Misi Mencari Batik Korporat For Ofis

09:00


Kelab Sukan & Kebajikan Jabatan aku 
bermurah hati nak sponsor semua staff kain sut batik...
So memandangkan rumah aku yang paling dekat dengan Jakel Alamoda...makanya tugas mencari kain sut batik tue telah dipertanggungjawab kat aku..
So lepas balik kerja aku terus p terjah Jakel..aku memang ada kenal dengan akak yang kerja kat jakel tue..sebab aku nie memang pelanggan setia depa...sebelum p aku dah call akak tue awal² suruh dia tunggu aku mai petang nanti..bukan apa senang sikit nak deal kalau dah ada orang yang kita kenal kan..

Sampai ja kat sana terus akak liza menyambut kedatangan aku..so tanpa membuang masa dia bawak aku ke koleksi kain sut batik yang depa ada..Memandangkan presiden kelab aku bagi tahu bajet yang kelab nak sponsor hanya RM20smtr sahaja..so tak payah la aku nak verangan p membelek batik canting or batik esklusif.. Dengan bajet yang macam tue aku hanya layak membelek batik digital sahaja okey! So silalah terima seadanya yer..benda free la katakan..jangan nak demand lebih² pulak..kalau rasa nak batik yang mahal² kena la beli sendiri..hehehe

Okey nie la antara koleksi kain sut batik digital yang sangat cantik dan jugak memang kena dengan anggaran bajet aku..banyak color yang aku suka..sampai aku sendiri pun tak tahu nak pilih yang mana satu..
blur sekejap dibuatnya..
Aku harus membuat pilihan yang bijak dari segi corak dan color serta perlu jugak mengambil kira kesesuaian untuk staff perempuan dan jugak staff lelaki..
kalau aku silap memilih warna kang sentap pulak depa..

Salah satu color yang di-shortlist oleh aku.. 
Cantik tak warna nie?? kalau tengok dalam gambar color memang sedikit berbeza.. tapi sebenarnya color nie cantik tau..nampak esklusif sangat..itu kalau sekali tengok la..bila masuk dua kali aku tengok...
color nie macam sedikit kusam la..maybe untuk akak² & abg² otai sesuai la...opsssssss! hehehe..
bagi yang muda-mudi macam aku nie of coz la akan bentak² kaki tak setuju! so aku reject color nie! ;p

Okey for me this color sangat cantik..I like purple!
Tapi color nie very common la dan lebih sesuai kepada kaum hawa jer sebab combination colornya purple& pink..
so yang nie pun aku reject jugak! 
aku kena berlaku adil untuk semua staff kannnn..cewahhhh...

Akhirnya aku memilih color nie sebagai tema batik korporat jabatan aku.. Aku rasa combination color grey & orange sangat gojes dan esklusif gitu.. jarang ada combination color macam nie.. dan aku pasti semua orang akan suka! sebab aku suka! hehehe..
So aku terus deal ambik color nie..lega rasanya bila tugas yang dipertanggungjawabkan kepada aku dapat diselesaikan dengan jayanya...hehehhe... aku harap semua orang kat ofis aku akan suka la dengan color pilihan aku nie..;p



~ Happy Reading & Thank You~
Do Like & Comment ya! ;p








You Might Also Like

14 comments

  1. dtg tganu la sis... lg byk choice... :)

    BalasPadam
  2. nice colour yg last tu..:)

    BalasPadam
  3. yg last tu mmg sgt korporat.cntik.

    BalasPadam
  4. kalau dekat tganu tue sure akak p dah.. semua batik tgganu memang tersangat gojes! akak suka! ;p @ADILLA

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah tak salah sya membuat pilihan kan..;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  6. yup sebab tue la sya pilih color tue..lain daripada yg lain..hope bila jadik baju nanti pun cantik jugak la..;p @Cik Puan Rara

    BalasPadam
  7. suka color yang last tu juga.. cantik..

    BalasPadam
  8. Lega tgk ramai yang kata color last tue cantik.. susah hati takut nnti tak dapat puaskan hari semua org kat ofis.. tapi bila semua komen kata color yg last cantik..bole la sya menarik nafas lega..hehehe thanks tau.. ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  9. wah bestnya ada org nak sponsor. tapi i tertarik tgk baju u tu lawa hee :D

    BalasPadam
  10. Opss..hehehe..yg i punya dh out of la..beli kt jakel jugak tue.. ;p @cha

    BalasPadam
  11. tepat pilihan kamu...cantik...

    BalasPadam
  12. Cantik kain yang kakak beli....warna menarik dan sangat sesuai dengan kakak.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||