My Baiti Jannati ~ Progress terkini

11:58


Jumaat lepas bukan aku saja yang bercuti..
laki aku pun sekali bercuti...
Dia mana boleh  boleh tengok aku cuti..
mula la dia buat alasan tak mau p kerja jugak...
Kononnya nak teman aku yang tengah stress masa tue..hehehe..
Thank you Sayang! 
Actually aku lagi suka kalau laki aku pun cuti sama..;p

So bila dah dua² cuti tak kan nak dok terperap kat rumah jer kan..
kami pun plan la nak p jenguk progress rumah kami yang hampir sebulan dah tak p tengok..
entah dah jadi rupa apa tak tau ler..;)

So lepas solat jumaat kami laki bini pun 
bertolak ke lokasi rumah kami tue..
Aku p berdua dengan laki aku jer..
tak bawak Emir sebab dia tido..
nasib baik mama aku ada..
so terpaksa la aku tinggal Emir kat mama aku..hehehe


Sampai jer depan rumah aku terkejut giler! .
rupanya dah siap banyak la rumah aku nie..
last aku datang tengok sebelum nie mana ada lagi pintu pagar, sliding, pagar hijau semua...
Ehhh aku perasan nombor rumah aku pun dah ada la...
Happy! ^__^


Depan rumah aku pun dah di tar..
tapi masih ada tanah merah sikit
²
ala yang tue kasik sembur air bersih la..hehehe

Yeayyy rumah aku dah siap..
bila la agaknya boleh nak dapat kunci nie..
tak sabar dah nak dok sini..

Dah puas aku terjah ruang depan sampai ke dalam rumah...
aku meneruskan sesi terjahan aku ke ruang belakang rumah pulak..
Okey la ada lebih kurang 7-8 kaki untuk aku bercucuk tanam nanti
..;p

Aku rasa tak lama dah kot nak dapat kunci rumah..
sekarang nie bukan tapak tangan jer dok rasa gatai..
satu badan dah dok merenyam nie..


Nanti bila dapat kunci jer..kontraktor pulak akan ambik alih
Aku nak buat renovate siap² sebelum duduk..
Nanti aku share berapa kos nak renovate rumah baru..

(aku bukan nak menunjuk² yer..aku just nak share mana tahu boleh dijadikan panduan kepada orang² yang dok planning nak renovate rumah ker..:) )
tapi serius memang kena standby banyak duit
aku masa dapat quotation tue pun berpeluh jugak tengok amount-nya
tapi nasib baik la aku ada sedikit modal semasa aku jual rumah lama aku tue...

tue pun tak cukup..still kena top up jugak...huhuhu

So sekarang aku cuma berharap aku boleh pindah masuk rumah aku nie sebelum or selepas raya..
Dah tak sanggup nak dok bersesak² kat rumah mama aku tue.. ;(
Doakan yer!



~ Thank You & Happy Reading ~






You Might Also Like

13 comments

  1. bestnya ada umah sndiri..:)

    BalasPadam
  2. cantik!! nt bilik emir decoration kasi mantop tau... hehehe.. :)

    BalasPadam
  3. bestnya.... dapat pulak rumah idaman hati...

    BalasPadam
  4. Of coz la bilik Emir part paling penting..hehehe..akak dah bincang dgn interior designer dah..hehehe ;p @ADILLA

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah.. sebab tue la yang tak sabar nak pindah masuk nie..;p @Mooniqueen

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mrs.secretary....seronoknya nak berpindah ke rumah baru yer...;)

    BalasPadam
  7. Alahamdulilah... dapat rumah baru...mselim3 pun tumpang gembira......moga2 lepas pindah rumah boleh buat doa selamat .... boleh jemput jiran terdekat dan kekawan ...

    mselim3

    pls: kalau ader kos renovate,,,boleh sharing...x kisah ... rezeki tu... sama3 kita saling sokong menyokong...

    BalasPadam
  8. Yer akak.. tak sabar dh nie...mtk2 la sebelum raya boleh pindah masuk dah.. ;p @Mas Zull

    BalasPadam
  9. Majlis doa selamat tue pasti kena buat.. baru berkat..InsyaAllah nnti sya jemput yer..tue pun kalau sudi nak dtg la..hehehe.. satu lagi yg pasal kos renovate tue pn akan sya share...harap jgn ada yg salah fhm kata sya nk menunjuk2 pulak nnti..sya just nk berkongsi benda baik utk panduan semua... ;p @Mohd Selim Zainal

    BalasPadam
  10. alhamdulillah.. best rumah dah siap.. akak sampai sekarang takde rumah sendiri lagi..

    BalasPadam
  11. InsyaAllah akak.. nnti kalau jumpa rumah idaman akak terus jer beli.. jgn tunggu lama2..harga rumah nie cepat naik akak.. ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  12. salam perkenalan, hai saya baru saja berpindah ke Utara Semenjung. Dalam proses beli rumah jugak kat area sana. Thanks untuk info, sharing is caring. I will follow ur blog ^_^

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||