Jalan-Jalan Cari Makan ~ Restoran Spices of Penang @ Village Mall Sg. Petani

13:57


Makan malam berdua bersama Adik Ikmal aku @ Restoran Spices of Penang @ Village Mall Sg.Petani..Asalnya semalam aku  keluar nak pergi cucuk duit kat ATM jer..sekali dah lalu sini tekak terasa pulak nak makan Nasi Kunyit Ayam Panggang kat sini...singgah dulu ler makan...takut kempunan pulak nanti..

Aku kalau datang sini memang tak dak menu lain dah nak order.. 
Nasi Kunyit Ayam panggang tetap menjadi pilihan tekak aku nie...

Nasi ayam dia tak dak la terlalu rasa kunyit tue..cuma tang warna jer yang terlebih kuning.. Ayam pulak disalut dengan kicap manis then aku mixed dengan sambal and curry tue... fuhhhh sangat Marvelous !!!

Jemput makan... Kalau dah ada curry nie better jangan order air bercampur susu..takut kang muak pulak... So air pilihan aku adalah Ice Peach Tea...perhhhh memang terangkat abis la... 

Menu yang sama jugak untuk adik ikmal aku...Kami makan berdua jer dengan sebab My Sayang kena migrin..satu hari suntuk asyik tido jer..
 mentang² la dapat MC... 

Last aku makan pukul 9.30pg masa kat ofis..kiranya aku cover breakfast + lunch sekali la.. So mahunya aku tak melantak sampai licin kat sini.. ikut nafsu makan nak melantak dua pinggan... tapi nasib tak terhasut oleh bisikan syaiton!!! teringat pesan nabi kita.. 'Berhenti sebelum kenyang'... Alhamdulillah kenyang jugak....

Selalunya restoran nie memang ramai orang.. mybe masa aku sampai tue dah lewat.. pukul 9.30mlm kot tak silap aku.. tengok depa pun muka ketat dah nak bagi menu.. yer la dalam kepala otak dok pikir nak balik dah kot kan.. tertiba ada pulak orang datang makan lagi.. hehehe.. nasib la bro...perut aku lapar tak bagi signal..

Lokasi restoran nie dekat Village Mall Sg. Petani..Aku memang suka makan kat sini.. kalau lepas tengok wayang sure singgah makan sini dengan My Sayang..

Siap ada free wifi lagi kat sini..so sambil makan sambil berinternet la..hahaha...If hampa nak try makan kat sini aku memang highly recommend for Nasi Kunyit Ayam Panggang!.. Menu lain sorry..aku tak tahu... sebab itu jer menu yang aku selalu order kat sini...yang lain hampa try la sendiri na.. kalau ada yang sedap roger² kat aku...boleh aku try jugak... hehehe


Total spent RM25.90


~ Happy Reading & Thank You ~



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||