Iftar @ Park Avenue Hotel Sg.Petani

15:55


Salam Bloggers...
Sempena cuti Nuzul Al-Quran jumaat lepas..
I dengan kawan² ofis I berbuka puasa kat Hotel Park Avenue Sg.Petani..Hotel nie memang sentiasa menjadi lokasi pilihan I setiap tahun untuk berbuka puasa..
Sebab apa I pilih hotel nie..sebabnya ada 300 jenis makanan beb..
Keenakkan makanannya yang tak perlu diragui lagi memang membuka selera kita yang dah seharian menahan lapar nie.. (cewah promo lebih nampak..)

Harga Buffet Ramadhan kat hotel nie sangat berpatutan
iaitu RM52nett for adult dan RM45nett for chilren...
Tapi...tapi...tapi...if hampa booking awal dengan membeli voucher harganya just RM45nett for adult dan RM25nett for children..
Berbaloi tak???? For me berbaloi sangat kalau nak compare dengan harga Buffet Ramadhan di hotel sekitar Penang tue yang 2 kali ganda mahalnya..

Selain harga yang berbaloi untuk 300 jenis makanan yang dihidangkan..
Kita jugak turut dihiburkan oleh local band hotel iaitu 'Ghazal Band' dimana vokalisnya utamanya adalah Zatul...
Hampa ingat dak lagi dengan Zatul???
Ala Zatul yang dulu program mentor tue..protege kepada Ogy..
Zatul dah bertudung sekarang.. tapi i tak tau la dia bertudung terus ke atau hanya menghormati bulan ramadhan..
harap² tue terus la kan..hehehe

Yang best lagi masa I p berbuka hari tue ada artis dan selebriti TV3 lagi okey..mihmihmih..depa mai sempena tour sinar ramadhan tue..
tapi masa time berbuka tak ramai lagi artis yang sampai..
ada la 3-4 orang artis dan selebriti TV3 yang I perasan... 
yang lain tak kenal sebab krew² kot...hehehe

Okey la mukadimah punya la panjang kan..hehehe
seperti biasa meh layan gambar² yang sempat I snap malam tue.. ;) 


Main dishes..
ada lebih kurang 12 jenis masakan..
semuanya marvellous.. ;)

nie sambungannya yer.. ;p

Pelbagai jenis ulam-ulaman..
pengemar ulam mesti suka kan..
I kurang sikit..hehehe

yang nie pulak celup²..
dua kali I dok ulang tau..hehehe
Ais Kacang warna warni...
Nama nie I yg kasik tau..
sebab tengok la colornya yang berwarna-warni..sluurpp..
 cara nak buat isi jer dalam mangguk ikut suka kita la nak letak apa..
then p tadah kat adik chef tue untuk ais kepai..
toping ais krim lagi..
memang terbaik la!!!!!!


'Ghazal Band'..
Nampak tak Zatul yang dah slim giler tue..
Manis jer dia bertudung.. 

Masa dok dengar dalam tv suara dia so-so jer..
tapi bila dengar live sedap giler vokal dia...
lunak merdu jer..
terhibur sangat.. ;p

Pelbagai jenis air manis untuk menyejukkan tekak I 
yang kering setelah seharian berpuasa..kih..kih.kih..
I dok ulang minum soya & teh tarik..
kaunter hot drinks I tak sempat snap..
tapi ada 2 jenis hot drinks..
cofee & teh tarik..


Kambing di-golek-golek..
punya la ramai orang dok que nak ambik..
Mesti sedap kan..
I tak leh makan kambing..
Alergik!!! huhuhu

kambing golek nie menu wajib yang ada setiap hari..
Actually ada banyak lagi food stalls..
tapi i segan nak p dok tangkap semua..
sebab orang semakin ramai..
nie kira sebahagian jer makanan yang I sempat snap..

Me & Kak Nora..
yg 2 orang lagi tue adik Kak Nora..


