Produk Terbaik Untuk Atasi Masalah Ketiak Sensitif

08:52


Assalamualaikum...Nak tanya sikit boleh??? Siapa kat sini yang ketiak sensitif macam I?????? alaaa cepat la mengaku..tak payah nak malu meowwww..meowwww..bukan apa i tanya nie.. sebab i ada benda best nak share dengan u all nie...

Diingatkan.. ini bukan sponsored post yer..Ini perkongsian ikhlas based on my experience yang telah menggunakan produk ini...so I rasa terpanggil nak share jugak kebaikan produk nie dengan u all...kalau u all nak tahu ketiak I sebelum nie tersangat la sensitif..kalau tersilap guna deodorant, pasti lepas tue akan naik bijik² kecik seperti jerawat...pernah jugak naik macam bisul..memang sakit giler la beb...

Actually dah banyak deodorant yang ada kat pasaran nie I dah pernah try..tapi ketiak I tetap jugak bermasalah..huhuhu..sehingga la satu hari nie...kebetulan I lalu dekat The Bodyshop..Memang I pernah dengar sebelum nie yg semua produk dari The Bodyshop nie menggunakan bahan² semulajadi jer..

So I pun masuk la nak ushar² sikit produk depa sekali tertarik dengan deodorant yang ada kt situ..After berpuas hati dengan explanation depa terus I grab sebotol..tapi dalam hati I nie still jugak risau...risau hasilnya tetap sama macam deodorant² yang pernah I guna sebelum nie..tapi berserahhh jer laaa...kalau sesuai Alhamdulillah..kalau tak cari deodorant yg lain lagi la.. huhuhu

So dipendekkan cerita...selepas seminggu I guna deodorant nie memang tak ada sebijik pun jerawat and bisul yang berani nak singgah lagi..hahaha..Vavavavhhhh memang terbukti berkesan la deodorant nie untuk kulit ketiak yang sensitif..Sekarang nie dah masuk 6 bulan I pakai deodorant The Bodyshop ..Serius I sangat berpuas hati...No more pain!!!!!! So if hampa ada masalah yang sama macam I jangan ragu² lagi.. try la guna The Bodyshop Aloe Anti-Perspirant Deodorant...;p 


psst ~ Baru² nie The Bodyshop buat sales besar-besaran..Discount sehingga 70% untuk selected item..Deodorant yang I guna nie pun ada discount jugak okeyyy..less sebanyak 10%..So i grab 3 botol terus...sebab bukan selalu boleh dapat harga macam nie beb..I beli jer la..simpan buat stok..;p





You Might Also Like

41 comments

  1. Menarik ni farah. Kenit pun suka shopping kat The Bodyshop tapi tang perfume.

    Nanti nak kenen la kat Pak Jelan hehehe. Thank you for sharing (^_^)

    BalasPadam
  2. zura pakai rexona jerk, so far tiak ai halus mulus jerk..wahaahaha..

    BalasPadam
  3. xde masalah lagi setakat nih :) heheh..alhamdulillah.. nnti leh try y ni lak ^^

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah, kalau dah sesuai dgn farah tu, means dat produk tu berkesan ;)
    b4 dis saya tak ada masalah, tapi lepas bertukar dgn garnier white, terus jadi gatal2..
    doc suruh tukar diodorant, now try pakai nivea white protection.. ;)

    BalasPadam
  5. dulu pernah juga la naik biji2 tu.. tp xingt tahun bila dan pkai deodorant apa..tapi sekarang dah ok.. pkai jnama apa pun ok lg..

    *gatal kan bila naik biji2 tu..pastu pedih..huh

    BalasPadam
  6. barangan body shop mmg terbaekk.. mak suka guna liptik dia hehe

    BalasPadam
  7. ketiak deqla x de plak sesentif camni..pakai deodorant pun jenama avon je skng..dulu pakai rexona, tp cpt basah.. kohkohkoh..

    BalasPadam
  8. perkongsian yang baik.. :D

    BalasPadam
  9. sy guna garnier..alhamdulillah ok :)

    BalasPadam
  10. dah abes dah sale tuhh....x sempat beli baru taw...

