♕ 1st Collection of Baju Raya For Emir ♕

13:11



Salam Bloggers
Yeayyy Baju Raya Emir dah sampai!!!!
I beli online kat FB Elodea Boutique (Baju Melayu Baby) 
Material baju nie adalah 100 % cotton yer..
So memang tak panas la nanti..
Baju Melayu Emir color Fushia nie utk tema hari raya ke-2 kami.. ;)
Tema hari raya pertama kami color Grey&Orange..
I ingat nak grab jugak color grey
tapi dah out of stock la pulak..huhuhu
terpaksa la I p cari kat bazar nanti..

Alhamdulillah baju raya I tahun nie ada la dalam 9 pasang.. 
kurang 1 pasang daripada tahun lepas..hahahah...
sakan raya nooooo...
tahun nie color pilihan I adalah Grey&Orange, Pink 
(I terbeli color pink sampai 4 pasang..adoiiii laaaa..)
Peach&Black, Electric Blue, Grey&Black, Pink&Blue Turquoise
I nie gila tempah baju...
nanti nak bayar upah jahit boleh fengsannnnnnn oooooooooooo...huhuhu 
Semua I buat konsep kurung moden jer...
designnya pulak I serah kat tailor I..
pandai² la dia nak design macam mana pun...
Janji Meletopppp!!!(buat gaya Neelofa sikit)
Ehhh meh la share dengan I jugak..
Apa tema color baju raya hampa tahun nie??????? 


Notakaki ~ I setahun sekali jer hantar upah jahit baju nie..sebab tue banyak..hahaha 













You Might Also Like

26 comments

  1. baju raya untuk cik nor ada tak farah?haha...seronok emir beraya thn nie..:)

    BalasPadam
  2. hhahaah,,,, meletop gitue.... banyaknya ....

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak, perghh kurang 1 daripada tahun lepas. meletopppppppp kak. hehe sheila maybe 2 helai je macam biasa2. design jubah tu wajib, lagi satu kurung moden. mak sheila yang jahitkan nanti. yeayyyyyy. tapi sheila baru nak pergi beli kain sabtu ni. hehehhehee :)

    BalasPadam
  4. Hamboii sakan sampai 9 pasang baju raya nooo hehehe
    Zaza tak beli pn lagi nak tempah pun memang tidok ler gamaknya.. ;)

    BalasPadam
  5. comeykan bila bb boy pakai baju warna pink.tahun ni kami beraya dgn peach. last year x da baju raya pun sebab dalam pantang.this year, baju raya saya cuma selai sebab tengah preggy

    BalasPadam
  6. wow.. banyaknya baju raya farah, 9 pasang tu.. akak sepasang je.. hehe.. tapi tak beli lagi pun..

    BalasPadam
  7. wah, kaler favorite aunty tu... *_^... untuk aunty tak der ke mama? he he he...

    BalasPadam
  8. Wahhh beraya sakan gitu. Saya pun sama serah kat tukang jahit ja fesyen baju adik saya pun...ngeee...

    BalasPadam
  9. wahhh bestnya dah prepare utk raya...sya belom sempat lg...hadoiii...

    BalasPadam
  10. memang meletops vavavom sekali ngan mama emir..wow 9 pasang u..dd baru ada 3 pasang..tu pun baju kurung ja..mih3..:)

    BalasPadam
  11. cute baju melayu tu...leher camtu tak rimas budak dari leher cekik musang...zarif pun tak selesa...untuk umur berapa tu?

    BalasPadam
  12. Amboi, banyaknya baju. Saya belum beli lagipun.

    BalasPadam
  13. mesti Emir comel mengayakan baju raya di pagi Syawal nanti...

    BalasPadam
  14. Saya tahun ni warna biru..hehe

    BalasPadam
  15. Woohooo! 9 pasang?! Meriahnya raya Farah.. Mieza paling banyak pun 3 pasang jer.. Tu pun tak pakai semua.. Biasa raya pertama jer pakai baju raya.. Raya kedua dah balik pakai uniform biasa.. Tshirt.. Kalau nak gi jalan umah orang baru pakai baju raya balik.. Kohkohkoh..

    BalasPadam
  16. tema tahun ni rojak., baju pagoda kaler putih dengan kain pelikat gajah duduk corak kotak² kaler ceklat., hahahaha... :))

    BalasPadam
  17. byaknya baju kak farah..sakan depa no..hee..zara tak terpikir lgi nak buat tema apa..tak buat persediaan apa2 pun..hmmm

    BalasPadam
  18. mak ai...banyak pasang tol... kite taun ni baju raya kaler peach N orange... payah nau mencari baju kaler tu

    BalasPadam
  19. cantik baju raye emir..

    memang meletop la sampai 9 helai baju..

    BalasPadam
  20. sama ler kita.
    setahun 1 x tempah baju.
    aida rasa nyer 7-8 pasang.
    baju kurung biasa.
    2 pasang jer bermanik-manik hi hi hi...
    izzat pun ada baju melayu dah!!!
    kami biru tahun ni di pagi raya :-)

    BalasPadam
  21. comei baju dia..kaler pink ke maroon ni? hikhik..

    BalasPadam
  22. comel nye baju melayu Emir..mesti hensem Emir pakai pagi raya nie =)

    BalasPadam
  23. wuuuaaaa..meriah kak baju bnyk2..puas la dok belek2 nak pakai yang mana dulu..hehe
    saya peach ala2 ke pink, then purple grey.. :)

    BalasPadam
  24. Banyakk gila baju akak. Sakan nohh! Kite sehelai je. Sebab selalu buat baju. So recycle je la baju2 yang jarang pakai tu. Hekhek~

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||