Jalan-Jalan Cari Makan + Wayang ~ Fish Manhattan Fish Market Sg.Petani

10:56


Balik kerja hari Jummat lepas aku dengan My Sayang terus ke Amanjaya Mall..Kami nak tengok wayang cerita Oblivion..masa dok beli tiket untuk cerita Oblivion tue laki aku mintak aku beli jugak tiket untuk cerita Langgar tayangan midnite..Aku jadik pelik pulak kenapa pulak tertiba laki aku nak tengok filem Melayu nie..Biasanya dia la yang suka reject kalau aku ajak tengok filem Melayu..tapi hari nie dia yang sound ajak aku tengok cerita melayu....

Kami memang jarang sangat² nak tengok Malay movie kat panggung...selalunya beli DVD jer tengok.. bukan aku tak nak support industri perfileman kita tapi entah aku tak dak jawapan nak bagi tahu...mungkin tak kena dengan jiwa kot..;)) hehehe..Okey tak alasan aku bagi nie...hehehe..bukan apa kalau aku cakap lebih² takut nanti tersalah cakap tersentap pulak... 

Actually dah lama sangat kami tak tengok wayang..Sejak ada Emir nie kami dah banyak terlepas nak tengok filem² box office yang best²...kalau tak dulu kami pasti jadik orang yang akan terjah panggung pada hari 1st satu² filem tue ditayangkan..serius sangat rindu moment tue.:( 

Memandangkan ada lebih kurang 1.5jam lagi sebelum show start..harus la kami berdua isi perut dulu.. Kami ke Fish Manhattan Market yang baru sesangat dibuka kat Sungai Petani nie.. Yeayy happy sangat sebab akhirnya banyak dah restoran² francais hebat mai bukak kat Sg. Petani...Lega rasanya tak perlu lagi pergi sampai ke Penang setiap kali nak makan benda alah nie..;p Kalau sebelum nie aku dah terjah Domino's Pizza Store.. so hari nie aku kat sini pulak.. 


Meh kita layan nooo..

Abg besar ushar line sekeliling dulu..;p
Citrus Mint Smootie for Me...
Sedappppp sangat²! ;p
Ice Lemon Tea for My Sayang...
Taste???
Sama ja la wehhh...
tak kan yang tue pun nak kena bagi tau kot..hehehe
kalau dalam Bahasa Malaysia... Teh O Ais Limau... ;p

Hah sampai dah! brother nie tengah dok bakar udang kami.. Nyumm..nyumm
Amoi table sebelah aku pun teruja tengok..


Yeayy dah siap.. snap picture dulu yer..
Kami order Manhattan Flaming Platter for 2..
Prawn dia adalah yang paling marvelous beb!
but yang lain pun sedap jugak.. 
Jemput makan! harussss la makan itu prawn dulu..
udang baru lepas kena bakar kennnn..
confirm
² la terangkat abis..;p
Lapar sangat laki aku nie sampai pandang kamera
pun tak nak..
hampehhhhhh.. ;(
Alhamdulillah dapat jugak habiskan semua.. tinggal sikit² kira halal la yer.. 

Actually platter nie bukan hanya sesuai for 2 persons la.. bagi aku kalau nak makan 4 orang secara berjemaah pun boleh jugak..Kita nie saiz orang Malaysia jer..
Sengkak perut aku dibuatnya...jangan nanti tertido dalam wayang sudah la...;p
Kenalkan Si Tukang Bayar...
Aku pulak Si Tukang Makan... ;p
Total spent RM 79.70... 

Nak kasik ★ jer pasal 2 citer yang aku tengok pada hari tue..kang buat review jugak panjang pulak entri nie.. hehehe

Oblivion ~ 4/ 5 ★
Langgar ~ 2.5/5 ★
~ Happy Reading & Thank You ~
Do Like & Comment ya! ;p



You Might Also Like

6 comments

  1. sedap2... nk kena try jgk ni.. :)

    BalasPadam
  2. Must Try @ADILLA kalau order mcm menu sya tue make sure bawak lebih dari 2 orang yer.. takut nanti penat nak habiskan semua..;p

    BalasPadam
  3. okeh, dah ado port baru klu blk SP nnt...mihmihmih!

    BalasPadam
  4. memey pon!...den jejarang blk sp...klu blk, nak poie pokan sp, kompom sosat!...mih!mih!mih!

    BalasPadam
  5. hahaha..sesat tue mungkin tak tapi sangkut dlm jammed tue yg tak tahan.. bandar kecik tapi jammed.huhuhu @Cik Puan Fadli

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||