Trip to Singapore - Day 2 - Universal Studios

16:20


Ya Ampunnnn........punya la lama aku nk update entry pasal trip aku ke Singapore nie..- tapi untuk entry lain sempat pulak yer,..hehehe.. bukan apa utk entry travel2 nie memang kena story panjang berjela2 sikit..setiap moment kat sana kena story in details.. sebab blog nie umpama diari yang boleh kita refresh balik bila2 masa pun.. kot2 la kita nie jenis pelupa apa yang kita dah buat dlm hidup kita nie...so boleh la belek2 balik kat sini...


Kalau bercerita bab kebizian kerja kat ofis nie sampai bila pun tak abis.. tambah2 hujung tahun nie banyak yang nak kena kejar dateline..lebih2 lagi dateline untuk submit LNPT plus dengan sistem HRMIS yang sangat slow teramat!!!! pening oooo @__@ - ye la mau tak pening kalau setakat kena buat LNPT untuk aku jer xpa xdak masalah..beresss.. Nie tak aku kena buatkan untuk bos aku sekali..So daripada aku melayan  tekanan perasaan mengadap sistem HRMIS yang buat aku migrin.. baik aku update sikit pasal trip aku kat  Singapore hari tue.. lambat2 update nanti lost semua memories pulak...^__^


Okey sebelum nie untuk Day-1 kat Singapore semua aku dah update.. Today aku update Day-2 pulak.. Untuk Day-2 nie kami bertolak dari Hotel 188 ke Pulau Sentosa dimana terletaknya Universal Studios nie..Kalau nak tahu Universal Studios nie buka jam 10.00 pagi.. so make sure pergi awal2 tau sebab takut nanti xsempat nak cover semua tempat kat dalam tue...


Globe dengan perkataan Universal Studios nie tempat wajib utk bergambar.. Semua manusia datang sini mesti ada picture nie kan.. ^__^ 

Bergambar berdua di depan Globe Universal Studios.. Tapi why berdua jer..Mana Emir????? Jawapannya:- Emir aku tak bawa sekali untuk trip nie..tinggal dengan Mak Tok dia.. sebab masa nie Emir baru nak masuk 3 month..so aku tak nak la streeskan Emir bawak dia jalan jauh2..Tapi tak pe aku dah bawak Emir naik belon besar (kapal terbang) balik kampung papa dia kat Sarawak bulan November baru2 nie.. yang tue nanti aku update entry kat Sarawak yer...hahaha... 


Terjumpa dengan watak kartun nie.. tapi aku x tau apa nama dia.. hahaha.. tak kisah la janji dapat bergambar dengan dia..^__^


Love this candid picture..^__^


Adik Wan aku dengan wife dia and anak depa Irfan -  yang mana telah mendapat tajaan sepenuhnya daripada kaka kesayangan depa a.k.a Aku ler! untuk trip nie ..




Light..Camera..Action Studio.. Part tingkap pecah nampak air laut bergelora tue paling awesome.. Sangat impressed!!! 




Sesame Street - watak kartun kat sini akan keluar ikut time tau.. so if nampak jer mereka keluar kena cepat2 beratur untuk ambil gambar.. kalau tak jangan harap la nak dapat bergambar lagi.. 






Sci Fi City - Transformer Ride...Wajib tengok 4D Transfomer nie..sebab best.. Misinya kita kena bergabung dengan Transfomer untuk menyelamatkan bumi...muahahaha ^__^



Bumblebee  yang cute..^__^

                                                                    

Aku pun jadik macam budak2 jugak temankan si Irfan nie naik dinosur tebang.. Best jugak sesekali jadi perangai budak2 nie.. hahaha


Revenge Of The Mummy Ride - Masa nak masuk sini memang sangat la lawak.. Bayangkan kami dah que-up nak masuk tengok benda nie,, sekali adik mal aku bagi tau transport dia macam roller-coaster kat outdoor tue.. Gila semua kecut perut la..semua pakat patah balik tak mau naik..kami pun keluar balik ikut lawan arah ke pintu kami masuk mula2 tadi..sekali kena tahan dengan penjaga pintu yang pelik tengok kami semua nak keluar..Kami pun cerita la sebab apa kami patah balik,, then brother tue bagi tahu yang transportnya lebih kurang sama dengan transfomer punya daaaa.. so kami pun apa lagikkk....larikkkkkk masuk balik la - akibatnya kena que up sekali lagi dengan manusia yg ramai gilosss..padahal tadi dah sampai pun turn kami.. - tapi nasib baik kami masuk tengok jugak kalau tak rugiii oooo.. sebab sangat best!!!!





