We @ Bukit Merah Laketown Resort

08:29


Yeayyyyyyyyyyyyy!!!
Akhirnya I berkesempatan jugak untuk update blog I nie..
Okey nie citer masa cuti berangkai sempena Hari Wesak yg lepas..
tapi I tak p hari Jumaat tau...
I p hari Ahad.. 
Actually plan asalnya nak ke Tambun Waterpark.. 
Tapi memandangkan bertolak dari rumah pun dah agak lewat
jadi I ke Bukit Merah Laketown Resort jer..


Kami sampai kat sana around 1.30ptg.. 
Cuaca pada hari tue sangat baik...panas terik dowh... 
so sesuai la nak berendam lama² kat dalam air kannn..
I ambik pakej Combo ~ Waterpark& Ecopark ~ 
Harga tiket masuk untuk adult RM43 seorang..
 tapi if hampa ada Kad Pengguna boleh dapat 10% off lagi..
So after less jadi RM38.70 seorang..
Mama I dapat 50% off sebab senior citizen..hehehe
Emir pulak free...;p


Sampai sana jer terus ke kaunter rental locker & pelampung..
Total I kena bayar untuk semua tue RM30 termasuk deposit...
After that laju² tukar baju dan terus terjun dalam air..
Gedebushhhhh.....Fuhhh lega..sejuk jer air..
Orang yang paling suka of coz la Emir!!!
Masa I letak jer dia dalam air terus melompat² dia main air..
Macam tak pernah jumpa air kekdahnya...;p


Emir tak nak kami pegang dia langsung..
Nak bergerak bebas la kononnya kat dalam air tue...
tapi kami tetap monitor Emir dari dekat..
takut Emir lemas..hahaha
walaupun nampak macam air tue cetek jer kan..
tapi tetap jugak kena berhati²..
I tak risau sebab ada 2 orang bodyguard 

yang gagah lagi perkasa yang dok pantau Emir..;p


Boring dah dok lama² kat dalam kolam baby tue..
tak mencabar langsung!!!
kalau Emir berdiri air kolam tue kat paras lutut dia jer...
for me pulak memang tak terendam la kat dalam tue..hahaha
So kami bawak Emir mandi kat orang dewasa pulak.. 
baru la best sikit!!
terkebil² mata Emir tengok air terjun kat bawah jambatan tue..
I happy sangat tengok Emir senyum sambil tangan dia dok tepuk² air terjun yang mengalir turun dari bawah jambatan tue..


Tudiaaaaa ambik hang...
satu pelampung naik sampai 4 orang...
boleh gitu??? hehehe
Ehh apa pulak tak boleh kan..ni la namanya super saving!
Tak dak maknanya I nak spend mahal² semata² untuk rental pelampung giant tue sampai 2 bijik..

dah la mahal..
lain la lepas bayar I boleh bawak balik terus..
berbaloi la jugak kan..
so bergilir² la kami berlima naik pelampung nie...

I memang sangat kedekut beb!!! ;))

Semua kolam yang ada kat Bukit Merah nie kami dah terjah kecuali kolam yang ada sebijik belon besar..

yang tue jer kami tak masuk sebab tak sesuai untuk Emir.. 
Gambar kami masa mandi memang tak banyak...
sebab I rasa rimas nak kena sentiasa protect kamera I tue..
Rasa macam ada ketui batu dok atas kepala jer...
so I suruh laki I p simpan kat locker...
Lepas tue baru la dapat mandi dengan rasa gumbiraaa..;)


Setelah 2 1/2 jam kami dok beredam dalam air 
baru teringat yang kami ambik pakej Combo..
Means Ecopark tak p lagi..
Takut jugak kalau p lambat² nanti Ecopark tue dah tutup..
So cepat² bersihkan diri, tukar baju terus gerak ke Ecopark..
Masa dok jalan² kat dalam tue kami jumpa bintang nie..

Namanya Ungka..
Hampa tengok la muka terkejut Ungka(beruk)Emir tue...hahaha
Btw cute giler Ungka nie!!!
Bulu dia bersih jer..memang tak berbau busuk langsung..
Masa mula² tue kami ingat Ungka nie ingat patung mainan..
Tapi bila p dekat baru tau rupanya real laaaa..;p

Mama & Adik Mal I..
Psst ~ Nampak tak badan Adik Mal I nie macam dah naik balik??

Ermmm...Kalau nak tahu Adik Mal I
memang dah stop ambik pil tue..
So nampak sangat kan produk kurus tue memang 

tak boleh percaya langsung.!!
Tapi I rasa okey lagi la badan dia..
tak dak la gemuk macam sebelum nie...;p


Banyak jugak binatang yang ada kat dalam EcoPark nie..
Walaupun kebanyakannya tak terjaga pun..
kesian kat depa...huhuhu
tapi okey la apa yang penting Emir boleh belajar benda baru.
.


Senyuman bapak & anak...
sama dak?? hehehe ;))
Ya Allah..kekalkan senyuman nie
dalam hidup kami sekeluarga...;)


I rasa menyesal pulak tak beli 'animal food'
yang dijual kat pintu nak masuk tadi..
sebungkus depa jual RM5 jer..
Kalau tak boleh Emir bagi Rusa nie makan..;p


Kalau hampa masuk EcoPark nie
jangan terlepas untuk tengok Animal Show yer...

