From Enfalac A+ to Enfagrow A+

08:23




                                 


Memandangkan Emir dah pun cukup umur setahun..
So I kena la tukar susu Emir dari

Enfalac A+ kepada Enfagrow A+..
So far hari 1-3 okey jer Emir poo poo...
Tapi bila masuk hari ke-4 Emir kena sembelit pulak dah!!
Sebelum nie masa Emir dok minum Enfalac A+
memang sekali pun Emir tak pernah kena sembelit..
Tertiba pulak bila tukar next step jadi macam nie.. ;( 

I rasa maybe usus Emir tak biasa lagi kot terima perubahan susu Enfagrow A+ nie..
So what I did.....
I kurangkan sukatan susu Emir..
Before nie I bancuh 7oz susu for Emir..
Tapi sekarang I try 6oz dengan 4 scoops susu jer..
Saja I lebihkan air untuk Emir..
Tengok la perkembangannya macamne nanti..
I harap sangat okey la..

Kalau boleh I tak nak la bertukar kepada susu yg lain..
So far I memang sangat²...sangat²....sangat² (3x repeat tue!!)
berpuas hati dengan susu keluaran MeadJohnson nie..;p
Sebab I boleh nampak progress perkembangan Emir
yang sangat memberangsangkan semasa dia minum Enfalac A+..
So sekarang I akan cuba sedaya upaya I untuk memastikan
yang usus Emir boleh terima susu Enfagrow A + nie..hehehe
Doakan I yer.. ;p

Okey meh I nak share jugak antara nutrisi yang ada
dalam Enfagrow A+ nie..










You Might Also Like

24 comments

  1. emmm...bagus juga untuk perkembangan baby kan...

    BalasPadam
  2. rara bg princess dutch lady je.sbb dh bg mcm mcm susu x jalan.last last dutch lady.hmm dh setahun nt nk try bg pedisure.aah lah,elok kurang kan sukatan susu bg perut dye try dulu.terkejut kot perut nya.hehe

    BalasPadam
  3. entry utk org dah kawen n ada anak..hihik

    BalasPadam
  4. Emir masih cuba sesuaikan dengan susu baru tu Farah... In Shaa Allah, everything would be occay...

    BalasPadam
  5. ooo. anak akak pulak enfakid kut sbb umo nk msk 4 tahun.

    BalasPadam
  6. best ada anakkan farah? tiba-tiba akak rasa teringin nak ada anak pula.. kalau dah serasi dengan usus emir tu boleh la diteruskan dengan sukatan seperti biasa lepas ni.. nak sesuai tu mungkin ambil masa jugakan..

    BalasPadam
  7. insyaAllah kalau perut anak tak meragam tak alah dengan susu, kita boleh tukar atau stay dgn susu yg sama.

    Semoga emir membesar bagai juara! (^^,)

    BalasPadam
  8. huhu... anak buah saya pasti akan meragam perutnya kalau tukar susu.. mmg susah nak sesuai.. >.<

    BalasPadam
  9. mama still lagi beri susu badan pada anak mama..
    hihi, bajet nak kurus... haha

    BalasPadam
  10. xde pengalaman lagi guna FM..
    tapi dah lepas 2 tahun insha Allah nak bagi lisa minum FM gak..
    susu ni penting untuk tumbesaran anak kan..mesti pening nak pilih apa untuk lisa nanti..
    emir Insha Allah dalam proses nak serasi tu..baru beralih tahun kan..

    BalasPadam
  11. baby sangat sensitif kan Farah,
    as a parent kita kena try and error dengan apa susu yang dorang boleh masuk & mana yang tak boleh masuk..
    Janji Emir sihat ;)

    BalasPadam
  12. anak sy pun minum susu MeadJohnson dari awl~ n mmg rasa tak nak tukar susu lain =)

    BalasPadam
  13. Yer mmg bagus..so far farah mmg puas hati dgn susu nie.. ;p @Kisah Si Dairy

    BalasPadam
  14. mmg farah plan cmtue la.. tgk mcmne nanti..;p @Cik Puan Rara

    BalasPadam
  15. hehehe..boleh jer cik nor..buat panduan masa akan datang.. ;p @Normi Nieza

    BalasPadam
  16. A'a step lepas enfagrow la tue..besar dah anak akak yer.. ;p @Ibu Lala

    BalasPadam
  17. itu la pasal..mybe terlalu mengejut kot.. ;p @AiSyA LiEzA

    BalasPadam
  18. wah banyak lagi yer susu mama..untung la..;p @Norhasniza Khalid

    BalasPadam
  19. Best yer Lisa.. untung la Lisa dapat BF lagi.. ;p @ayahmamilisa

    BalasPadam
  20. Btl tue..kita as a parent mmg nk yg terbaik jer kan utk anak.. ;p @ZazaMyMoon

    BalasPadam
  21. Setuju sgt2.. mesti la nak maintain susu yg terbaik utk anak kan.. ;p @DiilaNordin

    BalasPadam
  22. rasa mcm nk bertukar ke enfagrow jgk la..:)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||