    BalasPadam
  11. Farah...is dat you... its me, masni...nice blog n follow..hehe
    nice product...can try..hehe

    BalasPadam
  12. Sama la farah sblm nie suka parfume The Bodyshop..tapi baru tau rupanya deodorant pun bagus jugak.. ;p@Kenit Cinonet

    BalasPadam
  13. Untung la kulit tak sensitif..pernah pakai rexona jugak..mmg tak sesuai.. huhuhu ;p @Zura Lee

    BalasPadam
  14. try la..utk org kulit normal pn sesuai..deodorant nie free alcohol..;p @AiSyA LiEzA

    BalasPadam
  15. Okey ker?? farah pernah pakai nivea jugak..awl2 ok..tpi bila lama2 jadik jugak..nnti kalau Zaza tak sesuai jugak try la deodorant nie.. ;p @ZazaMyMoon

    BalasPadam
  16. Mmg pun..bukan gatal2 dah merenyam dah..sengsara betul..tapi skrg Alhamdulillah dh jumpa produk yg sesuai.. ;p @Mimie Najib

    BalasPadam
  17. Farah pernah jugak pakai Avon.. tapi tak sesuai jugak..huhuhu..kulit tak sihat..hahaha ;p @Deqla Manjew

    BalasPadam
  18. Ermm garnier pn pernah guna jugak..huhuhu ;p @Kathy Tuah

    BalasPadam
  19. Ala rugi tau..akak nyesal tak borong mandian dia..murah gila sebotol tggl RM12+ jer..Harga asal RM49+..huhuhu ;p @Bella Isabella

    BalasPadam
  20. Masni...mesti la kenal u..kta pernah satu sekolah kan..malu i u jumpa blog i..hehehe ;p btw suka skodeng blog u jugak..;p @Masni Syafie

    BalasPadam
  21. x pakai produk ketiak.. heheh

    BalasPadam
  22. Best la..jimat duit..hehehe ;p @Sop

    BalasPadam
  23. salam kenal..

    tq for sharing.. i mmg ada problem ni.. jadi bila i gunakan shower gel dan basuh dah part.. terus ada problem sampai la even dah tak basuh guna gel on that part.

    ingat nanti nak gi beli lah. tqq...

    BalasPadam
  24. Kulit kta jenis sensitif mmg cm tue la..I shower gel guna yg baby punya..hehehe.. punya la sensitif.. ;p @Azian Elias

    BalasPadam
  25. Deodorant ni Unisex ke?
    Ke ade beza utk lelaki atau perempuan?...
    Mcm best plak dngar Brand BodyShop (^_^)

    BalasPadam
  26. Xpasti pulak I..bole jer kot..tapi rasanya Bodyshop ada jugak deodorant khusus utk lelaki..try p tgk..:p @Giorgio Izas

    BalasPadam
  27. mesti wangi ..kan kan..? hihi

    BalasPadam
  28. Deodorant nie tak dak bau..sbb tue la sesuai utk kulit sensitif..;p @Norhasniza Khalid

    BalasPadam
  29. saya pakai rexona je... serasi dgn tu.. klu pakai lain mmg bermasalaah la...

    BalasPadam
  30. Pernah dah pakai rexona mmg tak sesuai..huhuhu @fiqas Rafie

    BalasPadam
  31. kasi la preview pic ketiak sket... ahahahaha...

    BalasPadam
  32. Hehehe,,sorry la akak..tue khas utk tatapan En.Hubby jer.. ;p @Miss Brenito

    BalasPadam
  33. Assalamualaikum kak. heee sheila pakai nivea whitening je. alhamdullilah dah tak sensitif macam zaman anak dara dulu. heeee

    BalasPadam
  34. Nivea pun akak pernah pakai..kulit akak nie sensitif sangat2.. yg bodyshop nie jer yg sesuai setakat nie..;p@Sheila Salim

    BalasPadam
  35. Tanpa NamaJun 24, 2013

    salam..kita sama la kak.. dulu ok jer pkai deodorant apa2.. tba2 dtg satu mlm gtal yg teramat..asyik mggaru je,lpas tu hbis la..hncur kulit..skrg ok.tp tgal kesan hitam je lg degil nk hlg..hmm

    BalasPadam
  36. Tanpa NamaJun 24, 2013

    salam..kita sama la kak.. dulu ok jer pkai deodorant apa2.. tba2 dtg satu mlm gtal yg teramat..asyik mggaru je,lpas tu hbis la..hncur kulit..skrg ok.tp tgal kesan hitam je lg degil nk hlg..hmm

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||