Review Fast & Furious 6

00:45



Aku dah tengok Fast & Furious 6 petang tadi....
 So nak share sikit satu scene nie yang menarik bagi aku...
Aku tak mau la review banyak² nanti tak best pulak hampa nak p tengok kalau dah tahu camne jalan ceritanya..
yer dokk?

Actually aku dah follow movie nie dari awal yer...
memang tak pernah missed!
So meh nak refresh balik filem nie dari siri 1-6...

The Fast & The Furious..
2 Fast 2 Furious
The Fast & The Furious : Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast 5
Fast & Furious 6


Okey nie la scene yang aku maksudkan..
Dalam banyak² scene aku just nak review part nie jer..
yang lain hampa tengok sendiri la yer...
Why aku pilih scene nie jer untuk di review???
Because sangat romantic okeyyy!
Kemunculan semula watak Letty mulanya membuatkan aku tertanya² apa motifnya kekasih Dominic Torretto nie yang dah  mati dalam siri ke-4 dihidupkan kembali.. Rupanya Letty memang tak mati pun selepas terlibat dengan kemalangan tue..dia just hilang ingatan jer dan terjebak dengan group musuh Dom sendiri..
So masa scene nie Dom tengah ingatkan Letty detik² indah semasa mereka berdua bersama..
Dengan penuh kasih sayang Dom cuba ingatkan Letty apa yang berlaku kepada setiap inchi parut yang ada kat tubuhnya..Bagaimana Letty boleh dapat semua parut² tue,,
Masa nie aku dapat rasa bertapa kuatnya cinta Dom kat Letty..
Walaupun Letty tetap jugak tak ingat apa² pun..
tapi kata² Dom tue telah membuatkan dia terkesan dan Letty cuba untuk mencari identiti dia sebelum nie ketika dia bersama Dom..

Serius memang aku suka sangat scene nie..
Aksi mengoda Dom kat Letty memang bisa mencairkan beb..
terveragan sat aku nie kat tempat Letty...ehhhh apakah???
jiwang tak aku nie..bahahahha

For sure Fast & Furious 6 nie memang tak mengecewakan...
memang terbaik la! 
Cuma sedih sikit ada 2 watak yang akan mati dalam filem nie
Nak tahu siapa?? 
kena la p tengok yer...
Okey la dah mengantuk nie..
sebelum aku nak sambung verangan berjiwangan lagi dengan Mr. Dom dalam mimpi aku malam nie...
aku just nak bagi tau please jangan keluar dari panggung dulu 

sebelum hampa tengok scene kat atas nie na..
Aku sure hampa akan terkejut!!!
Flashback.............;))

Tunggu kesinambungannya di siri ke-7 nanti..
Yang pastinya kemunculan Jason Statham di akhir citer nie pasti akan membuatkan hampa bertambah teruja nak tengok kesinambungannya nanti... 
Tak sabar nak tunggu Fast & Furious 7...;p



Review ~ Overall aku kasik 4/5

Bagi aku siri Fast 5 tetap yang terbaik!


~ Happy Reading & Thank you ~









You Might Also Like

16 comments

  1. okeh!..den x sabo nak poie tgk nie..

    BalasPadam
  2. P tau..memang best!!!
    Sya rasa nak p tengok lagi nie..hehehe ;p @Cik Puan Fadli

    BalasPadam
  3. ok! saya sedang jealous!!! waaaaaa.... nak g tgk jgk... tp nak balik alor star dh jap g... balik tgk sane jer la jwbnyeeee...

    BalasPadam
  4. Ala Jgn la jelosss...hehehe
    booking online siap2 tau..takut sold out pulak satg..hehehe ;p @ADILLA

    BalasPadam
  5. Mmg best sangat2.. nk p tgk lgi! ;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  6. akak nak kena pergi tengok juga ni... :D

    BalasPadam
  7. kalau lom bergelar pekerja neyhhhhh...... dah gerak g wayang now!

    BalasPadam
  8. mak belom tengok lagi.. uwaaa jelesss... nnt nak gi tgk jugak lah hehehe

    BalasPadam
  9. hehehe..jgn mengular waktu kerja..lepas keja p tgk yer.. ;p @Bella Isabella

    BalasPadam
  10. P tgk tau Mak.. jgn tergoda dengan Mr.Dom pulak.. ;p @adzairdawati makdara

    BalasPadam
  11. assalam,

    bunda jarang sangat gi tengok movie kat panggung..

    BalasPadam
  12. wah laju u dh pg tgk dulu. i tak pg tgk lg busy huhu

    BalasPadam
  13. Wsalam Bunda..saya sebelum ada anak memang setiap minggu mesti p tgk wayang,..tapi bila dah ada anak nie dah kurang sikit..tapi disebabkan Fast & Furious 6 punya pasal mtk tlg Mama jagakan anak sat..hehehe ;p @BUNDA a.k.a KN

    BalasPadam
  14. Fav movie..mana bole tak p tgk..hehehe ;p @cha

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||