My New Baby Dah Keluar!

08:11


Yeayyy... Setelah menanti dengan penuh kesabaran selama lebih kurang dua minggu akhirnya My New Baby ~ Nissan Grand Livina dah selamat menjadi hak milik aku pada 1.3.2013 (Jumaat).. Alhamdulillah hari baik pulak tue kan dapat kereta nie..

Sebelum aku boleh ambik kereta nie aku & My Sayang diberi sedikit penerangan pasal kereta nie.. Aku sangat berpuas hati dengan service yang diberikan oleh Sales Advisor aku nie..Setiap info pasal kereta nie dia terangkan dengan details... Sangat berbeza dengan service yang aku terima sebelum nie untuk kereta keluaran nasional.. Kalau sebelum nie kereta sampai jer kita just pergi sign then terus bawak balik kereta.. then pandai² la kita explore sendiri 'customer manual book' tue.. 



Souvenir untuk customer..Love It..:p
Tapi kat Nissan Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd Seberang Perai nie service yang depa bagi memang Excellent! Thanks to my Sales Advisor, Encik Firdaus.. Aku bagi dia full mark masa review * soal selidik kepuasan pelanggan..hehehe..Suka cara dia berinteraksi sebab sangat berhemah dan sopan.. then aku jugak dapat tahu rupanya umur kami sebaya...hehehe

Selepas selesai semua urusan penyerahan kereta tue laki aku pulak dah tak sabar² nak terus pergi buat tinted.. Dia kata kalau buat siap² hari nie esok cuti boleh la jalan².. Aku bila dengar jalan² apa lagi setuju jer la..lagipun kami kan dapat voucher tinted RM300.. So terus pergi 
Kedai B-Cool yang terletak kat area Chin Ferry.. 



Kami laki bini telah memilih tinted jenis ~ Safety Tint brand Extreme Cool ~ sebab ciri² keselamatannya dimana ia mampu menahan sehingga 20 kali ketukan sebelum pecah berbanding 2 kali ketukan untuk tinted yang biasa... 

Sekarang kan kita acapkali mendengar penjenayah pecahkan cermin kereta untuk mencuri.. So kalau aku pasang safety tin nie susah la sikit dia nak mencuri..silap tak sempat pecah cermin kereta aku...kepala dia dah kena pecah dulu...hahaha.. 


Walaupun harganya agak mahal tapi dengan kualitinya yang mantap aku rasa sangat berbaloi la.. lagi satu kelebihan tinted nie potong panasnya adalah 85%... Kalau tinted yang biasa 70% jer...Waranty pulak 8 tahun tue...hahaha so terpulang la pada bajet masing² yer...


 Brother nie tengah tekun memasang tinted untuk kereta aku nie.. Lama betul depa ambik masa nak siapkan kerja tue.. Aku sampai kedai nie pukul 6.30 ptg macam tue la.. Tapi pukul 11.00 mlm kot baru siap pasang..fuhhhh gila lama aku buang masa kat sini.. memang la aku faham kereta banyak tapi dah tahu kedai tue jadi tumpuan customer tambah la tenaga kerja! Ermm sabar jer la kan...

Walaupun depa buat kerja slow nak mampppp.. tapi aku suka dengan service depa...siap bagi aku pakai kereta depa lagi untuk p makan dulu..Kami pulak memang tengah lapar so tak tolak ler..kami siap ambik kesempatan lagi...pergi makan sampai ke Sunway Carnival tuh...mentang² la bukan kereta sendiri kan...hehehe..melampau! Jauh jugak tau jarak kedai nie nak ke Sunway Carnival tue...hehehe


Selain tinted nie ada lagi aku add on beberapa assessories untuk my new baby nie... alang² dah buat kan...hehehe...tambahan pulak depa offer aku best price punya...so rembat jer la..Alhamdulillah bajet pulak  tengah ada... :p


Tapi lepas balik makan pun kereta tak siap² jugak.. Ermmm nak tension² pun tak guna jugak..sendiri punya mau...so terima ja la dengan hati yang tabah..Nasib baik la ada ruang menunggu untuk customer kat sini.. Selesa pulak tue siap sofa dan TV lagi...kurang la sikit tekanan perasaan sementara dok tunggu kereta siap.. 

Akhirnya kereta aku siap jugak pukul 11.00 malam...

Masa tue dah tak dak mood nak capture picture kereta aku tue.. Tired sangat dah.. aku dok nampak katil jer..
So nanti² la aku share kat sini My New Baby's picture yer...


~ Happy Reading & Thank You ~

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||