Fly to Sarawak Last Part with My Precious Emir

16:15


Hello.. hari nie nak story pasal hari ke-3 di Sarawak.. before that... i'm so sorry kerana tiada sekeping pun gambar untuk hari ke-3 yang boleh ditatap kat sini kerana aku a.k.a si pelupa+si nyanyok+tak ingat..nak charge balik kamera kecil aku tue yg dah kehabisan bateri akibat terlampau berposing kat entry sebelum nie.. huhuhu

Jadi yg aku boleh update hanyalah stories sahaja.. *tak kan aku nk curik lagi picture kat trip yg sebelum nie..rasa tak best la pulak..nanti kat entry tue pun nak kena ada pictures to flow with the stories jugak...betul tak?? So terima la seadanya...

Hari ke-3 kat Sarawak aku fokus kepada acara makan².. Misi mencari Mee Kolok sebagai santapan untuk perut yang dah berkeroncong untuk makan tengahari.. Ronda punya ronda jumpa la satu gerai nie yg ada menjual Mee Kolok.. Lokasinya kat Pasar Satok.. aku tengok ramai jugak org kat gerai dia..so apa lagi cepat² park kereta terus serbu gerai tue..ternyata memang tersangat sedapppppppppppp.... The best Mee Kolok ever!!!!!!!! 


*Tips- kalau kita travel negara/negeri orang and tak tahu mana tempat best untuk makan.. cubalah tips nie.. tips nie utk uolss yg gamble p travel tanpa buat apa² research pasal tempat makan yg best yer..-
Ushar sesuatu tempat makan yg menjadi pilihan kita tue..1st of coz la kena make sure ianya HALAL...then tengok pulak bilangan pelanggan yg ada kat tempat tue...kalau ramai sampai terpaksa beratur hingga ke luar kedai..PASTI makanan depa tue tidak mengecewakan.. Sepanjang aku dok travel cara nie la aku buat..tak pernah mengecewakan lagi la..hehehe

Sumber -uncle google-... nak jugak tempek sekeping.. tak puas lar tak dak picture..
Lepas makan terus kami terus ke Pasar Satok untuk 
membeli Terubuk Ikan Masin dan Paste Laksa Sarawak yg dipesan oleh MIL and My BFF #Nur Nazdia..Kemudian perjalanan diteruskan pulak ke Shopping Complex, Boulevard Mall, pergi just nak cuci mata jer.. lama jugak la kami buang masa kat situ.. seronok tau dok tengok ragam orang nie.. hehehe

Lewat petang kami singgah dekat Astana Food Court untuk pekena air kacang.. For your info, Kedai Kek Lapis Sarawak Mira tue terletak di belakang food court nie jer...so teramat la rugi kalau tak singgah dulu utk merasa sample kek yg ada...hahaha... 


After that kami 3 beranak pergi pulak Kuching Waterfront utk walking and lepaking..tapi rasa panas betul malam tue...sampai pecah peluh..aku rasa macam dok dalam kotak sauna dah...hahhh tengok muka Emir pun stress ja walaupun tengah tido.. tak tahu la stress sebab panas ker atau dia tengah mimpi hantu....hahahaha



Restaurant Raja Ayam Penyet menjadi destinasi pilihan kami utk makan malam.. kami dapat tahu pasal restaurant nie masa kami makan Mee Kolok tengahari tadi.. Brother tue kata restaurant nie famess kat Kuching.. dia siap pesan suruh pergi awal takut pergi lewat orang ramai.. memang betul ckp brother tue..masa kami sampai memang dah ramai orang pun.. 

Jemput makan... hehehe... nampak simple tapi sedap!


Gendang gendut tali kecapi... kenyang perut suka hati.. lalalala...
Emir dan My Sayang.......Love both of you 4 ever.. 


*Last Day

Esoknya after breakfast kami check out..then terus ke airport.. tamat la sudah trip selama 4hari 3malam ke Sarawak bersama Emir...So far trip kali nie memang best walaupun tak banyak tempat yg kami pergi.. !! tak pe tahun nie boleh pergi lagi.. lagipun Emir dah besar sikit...=)






You Might Also Like

1 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||