Honeymoon Ke @ Pullman Lakeside Putrajaya???

08:38



Aku nie kalau bab berjalan memang never ending story..
Selang 2 hari lepas aku short stay kat Hotel Bayview & dinner kat E&O Hotel aku mengedikk pulak nak follow laki aku outstation ke Putrajaya atas urusan kerja dia.. Memandangkan esoknya tue hari cuti Public Holiday (Labour Day)...aku pun ambik kesempatan la nak berholiday lagi..muahahaha..


Kami laki bini bertolak awal pagi sebab tak nak terkandas dalam jammed.. lagipun laki aku kena sampai kat HQ dia sebelum pukul 5.00 petang..Perjalanan dari SP ke Putrajaya ambik masa lebih kurang 5 jam jer.. tue pun kira lewat dah...biasanya dalam 4jam jer dah boleh sampai.. tapi disebabkan berhenti makan saja sampai 2-3 kali tue yang boleh jadik sampai 5 jam...Ermm laporrrrr jer memanjang! tapi bukan aku tapi laki aku..hahaha


Kami sampai sana lebih kurang jam 12.30 tgh.. Laki aku drop aku sat kat Alamanda sementara dia p settlekan hal kerja dia...then lepas settle semua kerja dia mai jemput aku kat Alamanda.. tapi sebelum tue kami makan² dulu kat MCD sambil bincang kat mana nak stay...;p



My Sayang : Ayg...Kita nak stay mana hari nie???

Aku : Syg nak hotel bajet ke nak yg berstar²???

My Sayang : Abg ikut Ayg jer..ikut selesa Ayg..Abg mcmna pun tak pa..

Aku : Kalau kita nak dok kat bajet hotel kita kena keluar dari kawasan Putrajaya nie.. jauh la pulak kan.. tak payah lah..kita dok dalam Putrajaya ja..Ermmm apa kata kita try stay kat Pullman??? (hahaha tak haagak² taste ko yer Farah)

My Sayang : Ishhh tak mahal ker Sayang??? 

Aku : Memang la mahal Sayang..tapi cuba abg fikir..kita just  bayar separuh jer daripada harga bilik tue.. yang half lagi abg claim la ikut kelayakan hotel abg nanti.. Means kita dah jimat la kan..dapat merasa stay kat Pullman Hotel dengan harga yang murah...lagipun kta kan dah lama tak berhoneymadu kat hotel berstar² nie...nie dah kebetulan kita berdua jer so boleh la Sayang..(hahaha tudiaaa hujah aku bagi kat laki aku....bodek kena lebih sikit...hahaha)


My Sayang : Ermmm kalau Ayg kata macam tue abg okey jer..;)

Aku : Okey jap Ayg call booking bilik na..hehehe


Al-kisahnya macam tue la aku dapat berhoneymadu selama 2hari 1malam kat Pullman Lakeside Putrajaya nie




Meh layan short stay aku kat sini... ;)
Bilik kami type ~ Executive Room with 1 King bed 
inclusive breakfast for 2 persons.. 


Sedikit kuciwa sebab tak dak bathtab.. huhuhu
yang ada hanya standing shower jer..
baru dok verangan nak berendam wehhh.. ;(






Antara yang disediakan dalam bilik aku..



View dari bilik kami yang mengadap lake.. 
Awesome! 



@ Restoran Bunga Tanjung..
Kami nak try best tak makanan kat sini..
Actually malam tue ada buffet dinner..
tapi kami prefer order Ala Carte menu jer..:)




Dah sampai! Menu makan malam pilihan kami.. 
For me Nasi Goreng Pullman & Teh Tarik..(Food~ Terbaik wok!)
My Sayang Nasi Lemak Pullman & Mango Jus...(Food~ So-So..sambal nasi lemak tue kurengg sikit)




Lepas dinner kami jenjalan ambik angin malam kat kawasan sekitar hotel.. cantik sangat architecture hotel nie tau.. 
memang kelassss!


