleksi aku..
Al-maklum la setakat kamera Sony 14.1mp jer mana la boleh nak capture picture² secantik nie.. So yg koleksi aku...aku simpan utk tatapan diri sendiri jer la..tak tergamak nak share kat sini sebab kualiti gambarnya sangat tak okeyyyy..hehehe..so thanks to Mr.Google...dengan sekali klik dapat la semua picture² yg awesome nie..

I'm wondering why kat Malaysia  kita tak boleh pikir se-kreatif nie.. Sedangkan ada banyak pantai² kat  Malaysia yg boleh kita buat macam nie.. Kalau la dekat Malaysia ada tarikan sebegini..sure ramai tourist yg nak datang melawat Malaysia.. 

Tiket entrance Song Of The Sea nie $10 seorang.. Walaupun boleh tahan mahal harganya.. ia sesuatu yg berbaloi untuk ditonton.. sungguh unik dan best.. Tak silap aku show dia ada 2 kali jer sehari.. 1st show jam 7.40mlm dan last show jam 8.40mlm..So don't missed out!! kalau datang ke Singapore wajib tengok show nie okeyyy...



You Might Also Like

1 comments

  1. macam menarik jer neh....datang dari blog mama...hehheh...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||