The Water World - A Live Sea War Spectacular Show.. 
Kat sini jugak ada Jurassic Park Ride - Sayangnya terlupa nak bergambar kat situ..sebab dah penat kot sampai boleh terlupa.. boleh dokkk cam tue...hahaha- kat situ pun best naik bot yg boleh muat 9 orang jer.. make sure staby raincoat.. sebab mesti basah punya la...


Far Far Away Castle - Kat sini kita boleh tengok filem pendek Shrek 4D .. Best jugak sebab semua rasa real.. kalau Shrek naik kuda,, kita pun akan rasa naik kuna jugak.. bila shrek bersin - percikan air hingus dia akan kena kat muka kita.. labah2 pun kita dapat rasa melata kat bawah kaki kita.. BEST!!!








Madagascar Ride - Kita akan dibawa naik bot kecil pusing2 tengok watak animasi nie yang akan menghiburkan kita dengan nyanyian..lebih kurang macam animasi musikal....^__^


Yang nie mainan untuk kanak2 seperti irfan yer..




Dapat pandang dari jauh jer la sebab aku tak naik.. penakut punya olanggg...



Pusing2 ambik angin petang @ Universal Studio.. Sesi mengeringkan baju yang kebasahan dek peluh..^__^


Say his name three times - BEETLEJUICE! BEETLEJUICE! BEETLEJUICE! But so sad.. Live Show dia aku tak sempat tengok sebab Irfan dah nangis2 dalam tue tak nak dok dah.. so sebelum orang halau aku keluar panggung baik aku angkat mumtuttt aku  dulu... ;((



Dance Perfomance oleh 4 orang macho man.. 
ok la not bad.. ^__^



Sesi mencari souvenir untuk dibuat kenangan.. Adik Mal aku & Adik Wan aku beli cap...Aku pulak beli Body-Shirt printed "WELCOME TO UNIVERSAL STUDIOS" Jadi la kan..nak beli yang lain mahal gilerr...itu jer la yang mampu pun.. hehehehe




Irfan beli Coklat M&M + patungnya sekali.. Sebekas berharga $25...Mahal tuhhhh..


Actually terlalu banyak picture yg diambil.. tapi tak kan la semua nak tempek kan dalam nie kan.. So simpan la sikit untuk koleksi album kat Universal Studios dalam Facebook Album aku.. 

Nak bagi tips sikit pasal Universal Studios nie:-
  • Datang awal pagi- kalau lewat takut tak sempat cover semua & games..
  • Ambil Universal Studios Map kat entrance masuk Universal Studios - sangat berguna sebab Universal Studios nie tersangat la luas dan yg paling penting sekali dalam map tue ada  mention time untuk semua show..so don't missed it..
  • Expess Passes Ticket -Kalau ada bajet lebih beli la express tiket nie..tambahan dalam $30 kalau purchase online..memang harga mahal sikit tapi kita boleh jimatkan masa kita.. Express tiket nie membolehkan kita potong que orang...hehehe ..so tak payah la penat beratur panjang2.. 
  • Jangan buang botol mineral yg dh kosong..boleh guna balik untuk refill air kosong- Dalam Universal Studio nie panas mesti cepat dahaga.. larat ke kalau asyik nak kena beli air jer.. kopak la poket.. mahal dowhh...
  • Pakai la baju dan kasut bersesuaian- sebab sure bermandi peluh kat dalam tue.. tapak kaki pun rasa mcm akan tercabut.. hahaha..walaupun penat tapi enjoy sangat berbaloi okey...
  • Toilet yg ada paip air hanya 1 jer kat setiap Restroom -Toilet last sekali - yg lain hahahaha sendiri mau ingat la.. 
  • Jangan lupa pakai sunblock- rentung jadiknya nanti..;p
  • Boleh bawak bekal makanan/minuman dari luar? - Depa tak check pun semua beg kami.. so boleh la save sikit kan.. makanan/minuman kat dalam tue semuanya boleh tahan cekik darah...
  • Bawak la sekali face towel - sure peluh meleleh beb...
  • Locker untuk simpan barang FREE untuk setengah jam jer.. yg lebih kena la bayar..
  • Surau ada tersedia..so jangan risau yer..
  • Apa2 lagi la barang yang bersesuaian... ^__^


*Next trip aku dibawa untuk tengok Live Show Song Of The Sea.. tempatnya tak jauh pun dari Universal Studio nie.. nanti la aku update apa yang best kat situ...



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||