Show dia ada 2x ~ 2.30ptg & 4.30ptg ~
Sorry I tak dak gambar nak share kat sini
sebab I buat rakaman video masa tengok show nie..
tapi serius I cakap memang sangat terhibur..
Ada aksi burung kakak tua, memerang dan jugak ular tedung..;p


Nampak tak keterujaan kat muka Emir..
Bukan main fokus lagi..
macam la dia tue faham sangat..;p


Okeyyy show pun dah habis...
So it's time to go back...
Sebelum tue sempat lagi I dok teringat memori 7 tahun yang lepas (giler lama betul I tak mai Bukit Merah kan..)

masa tue I datang berdua jer dengan laki I..
walaupun kami happy main air macam budak² kecik jugak..

tapi kami still rasa kosong...
kosong tanpa kehadiran seorang cahaya mata...huhuhu
tapi kunjungan kali nie memang tersangat berbeza...
Kami rasa happy and enjoy sangat...
Semuanya adalah kerana kali nie kami datang bersama
²
Muhammad Emir Daniyal!!

Thanks Allah...;))









You Might Also Like

30 comments

  1. den dah poie last year...abeh jo coti kawen, blk dri hanimun trus poie sano...ado family day...tp x besh sgt laa bkt merah..den suko tambun laie..hik!hik!..sbb ado sauna...hahaha..

    BalasPadam
  2. Plan asal tue memang nak p tambun akak..tapi bertolak dah lambat mas tue..malas dah la nak p jauh2..so p bukit merah ja la..hehehe @Cik Puan Fadli

    BalasPadam
  3. akk dah g sini tahun 2010 tp tak baper nk best sbb masih dlm renovation. akk tak mandi tp spent time g pusing2. lenguh tangan dok kayuh cycle atas pokok... hahaha.. persembahan burung tuh best kan..

    BalasPadam
  4. kalau water park, tak kira mak ke bapak ke anak2.. mesti best giler & fun kan Farah.. ;)
    EEeee mula2 ingatkan dlm gambar tu Ungka tu patung.. hahhaa

    BalasPadam
  5. ala tomey2... aunty geram tengok si kecik molek tu jer... he he he... mesti seronok dia kan?

    BalasPadam
  6. Yup Zaza.. mmg kami pun dah macam kanak2 rebina dah..hehehe..
    comei kan ungka tue.. ;p @ZazaMyMoon

    BalasPadam
  7. Emir mmg suka la kalau dapat main air nie..dia smpai x nak kuar kolam..hehehe ;p @Farah Waheda Wahid

    BalasPadam
  8. syok jugak ye dekat sana...da boleh plan ngan en.husband nie...ehehe

    BalasPadam
  9. assalam,

    walaupun bunda orang taiping tapi belum pernah lagi sampai kat sini..

    dulu masa S M Noor Resort tu pun hanya 2 kali bunda sampai , masa tu ank2 kck2 lg...

    BalasPadam
  10. Okey la akak..tpi rasanya Tambun lagi best..;p @Kisah Si Dairy

    BalasPadam
  11. Ya ka..farah pun masuk nie baru 2kali p Bunda..hehehe. ;p @BUNDA a.k.a KN

    BalasPadam
  12. wahhh bestnyaaaa holidayyyyyy :)

    BalasPadam
  13. Kalau boleh hari2 nak holiday jer Mak..hehehe ;p @adzairdawati makdara

    BalasPadam
  14. bestnye mandi manda...nak bawak lisa gi waterpark gak tapi rase macam dia kecik je lagi..pastu body guard ada sorang je..heee~

    BalasPadam
  15. akak ni asal je perak.. tapi tak pernah pergi lagi tempat ni.. hehe.. seronok bercuti bersama family..

    BalasPadam
  16. Boleh jer mamalisa..Emir masa umur 6 bulan farah dh bawak dia mandi kolam dah..hehehe ;p@ayahmamilisa

    BalasPadam
  17. Kalau pegi ramai2 mmg seronok la akak.. ;p @Mizz Aiza

    BalasPadam
  18. wah, bestnya sis.. anna teringin nak g tapi x sampai2 lagi.. hihi

    BalasPadam
  19. InsyaAllah try adjust time mesti boleh sampai..kalau nk akak temankan pun boleh..hehehe ;p@ANNA MARIANA

    BalasPadam
  20. sonok2 tmbh2 lak bawa permata hati sndiri.. :))

    BalasPadam
  21. Yup btl..permata hati tue la penyeri hidup kami..hehehe ;p @AiSyA LiEzA

    BalasPadam
  22. Alhamdulillah seronok tengok eh....
    rasanya nak juga cik akak gi sana...hihi

    BalasPadam
  23. Mai la cik akak..farah boleh temankan..:p@Nao Mei

    BalasPadam
  24. bestnya cuti cuti main air kt sini u. dahla boleh tgk animal lagi. sesekali buat activity camni memang best kan. i dgn husband suka je jalan2 pg zoo ke apa. pg shopping mall pun bosan jugak haha

    BalasPadam
  25. Btl i pn suka p zoo jugak..santai je kn..:p @cha

    BalasPadam
  26. ur mom nmpk muda belia gitu... untung la dpt ikot jenjalan sekali.. :=)

    BalasPadam
  27. bestnyeeeee.... pic smua cantik2... alahaii... ramai dok kata best ni.. nk pegi..entah bila..kehkeh

    BalasPadam
  28. Hehehe..Mama I nak pencen dah thun depan..nampk muda sebab dia kecik jer orannya,.hehehe ;p @Zura Lee

    BalasPadam
  29. Ok la tempat mmg cantik walaupun tak secantik tambun lagi..hehehe ;p @Deqla Manjew

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||