Pemandangan indah yang dapat dilihat dari Hotel Pullman..;)

Breakfast @ Restoran Bunga Tanjung...
Mana picture aku??? Ermm malas share..
Tak dak mood sebab buffet breakfast depa tak best..

Makanan depa tak macam standard 5 stars hotel la..
Sorry yer.. Nie komen ikhlas daripada aku..


Kami sambung jenjalan lagi sekitar hotel..
kali nie kami p terjah swimming pool pulak..
Rugi aku tak bawak swimming suit aku..
kalau tak mesti best dapat berenang kat sini..
tue la last minit punya plan kan.. 
Aku share jugak antara facilities lain yang ada kat hotel nie..

Kid’s pool with sundeck
State-of-the-art fitness centre
Fit and Spa Lounge
Airlines crew lounge
Laundry with valet service
Kid’s club, Games room & Wii room
Bicycle (1-seater & 2-seater)
Jogging track & volleyball
In-Room Dining
Shuttle service and city centre drop-off
Coach parking area
Basement parking bays for up to 400 cars
24-hour surveillance system (CCTV)
Water sports (Kayak, Canoe, Cruise, Tubing, Paddle Boat and Parasail)
Limousine service
Concierge service & Valet parking
Baby sitting service (upon request)
ATM Machine
Convention Check In area
Executive Lounge


Kat sini la orang dok citer ada pantai kat Putrajaya..hehehe..
Memang pantai pun..Pantai buatan..
Ramai orang time nie..PH la katakan..;p


Nie pulak view bilik kami dari bawah..;p



Thank you Sayang sebab bawak I stay kat sini..
Memang happy sangat dapat spent time berdua jer dengan U..
Nanti kalau U kena outstation lagi I nak follow U lagi tau..
boleh kita terjah hotel lain pulak kat area Putrajaya nie..
hehehe...


~ Happy Reading & Thank You~ 







You Might Also Like

10 comments

  1. best sesekali luangkan masa berdua ajekan? dulu masa akak dok kat putrajaya selalu juga berjogging dekat2 hotel tu pada waktu petang, tapi tak pernah pun menginap kat situ..

    BalasPadam
  2. Pullman memg cantek..tp dr segi makanan, memg x sodap langsong!!!...dah ponah poie sano...slalu gak lepak kek pantai buatan tuh...wiken jo den bwk anak poie swim kek sbelah tuh...kan ado pool utk public...bleh buek photoshoot skali kek tasik tuh...mihmih..

    BalasPadam
  3. Ya Allah, cantiknya view! Ni yang nak kenen cik abg Kenit pi honeymoon ni! hehehe. Romantiknya akak ngan suami...semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat (^_^)

    BalasPadam
  4. Wahhhhhhh...
    Kemain lagi honeymoon ye...
    Ni sambil menyelam minum air ni...
    Hehehhehehe....
    Bestnya nampak kat situ.......

    BalasPadam
  5. Walapun seronok dapat spent time berdua jer ngn hubby tapi setiap masa dok igt kat Emir..huhuhu ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  6. Betul la akak..makanan depa mmg totally out..tak sedap langsung! tp nasi goreng tue ok la sedap jugak..mybe sebb ada sate kot..hahaha..tapi yg paling hampeh mmg buffet breakfast depa.. last2 makan cereal jer lagi sedap..huhuhu Pantai buatan tue kira mandi air tasik la kan...bersih ke?? ;p @Cik Puan Fadli

    BalasPadam
  7. Thanks sbb doakan akak & husband.. kenit pujuk la cik abg kenit stay kat hotel nie..mmg privacy sangat.. ;p @Kenit Cinonet

    BalasPadam
  8. Nie kiranya honeymoon terkejut la AJ..tapi mmg happy sangat la..hehehe ;p @AyueJean AJ

    BalasPadam
  9. assalamualaikum...bestnya..;)

    BalasPadam
  10. Wsalam akak..Memang best tapi kalau boleh stay bermalam2 lagi best.. ;p @Mas Zull

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||