Sementara dok tunggu waktu berbuka..
posing la duluuuuuuu....
nampak tak I dah sedikit kecut sejak hilang 5kg tue..
perasan tak??? ke sama jer..hehehe
kalau sama maybe 5kg loss tue adalah
lemak di bahagian tapak kaki jer la..
sebab tue hampa tak nampak..hehehe


Kami datang berdua jer..
sebab masa nak keluar I tengok Emir dok tido lagi..
tak sampai hati nak kejutkan dia pulak..
so tak dak gambar Emir utk ditatap hari nie.. =D

Nak jugakkkk kennnn bergambar dengan retiss...hehehe
Dari kiri Kak Nora, Zatul, Me, Ana..

Me with Sasha Saidin..comey kan dia..
tapi dia kurus sangat la..hehehe
2 orang nie jer la retis yang I sempat bergambar...
semua rombongan depa dok luar..
I segan pulak nak p bergambar dengan depa..
setahu I ada 25 orang artis malam tue dan salah seorangnya adalah Nora Danish..
tapi tak sempat nak jumpa pun..huhuhu


Okey la kalau ada yang nak try berbuka kat hotel nie boleh la pergi terjah sekarang...Masih ada 11 Ramadhan to go..
tapi ingat booking awal terlebih dahulu untuk dapat harga special tue yer..K.Bai!!!!!! =D






You Might Also Like

25 comments

  1. akak pun macam retis gitue... hehehe

    BalasPadam
  2. seronoknya...jumpa artis lagi...

    BalasPadam
  3. waaaa.... kambing golek2... hehehhee... kak fara.. bak mai sikit.. =)

    BalasPadam
  4. Saya tak pernah pi lagipun. Boleh tahan juga harganya. 300 jenis tu, memang tak termakanlah. Dapat jumpa artis lagi.

    BalasPadam
  5. bestnya.. banyaknya makanan, kalau mama tak tahu nak pilih yang mana, sebab mama bukan pemakan orangnya.. hihi

    BalasPadam
  6. yang bestnya kambing golek..
    waaa, sedapnyaa :)

    BalasPadam
  7. kambing golek..wah..menu paling best kot..x dpt rs lg time bln pose nie..

    BalasPadam
  8. Kambing golek...oh tidakkkk ....my favvy tuh...

    BalasPadam
  9. air yang disediakan di sana menarik perhatian..kambing golek??? memang tak pernah nak mencuba ..

    BalasPadam
  10. bestnya kakkkk, meriah makanannya..
    ais kacang tu la yang best tu..warna warni gitu..

    siap jumpa retiss, glamer la akk pasni..hehe

    eh, kak, bukan ke shasha tu dah bertudung?? dh buka blik eh??

    BalasPadam
  11. jauhnye.. kalau la dekat sungai petani fifi pergi da.. abc warne warni tu sangat menarik..

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum. wahhh bestnyaaa berbuka kat hotel. kira murah gak tu kak. kalau dapat tapau balik rumah lagi syokkk. hehehhe :)

    BalasPadam
  13. Sedapnya kak tngok ulam ulaman tu..^_^
    tak pe kak.. masa untuk berdating.=D

    BalasPadam
  14. wahhh sur menu dia sedap2 kan dik
    pilihan banyak , kalau boleh nak makan semua .. ;)

    BalasPadam
  15. wahhh....... bestnya

    BalasPadam
  16. wahhh....... bestnya

    BalasPadam
  17. Ruangan ABC tu menggugat iman kalau duk tatap waktu tengahari ni.. Hehehe.. Colourful abis! ^^,

    BalasPadam
  18. wah lama tak g park avenue tu.. ehh awak org kedah ker..

    BalasPadam
  19. wahh... bestnye berbuka kat hotel.. diiringi pulak nyanyian merdu.. seronok tgk..

    BalasPadam
  20. wah bestnye berbuka kat hotel..masa dd kat penang, stay hotel sentral penang tapi takde menu berbuka..hampa sunggoh..naseb boleh layan nasi kandar line clear..hehe..

    BalasPadam
  21. kambeng golek mmg wajib dimkn klu bukak poser kt otel..

    BalasPadam
  22. banyak pilihan makanan, harga pun berbaloi.. best tu dapat jumpa artis sekali.. hehe.. :D

    BalasPadam
  23. Pehhh kambing golekkk! Sedapnyeee! >.<

    BalasPadam
  24. aiss kacang...gulp..ehek! untungla akak..dpt jumpa sasha...huuu =)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||