Black & Red Nite @ Eastern & Oriental Hotel

14:54


Seperti biasa setiap tahun pasti akan ada Majlis Makan Malam sempena penutup untuk aktiviti kelab aku. So tahun nie AJK kelab telah sebulat suara memilih Hotel Eastern & Oriental sebagai lokasi untuk majlis tersebut.. Hotel nie dipilih kerana semua ahli kelab nak rasa macam mana la rasanya dinner kat hotel yang bertaraf 6 stars.. Kalau nak tahu..hotel nie tempat pilihan kerabat diraja tau..hehehe..kami pun raja jugak..raja kapoorrr!

Majlis tue start jam 7.00mlm - 11.00mlm..Kalau dulu aku adalah orang yang paling awal akan sampai (sebab sebelum nie 2 tahun berturut² aku jadik AJK) kat hotel tapi tahun nie aku adalah orang yang paling lewat sekali sampai kat hotel..sampai² jer aku dah kena templak dengan member² sebab kononnya aku stay kat hotel yang dekat dengan E&O nie tapi last² aku yang paling lewat.. hehehe... what to do...ada anak kecik nie biasa la memang akan ambik masa lama sikit nak bersiap! ;p

Sampai² jer terus collect door gift then apa lagikkkkk
sesi berposing dulu la...lalalalala


Tak cukup kat registration table p ke tangga pulak..
start dah perangai gedikk aku nie! ;)


Berposing tak ingat laki dengan anak dah...
nak buat cmno laki aku tak mau bergambar sebab dia kata dah la  kami sampai lambat sempat pulak nak berposing
² lagi..
then terus laki aku tolak stroller Emir masuk dewan...
tinggal la aku sorang
² kat sini bertemankan 2 orang kawan aku yang gojes berpakaian Black & Red ..


Tapi ada aku kesahhhhh..
laki aku tak nak bergambar sudah!!
Aku sorang² pun boleh maaaaaa...
Bukan selalu boleh nak bergedik cmni...hehehe


Pandai laki aku pilih table kami..
dekat dengan buffet pulak tue..
senang la nak ulang-alik ambik makanan...
kalau dok ulang kerap
² pun bukan ada orang akan perasan kan..

bab makan memang aku tamak haloba!! hahaha


Akhirnya ada jugak gambar kami bertiga bertemakan Black & Red Nite..Ehhh plus color kelabu jugak,,,
lari tema tak kami nie wahai juri???
Ada pertandingan best dress jugak tau! ;p
Dinner 2 tahun lepas aku pernah dapat Best Dress..
dapat RM100!!


Antara dessert yang ada...
Dalam banyak
² dessert nie aku dok pulun makan mempelam harum manis jer..
Sumpah lemak berkirim..! Suka
²..


Main dishes aku tak sempat nak ambik gambar 
sebab lepas habis jer Presiden Kelab bagi ucapan terus semua orang p serbu ambik makanan..
Tue la padan muka aku..
tadi dok p bergedik posing kat luar sakan sangat..
last² tak sempat nak capture menu yang ada.. sobss


Malam tue aku tak makan banyak mana pun..
semua makanan aku cuit sikit² jer..

psst ~ Hotel 6 stars tapi makanan so-so jer..;p 


Nasib baik ada ATOK a.k.a Abg Razak a.ka CC pejabat cawangan aku baik hati nak tolong jagakan Emir...
boleh la aku makan dengan tenang sikit... hehehe


Semua ahli yang datang malam tue memang mengikut tema majlis.. 
rasa macam di hari raya cina pun ada..hehehe
semua color melahhhhh ooooo..;)


Comeyy dak Kak Tonnnnnn???????



Nie Game Kotak Beracun..
Aku punya idea la untuk game nie..
Orang terakhir yang pegang kotak selepas music berhenti
dia la yang akan kena hukuman..muahahahaha
Lawak betul masa nie...orang yang dihukum kena buat gimik tanpa suara dan lakonkan hukuman yang depa dapat masa cabut from kotak beracun..then depa kena buat sampai la ada kawan
² dapat  meneka dengan betul apa yang depa lakonkan..baru depa boleh turun dari stage...hehehe


Musical Chair..
Daripada 12 orang tinggal 4 orang jer dok berentap..
Aku join jugak game nie..tapi awal² lagi dah out...huhuhu


