Fly to Sarawak Part II with My Precious Emir- 360 Hotel Urban Resort Sarawak

04:46


Percutian kali ke-2 ke Sarawak tahun nie memang aku tak plan nak berjalan macam sebelum nie.. sebab boleh dikatakan masa 1st time aku ke Sarawak tahun 2010 yg lepas..hampir semua tempat menarik aku dah cover..masa tue aku masih berdua lagi so boleh la aku terjah semua tempat menarik yg ada kat Sarawak..seminggu dihabiskan dengan menerokai setiap pelusuk Kuching, Sarawak..story pasal tue nanti aku update kemudian..al-maklum la story yg back to the future nie kena ingat balik.. muahahahha

So back to the story...flight MAS dari K.Lumpur selamat landing kat Sarawak lebih kurang jam 4.30ptg waktu tempatan.. waktunya sama jer macam di Semenanjung...bezanya cuma jam 6.00ptg kat Sarawak macam dah nak masuk senja..means dah nak gelap...sebab tue la kat Sarawak boleh bukak puasa awal...hehehe

Semasa melangkah keluar dari airport aku dah nampak sorang mamat nie pegang sepanduk nama aku- 'Pn. Farah Wahida'.. hehehehe.. aku apa lagi terus lambai kat dia dengan senyuman yg sehabis manis la konon²nya...gatai...muahahaha.. Transportation aku nie murah sangat just RM2.99/person/per way..naik private van pulak tue..kalau naik cab confirm² kena ketuk beb..Actually aku booked airport transfer nie sekali dengan hotelnya..

Puas aku servay hotel² kat area Kuching, Sarawak..sampai berpinau mata aku..akhirnya aku memilih 360 Hotel Urban Resort sebagai tempat menginap kami selama 3malam..Harga semalam bagi Deluxe King without bfast adalah RM155!!!

My 1st expressionism pasal hotel nie memang superb la.. tak salah aku membuat pilihan utk menginap kat hotel nie.. Bilik deluxe king dia sangat besar.. tengok la si Emir dah landing kat atas tilam yg sungguh empuk tue.. mata pun dah stim nak tido leteww..hehehe.. Interior designnya pun sangat luxury... senang cakap 'Value For Money' la..


Tempat yg wajib aku terjah of coz la bathroom.. aku nie sangat particular pasal kebersihan.. melangkah masuk jer terus aku terus aku jerit kat My Sayang...

Aku : Fuyooo Sayang....sangat besar hokeyyy!!!! Boleh mandi bertiga la...lalalala
My Sayang : senyum..

Hampeh betul la My Sayang... tak teruja ker dear.... bueeweekkkk..
bagi aku ok la bathroom nie simple but nice... walaupun utk 3malam jer aku gigih jugak menyusun toiletries aku tue...muahhaha

Dinner time!!! we had our dinner dekat area hotel jer iaitu dekat SRC Restaurant (Singapore Chicken Rice).. ok not bad la.. Gelas teh tarik dia giloss besaq... tapi taste dia perhhh.. macam Penang mari OooooOOOoo!!!!! ^__^

After dinner kami tak dak plan nak pergi mana² just nak lepak kat area hotel jer.. kami menuju ke area swimming pool hotel yg terletak kat tingkat 4 Tower B.. Pemandangan malam kat sini sangat cantik....tenang jer...dengan angin malam yg dingin memang sangat sesuai untuk berkasih sayang...cewahhhh...hahaha...opsss terlebih sudah...
Tapi sayang spoil la pulak.. aku baru plan esok nak buat kuak lentang kat sini.. sekali terbaca depa letak signage "Under Maintenance".. so tak dpt la nak tunjuk skill kuak lentang aku tue..sob..sob..sob..

My Sayang pun nak jugak tempek gambar dengan Emir kesayangan dia tue... kesian Emir...Papa & Mama dia buli tak nak kasi Emir tido lagi.. sudah la Emir penat naik flight tak habis lagi...masih mahu dipaksa menahan mata melayan Papa & Mama nak berposing persis model la sangatttt...hahaha..

 Sabar yer sayangku Emir...kami lepak kat atas nie tak lama pun..lepas habis posing kami balik lepak kat bilik pulak...kesian tengok Emir dok tenyeh mata dia banyak kali dah.. mengantok sangat la tue.. Malam pertama hanya lepak di kawasan sekitar hotel jer.. 

Plan aku selama 4hari kat Sarawak:-
  1. Balik Kampung My Sayang kat Bau jumpa sanak-saudara...
  2. Shopping kat Serikin..
  3. Misi mencari/makan Mee Kolok...wajib makan!!!
  4. Misi mencari/makan Nasi Ayam Penyet...juga wajib makan!!!
  5. Misi membeli kek lapis Sarawak
  6. Misi membeli ikan terubuk masin
  7. Misi membeli paste Laksa Sarawak
  8. Lepaking kat Waterfront
  9. Bawa Emir ronda² sekitar Kuching, Sarawak




You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||