Singapore Trip Last Day (China Town)

00:11


Last Day aku kat Singapore City.. waktu menunjukkan sudah jam 10.00pg..kami semua sepatutnya berkumpul kat bawah hotel jam 11.00pg utk ke destination terakhir kami sebelum kembali ke Malaysia iaitu membeli-belah kat "China Town"... tapi tak tahu kenapa pagi nie aku rasa malas sangat nak bangun.. maybe penat semalam tak habis lagi.. aku masih lagi berselimut atas katil yg sungguh empuk..sedang asyik melayan perasaan My Sayang pulak dok pot-pet² dah sebab dia kejut aku buat dekkk jer...hahaha

My Sayang: Ayg bangun!!! nak tidoq sampai pukui berapa   nie!!! 
Aku : Ok Sayang...sat² 5 minit ja na...-sambung tidoq..

Tau tak 20 minutes after that baru aku bangun...hahaha...kesian My Sayang... muka ketat ja aku tengok...muaahahhaha
Akibatnya program ke China Town drag sampai tengahari la... Sampai ja kat sana..semua dah ready nak habiskan saki-baki Singdolar yg ada.. ^__^

Kat China Town nie ada 2 tempat untuk shopping.. satu dalam complex satu lagi gerai kat lorong²..kami semua memilih shopping kat gerai jer sebab mesti harganya lebih murah... aku tak dak la nak shopping lagi utk diri sendiri...sebab aku dah rembat sehelai  Body-shirt kat Universal Studios...harga $25 tak silap aku...dan ole² untuk MIL and kwn²  aku dah beli masa dekat Bugis Street. So aku just meneman My Sayang cari T-shirt dia pulak..masa dekat kedai souvenir dalam Universal Studios dia tak nak beli.. mahal katanya..so aku layankan saja dia punya mau...


Duty free fragrance .memang murah beb.. tapi memandangkan aku masih ada 3 botol lagi..so tak terjebak nak membeli lagi..Nanti tak pasal² My Sayang membebel pulak..nak buat macam mana dah salah timing daaa.. kalau la masa datang sini memang stok parfume aku dah habis sure aku borong punya la,...aku nie memang obses dengan parfume since aku form 1 tau...so telan air liur jer la aku tengok My Bff merembat sebotol Versace.. Harga after covert MYR80.. murah tak??? hehehe

kalau nak compare harga barang kat China Town dgn Bugis Street memang harga kat sini jauh lebih murah lagi.. tapi kalau nak compare dari segi kualiti pulak aku rasa di Bugis Street lebih berkualiti dan lebih updated designnya..so if uolss nak beli souvenir better beli kat sini.. sebab masa aku beli dekat Bugis Street $10 dapat 18 key-chin jer... tapi harga yg sama dekat China Town nie boleh dapat 30 tue...ruginya aku...:'(

My Sayang membuat pilihan yang tetap untuk membeli souvenir untuk dirinya sendiri kat sini.. My Sayang dapat 3 helai baju (baju printed Singapore) dengan harga $20 jer..tak silap aku la..lupa2 ingat dah nie... hahaha... tapi serius harganya memang jauh lebih murah berbanding kat dalam Universal Studios..

 Maka berakhir la percutian aku bersama keluarga aku and My Bff selama 4h 3mlm nie... Apa yg aku boleh kata, Singapore memang sangat best!!! sangat happening!!! Kalau ada bajet lebih nanti aku nak datang lagi..masa tue aku nak bawak Emir pulak..banyak lagi tempat menarik yg ada kat Singapore nie yang belum aku terjah,,.. so buat masa nie bye² Singapore... Insya-Allah we all pasti datang lagi.......

- I Love Singapore - ^__^


psst:- Harga pakej yg aku dapat untuk trip ke Singapore nie RM420/pax. All Included ~ Transportation from Sg.Petani- Singapore, 2 night stay at Hotel 188, Entrance Ticket ke Universal Studios and Tours... Sangat berbaloi kan... cuma aku sedikit kecewa dengan travel agent pasal makan dan hotel kami.. mulanya dalam pakej kata include sekali dengan bfast  dan stay di hotel 3*.. tapi dah sampai sana lain pulak yg jadi.. tapi tak kisah la yg remeh-temeh kita letak tepi.. yang penting kami semua happy sepanjang kat Singapore... ^__^


You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||