Daripada 4 orang tinggal 2 orang....
DJ sengaja main music lama sikit..

depa sampai terhoyong-hayang dah pening..hahaha


Dan akhirnya pemenangnya adalah Puan ANA..
Tahniah beb!
Merampas semula gelaran juara..;p



Nie la pemenang Best Dress kategori Female..
Cantik kan..sebab tue la menang..hehehe
yang lelaki punya aku tak dak picture dia lorrrr..
Congrats Kak Nora! ;p

Malam tue aku bawak pulang 3 hadiah..
Hadiah menang tempat ke-2 untuk game teka kacang.. 
dapat la bekas letak gula corak English Style..hehehe
Then lucky draw pulak aku dapat plate letak buah-buahan corak English style jugak..cantik!
satu lagi hadiah utk AJK kecik..
dapat mug yang jugak coraknya English style...;)


Tamat sudah Majlis Kelab Sukan & Kebajikan Jabatan aku.. Memang happening sangat! 
cuma terkurang sikit sebab tak buat floor dance..hehehe

Btw terima kasih la kepada semua AJK yang terlibat yang telah memainkan peranan masing² dalam menjaga kebajikan semua ahli kelab dan telah bekerja keras mencari dana bagi kelab..so merasa la kita dapat duti raya RM100... 
dapat makan² kat ofis...
dan yang paling best dapat melancong ke 
Phuket& Krabi awal tahun hari tue..

Tak lupa jugak tahniah buat AJK Penggal baru yang telah dilantik..Diharap hampa semua dapat buat yang terbaik untuk kelab kita.. cari dana banyak² tau.. up sikit duit raya dan bawak kami semua melancong jauh sikit tahun nie.. hehehe


~ Happy Reading & Thank You ~









You Might Also Like

19 comments

  1. Amboi happeningnya! Mellllahhhhh sunggoh kak tonnn ehehe (^_^)

    BalasPadam
  2. pergh..best tu dinner dia..meriah..:)

    BalasPadam
  3. baru perasan, stroller emir pun warna merah juga ya.. memang ikut tema.. :D

    BalasPadam
  4. shoutbox tak ok lagi ya? akak tengok blog lain yang guna shoutbox pun sama gak.. ada yang tukar kepada cbox macam akak je buat sementara..

    BalasPadam
  5. hehehe..takut ooo pakai melah2 nie.. takut kena sondol..hehehe ;p @Kenit Cinonet

    BalasPadam
  6. mmg meriah tapi tak semeriah dinner tahun2 sebelumnya..hehehe ;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  7. ye akak..kalau barang2 emir mmg sya suka beli color merah kat dia..hehehe ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  8. tue la tgk tak ok2 lagi.. tgk sampai esok mcmne.kalau tak ok jugak mmg nak tukar cbox.. ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  9. pewitttttttttttttt you look GORGEOUS sisss :)

    BalasPadam
  10. sodap aihhh tgk dessert tuhh...bleh buat ai tembun okeh..hahaha..

    BalasPadam
  11. Hehehe...TQ Mak..bukan selalu nak melaram.. ;p @adzairdawati makdara

    BalasPadam
  12. memang pun akak..harap dessert jer sedap..yg lain biasa2 jer.. ;p @Cik Puan Fadli

    BalasPadam
  13. AJ suka tengok family photo akak tu...
    nampak sweet sangat.... =D
    Dress hitam akak pakai tui cantiklah....
    AJ nak cari pattern macam tu...
    Tapi size AJ susah nak dapat......

    BalasPadam
  14. woahhh , haha , bestnyer ! hahaha

    BalasPadam
  15. Thanks AJ.. Dress hitam tue akan beli kat ISLEE.. AJ try la p butik tue..rasanya butik ISLEE tue banyak cawangan.. mesti ada punya saiz AJ.. ;p @AyueJean AJ

    BalasPadam
  16. Memang best kalau dapat berkumpul ramai2 cmni... hilang sikit stress... ;p @shafiq

    BalasPadam
  17. akak singgah sini.. semoga farah ceria selalu.. :D

    BalasPadam
  18. bestnya event mcm ni, boleh melaram hebat dan boleh makan best2....heeee~!

    BalasPadam
  19. Betul tue.. selain dpt melaram dapat jugak merapatkan hubungan silaturahim antara family officemates..yg tue yg terbaik sebenarnya..:p ♥ @jaakechik

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||