Good Bye 2012 WELCOME 2013

15:34


Selamat Tahun Baru 2013!!!!


Wahhhh..cepat betul masa berlalu..rasa macam baru jer semalam aku dok tengok firework meletup-letup kat ruang angkasa Pandang Kota Lama..Tahun lepas aku dan My Sayang dari jam 8.00mlm dah terpacak kat tepi pantai hentian R&R Bagan Ajam semata-mata nak tengok firework.. Masa tue kami berdua lagi.. siap join BBQ member aku si Ana lagi.. sekarang cepat betul masa berlalu...pejam celik..pejam celik dah pun melangkah ke tahun 2013!! Azam tahun lepas pun tak tertunai lagi dah kena buat azam baru.. Rutin aku malam tahun baru seperti biasa...wajib tunggu detik jam 12.00 tgh malam dan firework.. Specialnya tahun nie aku bawak Emir sekali...Malam tahun baru 2013 kali nie memang sangat bermakna..terima kasih Allah kerana memberi kesempatan kami 3 beranak meraikan detik itu bersama-sama..

Rasanya belum terlambat kot untuk aku update azam dan plan aku utk tahun baru nie.. dah 5 hari berlalu baru nk update kan..nak buat macam mana aku nie asyik busy jer..balik²  itu jer alasannya...Aahhhh tak kisah la beb... blog aku.. aku punya suka la..hahaha...
Untuk azam aku tahun 2013 meh aku nak senaraikan kat sini...khas untuk daya ingatan yg suka lupa nie..kalau sebelum nie aku set azam kat mulut jer..tapi tahun nie aku nk try list down kt blog pulak..kalau lupa lagi tak tahu ler.. 


Chekadaut Azam dan Planning aku Tahun 2013 nie...harap²  dapat semua yg aku impikan..Insya-Allah..

  • Menjadi Hamba Allah yg terbaik - aku berazam utk tak nak lengah² waktu solat.. kalau boleh nak solat di awal waktu...
  • Nak update Blog Setiap Hari - Banyak lagi story yg aku belum update kat sini. kalau berkesempatan aku nak throwback semua percutian aku sebelum nie (Sarawak-Melaka- Genting Highland- Cameron Highland-Langkawi- Thailand (Hatyai) - Indonesia(Jakarta-Bandung)- Ipoh(Bukit Tambun Resort) and apa yg saja la yg best yang terjadi dalam life aku.. aku nak simpan kat blog nie supaya mudah la aku nak belek² balik nanti..

  • Nak turunkan berat badan - azam nie setiap tahun kot dalam list aku..hahaha..moga² tahun nie berjaya la.. My Sayang berharap sangat aku kembali ke saiz zaman anak da'e dulu...walaupun mustahil aku akan cuba jugak... muahahaha
  • Menjadi Isteri, Ibu & Anak, Menantu & Sahabat yg terbaik - Berusaha untuk memuaskan hati semua orang yg penting dalam hidup aku.. of coz la My Sayang..Emir.. My Family and My Friend.. Kebahagiaan mereka adalah kebahagian aku..cewahhh..
  • Tak nak boros belanja - rasanya aku kena kurangkan aktiviti shopping² daaa..say no to handbag..shoes..cloths..etc.. if nak shopping jugak aku kena make sure tak bawak duit cash yg lebih dan paling penting kena tinggalkan kad kredit aku kat rumah...sob..sob..
  • Set Business - aku memang minat berniaga.. kalau sebelum nie aku buat business sampingan jual produk skin care Mary Kay, tudung² dan kain sut..tapi untuk tahun nie aku rasa nk lebih serius dalam bidang nie.. Mungkin dapat bukak 1 kiosk pun jadik ler.. tapi semua tue masih dalam planning lagi.. 
  • Melabur Emas - disebabkan tahun nie aku set tak nk boros dengan shopping benda² yg tak penting..so duit yg lebih² tue aku nak beli emas... tak kisah la emas tue berat ke ringan janji emas.. emas memang tak pernah susut nilai..seingat aku masa aku kahwin tahun 2002, harga emas masa tue hanya la RM40/gm.. tapi hari nie dah naik menjadi RM170/gm..so marilah kita melabur sekarang untuk masa depan..hahaha
  • New House Renovation - ikut kpd agreement, rumah baru aku akan siap tahun nie..so plan aku nk renovate dulu sblm pindah masuk...tak nak jadi mcm rumah sblm nie.. bila dh pindah masuk baru nk renovate memang sangat memenatkan..tak sanggup dah aku nak lalui balik pengalaman sebelum nie.. so utk kali nie aku akan make sure renovate dulu sebelum pindah masuk rumah  aku tue.. - *hati ini dah tak sabar nak dok rumah baru..bertabah la wahai hati...- 
  • Nak beli rumah yg ke-3 - Tahun nie aku target nak beli sebijik rumah lagi.. aku target nak beli rumah jenis apartment or pangsapuri pulak..Lokasinya mestilah area Penang!!! Good for investment..dan aku memang plan nak buat sebagai rumah sewa..harap sangat dapat la rumah yg bersesuaian dengan budget aku..

Okeyyy...buat masa nie itu jer la dulu azam dan planning aku untuk tahun nie.. Kalau ada lagi nanti aku akan update kat sini..

Ya Allah..Kau permudahkan la semuanya..Aminnn..
*Ehhh..kenapa planning aku lebih banyak drp azam nie.. hahahaha.. 






You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||