Kringgg...Kringg...Kringgg....

10:19



Kringg...Kringg...Kringg...Kringgg telefon ber-bunyiiiiii...
sila sebut macam wander-pet yer...
(terpampang no telefon Mak Mertua aku di Screeen Galaxy Note aku)


Aku : Assalammualaikum Mak....

Mak :Waalaikumussalam Farah..ko ade kat mane?
(mak mertua aku nie Sarawakian so bahasa dia pelet sikit la..;p)

Aku : Farah kat rumah Mama..ada hal apa yer mak?

Mak : Tak de la kalau ko free datang rumah mak kejap.. Ade bende mak nak bagi kat ko nie..
(nada happy semacam jer..;))

Aku : Erk benda apa pulak mak nak bagi nie..hehehe..
Okey² nanti farah ajak Edy p singgah rumah mak na..

Mak : Okey farah.. Mak tunggu ko yer.. Bawak Emir sekali tau..
Assalammualaikum..

Aku : Okey Mak..InsyaAllah..Waalaikumussalam..


Tamat sudah perbualan antara aku dengan mak mertua aku dengan 1001 persoalan berlegar² kat kepala aku nie..entah apa la agaknya yang mak mertua aku berhajat sangat nak bagi kat aku tue kan..buat suspen jer.. 

Keesokkan harinya lepas breakfast terus ajak My Sayang p rumah mak dia tue..sampai kat sana sembang² sikit..lepas tue mak mertua aku bangun dan menuju masuk ke bilik tido dia dan kembali semula dengan membawa sebungkus plastik yang berisi................

^
^
^
^
^
^

^

^
^
^
^
^
^

^

^

^

^

^
^
^
^
^
^
^
^

^

^

^

^

^___^




Rupa²nya rezeki mak mertua aku murah tahun nie...
so dia nak kasik kat anak² & menantu² pompuan dia sehelai kain sut untuk raya tahun nie..
Yang paling best bila aku kata aku suka sangat corak and color kain nie terus dia kata..

" Mak tahu ko memang suke warna nie.."


Aduhhh terharu sangat Mak.. ;))

Thanks yer Mak.. Sayang Mak..hehehehe

psst ~ color pink lagik!!!!

means baju raya aku tahun nie 4 pasang la color yang sama..;))




Irfan pun menyibuk nak menyelit jugak kat sini..;p



~ Happy Reading & Thank You ~









You Might Also Like

13 comments

  1. Alolo...baiknya mak mertua tu....
    dear berapa umur oh....
    mana tau adik dari cik akak :)

    BalasPadam
  2. wah meriah...pinkylicious giteww tahun ni ek? tengah terfikir nak pakai electric pink pulak tahun ni... *_^

    BalasPadam
  3. bertuah badan.. untung masih ada MIL.. sayang nya MIL kat farah yer ;)

    BalasPadam
  4. Untunglah MIL sayang dia..hihik

    BalasPadam
  5. Umur...Opsss..dah tua la cik akak.. tahun nie 29thn..huhuhu..Cik Akak?? @Nao Mei

    BalasPadam
  6. Wah..cantik that color..k.farah pakai sure bertambah2 cantik lgi.. ;p @Farah Waheda Wahid

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. so far MIL farah sihat lagi.. orang kata power lagi la.. hehehe ;p @ZazaMyMoon

    BalasPadam
  8. Sya pun sayang dia jugak...hehehe ;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  9. untungla mak mertua dia sayang kat dia hehehe (^_^). Cantik kain tu farah...

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah..semoga berkekalan la kasih sayang nie..hehehe thanks kenit @Kenit Cinonet

    BalasPadam
  11. bertuah dapat mertua yang memahami.. tau je favourite colour farah.. cantik warna tu, pandai mak mertua pilih..

    BalasPadam
  12. So far Alhamdulillah akak.. MIL farah nie friendly.. mulut potpet mcm farah jugak..hehehe ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  13. sporting la mak mertua akk ni..bestnya.. siap bg kain baju lagi.. =)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||