Emir's First Steps

08:55


Syukur Alhamdulillah...
Akhirnya Emir dah berjaya berjalan 4-5 steps tanpa perlu berpaut kat dinding, sofa, meja, kerusi, katil, kabinet dan banyak lagi la..hehehe...Aku perasan Emir's first steps seminggu sebelum Emir nak masuk 10 bulan...tapi masa tue Emir masih terhoyong-hayang lagik..berjalan setapak dua..jatuhhhh! then Emir bangun berjalan lagik...kemudian jatuh lagikkk...tapi Emir memang tak berputus asa walaupun jatuh berkali²...tak dak sekali pun dia menangis masa terjatuh...muka ada senyum lagi ada la..hahaha...I'm so proud of you my son! Syabas betiya!!!


Aku happy sangat tengok proses perkembangan tumbesaran Emir.. Sejak dapat kaki nie memang dia tak mau nak dok diam..Bukan  setakat bertatih jer pandai...siap memanjat lagi..orang kedah kata..pantang lepa la..tengok² dia dok ada kat atas speaker tv dah...Adoiiiiii la..."cuak mama dibuatnya!" ;)

Selain tue..Emir jugak dah pandai berdiri sambil menari bila dengar music.. lucu tengok gelagat Emir dok pusing² tangan macam Datuk M.Daud Kilau lagaknya...aku rasa mesti dia belajar lepas tengok citer Man Laksa kat Astro baru² nie..hahahaha


Emir jugak dah boleh bertepuk amai²...dan lagi Emir dah pandai bye² aku dan Papa dia masa kami nak keluar pergi kerja..

 yang terbaru nie pulak Emir dah pandai kiss bila aku sebut 
"Emir muaaaaahhhhhhh mama sikit"...;))
Ya Allah bahagianya akuuuuuuuuuuuuuu!
Sorry ter-oberrr pulak...Actually aku tak tahu camner nak luahkan apa yang aku rasa saat nie..macam mimpi pun ada... cepat betul berlalu...Sekejap jer Emir dah besar...
 pejam celik dah 10 bulan dah pun..

Aku bersyukur sangat² setiap detik membesarkan Emir adalah satu pengalaman yang sangat berharga..pengalaman yang telah aku impikan sepanjang 10 tahun yang lepas..walaupun baru sekarang aku dapat merasai nikmat menjadi seorang ibu..tapi aku tetap bersyukur... fokus aku sebagai seorang ibu sekarang adalah untuk sentiasa berusaha untuk menjadi ibu yang terbaik dan jugak bekerja keras untuk memberikan didikan yang secukupnya demi masa depan Emir...


Bukan senang ooo nak dapat anak nie.. tue yg aku pelik kenapa la ada yang sanggup nak buang anak..tak ada ke sifat keibuan dalam diri mereka.. orang yang tak ada anak sekarang nie ramai dan mereka tak putus² berdoa mintak Allah kurniakan zuriat kepada mereka... tapi yang senang dapat tue senang² jer buang..sobssssss...sentap aku okey!!! 
Opsss apa nie aku dah terlebih sudaaa...aku just nak citer pasal Emir jer..tapi dah ke laut pulak kekdahnya..hehehe.. I'm sorry..;) tapi sebelum tue satu jer nasihat aku (tetap jugak nak kasik nasihat tue..;p) semua hampa dah besar panjang..mesti tahu berfikir dengan waras yang mana baik dan yang mana buruk.. 
Pandai² la hampa corak sendiri masa depan hampa sendiri..
hampa fikir la nak hidup sentiasa di dalam kegelapan ke 
atau nak hidup dalam kebahagiaan macam aku!!hehehe..
Syukur Alhamdulillah semoga Allah sentiasa kekalkan kasih sayang dan kebahagian dalam hidup kami sekeluarga..;p


~ Happy Reading & Thank You~











You Might Also Like

10 comments

  1. salam kenal :)

    congrats emir dan boleh menapak yeayyy.. :)

    BalasPadam
  2. Salam kenal jugak..tue la happy sangat.. ;p @Bazilah (^0^)

    BalasPadam
  3. emir dah pandai jaln..:)

    BalasPadam
  4. Alhamdullillah..x sabar nk tunggu Emir boleh panggil mama pulak..hehehe.. ;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  5. seronok tgk kan !
    kalau dah boleh berjalan laju nanti kena lah tahan dgn kelasakan dia pula ;)

    BalasPadam
  6. mmh dah brsiap sedia dah nie..hehehe ;p @ieda immi

    BalasPadam
  7. wah.. congrats emir ;)

    BalasPadam
  8. Assalammualaikum....

    Baby nyer tidur nyenyak...

    mselim3

    BalasPadam
  9. Baru lepas minum susu kena pulak aircond kereta mmg nyenyak la tidonya... ;p @Mohd Selim Zainal

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||