Jalan-Jalan Cari Makan ~ Restoran Jo Cendul Pulut

10:04


Hari Jumaat (1/3/2013) yg lepas kereta 'cik whitey' aku dah keluar...then esoknya terus test kereta baru pi jenjalan jauh sikit..hehehe..Kami sekeluarga plan nak ke Padang Besar tapi tak jadi sebab bertolak pun agak lewat dah..So ke Bukit Kayu Hitam pun jadi ler...Masa ondaway pi  sempat la singgah di Restoran Jo Cendul Pulut yang femess- emess kat Canglun nie

Meh chekadaut apa yang best kat sini...

Ini bukan stroller Emir tapi service yang disediakan oleh tuan punya restoran.. Masa aku sampai sini Emir tidur.. Elok² aku nak duduk..terus serang pekerja depa mai bagi stroller nie dekat aku untuk letakkan Emir.. wahhhh terbaik lah service mereka kan..;p



Adik Ipar aku, Diana & anak dia..Irfan pun ikut sekali.. Aku angkut semua orang penuhkan kereta aku tue...kalau tak bawak keluarga tak best la pulak..Maklum la aku nie jenis family type sikit...hehehe.. 


Mama & Nani (Nenek) aku jugak turut diangkut bersama... Kesian kat nani aku asyik terperap jer kat rumah..So sesekali berjalan dan dapat membuatkan dia rasa happy apa salahnya..Aku pun turut happy jugak sebab dapat bawak semua jenjalan bersama....


Irfan dah nampak tempat mainan untuk budak² yang terletak di sebelah restoran nie..Nasib Irfan tak buat hal nak main kat situ.. kalau tak jenuh la nak melayan..heee


Gambar Tuan Tanah wajib ada!


Ais Kacang penyejuk tekak...nie hubs punya...


Nama Restoran nie 'Jo Cendul Pulut'...So kalau tak mencuba menu utama yang terdapat di sini rugi la..memang ternyata sedap oiiiiiii!!!

Aku tak rasa nak makan nasi petang tue..So order laksa jer..Ermmm rasa dia biasa² jer..Tak kena dengan selera aku kot...Sorry..;p


Nasi Ayam nie menu pilihan hubs..yang nie sedap!menyesal pulak aku tak order nasi ayam nie.. 

Berseleranya... Alhamdulillah


Okey yang satu lagi menu yg super sedap!! Kuah Kacang dia memang terangkat habis! Kalau singgah sini wajib order cucur udang nie tau..

Yeayy Emir dan bangun!!



Bangun tido Emir terus merengek sebab lapar kot.. lagipun dah memang time makan dia dah masa tue...nasib baik aku dah siap tapau moi untuk dia.. 

Nyumm..Nyummm sedap tak Moi Emir...hehehe.. 
Mama memang pandai masak kan..puii perasan!


Emir dah kenyang..Mama pun dah kenyang..
Padahal makan laksa jer pun! 



Kenal tak sape kat belakang aku tue??? ADAM!!!!!!! padahal tak minat sangat pun dengan mamat nie.. hehehe
Saja ambik gambar macam paparazi..tak kuasa nak pergi dekat mintak nak bergambar.. Lain la kalau Tok Ti..;p
Aku rasa Adam singgah sini selepas habis siri jelajah ABPBH tue kot...;p

Okey back to my review Jalan-Jalan Cari Makan untuk blog aku nie..Secara ringkasnya Restoran nie aku bagi 3/5 bintang... ;p


~ Happy Reading & Thank You ~



*picture via My Samsung Galaxy Note.. ;))




You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||