♥ BALI 2013 ♥ Last Part For Day 2 ~ Sunset @ Tanah Lot

22:22



~ Tanah Lot Temple, beautiful temple for amazing sunset. the end of the trip we will see Tanah Lot Temple. The temple perched on a little rocky islet. This temple was built in 16th century by the Javanese priest Danghyang Nirartha who built many big temple near the sea around the island such as Rambut Siwi Temple in west of Bali, Pulaki Temple and Ponjok Batu Temple in North of Bali. In western side there are small temple built one of the temple in the top rock with hole it's Batu Bolong Temple, Batu it's mean Rock and Bolong it's mean hole. at this temple you can experience blessing by temple spring holy water and see tame "holy" sea snake, "temple guard". ~

Kalau datang ke Bali tapi tak melawat ke Tanah Lot adalah satu kerugian yang amat besar.. sebab Tanah Lot adalah tempat tarikan utama pelancong yang datang dari segenap pelusuk dunia untuk melihat keindahannya terutama di waktu sunset... So aku jugak tak nak terkecuali untuk datang sendiri ke sini nak tengok sunset...Entrance fee kat sini IDR30k seorang..



Jom layankan jer gambar aku bersunset dengan Edy...


dekat Main Entrance Tanah Lot..
Angin kuat betul kat sini.. Ombak pun besarrr...
Ini la antara salah satu tarikan utama di Tanah Lot..keunikannya terletak pada batu tue..pelik tak tertiba jer kat tengahnya berlubang macam tue...Bagaimana agaknya ianya boleh terbentuk menjadi seperti itu kan..
Subhanallah...Cantik sangat......


Sampai sekarang masih segar kat ingatan bertapa indahnya panorama kat Tanah Lot nie...

Cuaca petang nie sangat baik.. Syukur sepanjang aku kat Bali tak hujan...


Picture lebih kurang sama ja..tapi angle lain yer..saja nak show off betapa cantiknya view kat sini..


sempat lagi Edy pi snap gambar orang tengah dok bertapa kat situ...hahaha


Masih sabar menanti kehadiran sunset...


Selain Pura Tanah Lot.. kat sini jugak ada Pura Batu Balong... ramai gila orang dok lepak kat atas nie... masing-masing dok tunggu sunset macam aku jugak...


Moment yang sangat indah buat kami berdua..


apabila berpeluang menikmati sunset di Tanah Lot, Bali


Masih setia merenung sunset...


Cantik sangat!!!!


tapi aku rasa sunset petang tue secantik dekat Uluwatu..tunggu kat next entri aku share na..


Walaupun sunset tak berapa menjadi petang nie...aku tak kisah.. sebab pemandangan kat Tanah Lot nie sudah cukup cantik..kalau sunset menjadi petang tue kira bonuss la buat kami...


cantik kan..masa nie dah dekat nak senja..


Beautiful scenery...


Tengok aku masih tak puas hati lagi...tetap nak tunggu sampai matahari terbenam..










Di Tanah Lot nie jugak banyak kedai² yang boleh kita shopping...siap boleh bargain lagi...


Shopping sampai juling bijik mata...tak tahu mana satu nak pilih...kalau boleh semua nak angkut...rabak poket dehhhh....


Nie kalau rumah baru aku dah siap sure aku singgah rembat seketul dua.. cantik!! tak per next time datang lagi boleh beli...hehehe

Dengan terbenamnya matahari petang tue maka berakhir la tour kami pada hari ke-2 di Bali.... Overall tempat yang kami singgah sehari suntuk sangat² awesome!!!!!! Terima kasih kepada Pak Made yang setia menunggu kami dengan senyuman..kami tahu kami nie selalu menjadi tourist yang terakhir keluar daripada satu² tempat yang kami singgah...bukan sengaja nak melenggahkan masa dan menyusahkan Pak Made tetapi berat hati nak tinggalkan tempat yang cantik² dan membuatkan kami rasa tenang tue..huhuhu



Lepas Pak Made drop kami kat hotel.. kami naik ke bilik untuk segarkan diri dan kemudian turun semula untuk cover balik aktiviti yang tak kesampaian semalam..massage time!... Tertunai la hajat aku nak massage malam tue...Smart Spa Salon tue memang terbaik laa..

Pakej yang aku ambik ~  Recommended!!!

Aromatherapy Body Massage with Scrub

The body scrub removes the dead cells of the skin, making it softer and shinier. Starting with aroma Balinese massage, body scrub, and body rinse.

* Natural Whitening: Coconut, Milk, Bengkoang.
Duration 120 mins, Price Rp. 295,00


Bersambung lagi untuk hari ke-3 di Bali.. Esok ada surprise untuk Edy sempena birthday dia...


~Happy Reading & Thank You ~



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||