Iftar 25 & 27 Ramadhan

08:52


Salam Bloggers..
Lokasi Iftar I pada 25 Ramadhan yang lepas
@ Amanpura Hotel, Sungai Petani
Harga buffet RM45 seorang...
Buffet yang disediakan adalah berkonsepkan 
resepi bonda warisan berzaman..
banyak jugak pilihan menunya 
termasuk daging rusa dan kambing grill..
tapi I tak makan semua tue..
so tak tahu nak komen okey ke tak..
Ikutnya I malas nak pergi sebab I tak sihat hari tue..
kena selesema di bulan puasa memang sangat menguji keimanan I..
Tapi dah booking punya pasal pergi jugak la.. 
memang tak banyak makanan yang I jamah pun hari tue..
sekadar melapik perut jer..nak telan pun rasa perit jer..huhuhu
Okey la meh layan beberapa keping gambar 
yang sempat I snap hari tue..
Kali nie memang tak banyak gambar 
sebab I tak bawak kemera.. 
yang ada nie pun tangkap guna Note I jer..

Iftar hari nie I bawak si kecik Emir..
Kecian pulak kat Emir asyik kena tinggal jer kan.. 
Emir nie kejap jer nak duduk dalam baby chair tue..
Lama² dah boring mula la dia nak panjat turun..
So bergilir² la kami lakik binik layan kerenah Emir hari tue..
sabar jer la...huhuhu

Nie jer la antara menu yang I cuit² hari tue..
Okey la semuanya..secukup rasa..
Tapi paling best kebab dia..
kali kedua nak repeat roti pita pulak dah habis,,
depa ganti dengan Roti Gardenia pulak
Ermmm apa daaa.. dah tahu ramai order la roti pita tue lebih sikit..
buat spoil jer tau..
Overall I kasik 6/10 ★


Lokasi Iftar I pada 27 Ramadhan
Dek kerana I terliur tengok entry Cha 
yang berbuka kat Nando's dengan hubby dia..
I pun terus ajak My Dear p berbuka kat sana jugak..
Kami pilih menu promosi sempena Ramadhan tue..
Nando's nie tak perlu kot nak komen banyak² sebab seperti biasa memang terbaik dah!!!
Jom layan gambar jer la na.. =D





Alhamdulillah..kenyang sudah... =D
K. Baiii 








You Might Also Like

14 comments

  1. aduh...layan gambar nie yang rase perut berdendang sayang nie..selamat hari raya ye..
    hati-hati dimana jua Mrs.Secretary berada..baby comel..

    BalasPadam
  2. Wah, berbuka di hotel lagi. Ni yang jeles ni.

    Selamat Hari Raya.

    BalasPadam
  3. mmg terbaek lah menu kat Amanpura tu Farah.. siap ada rusa bagai hehe
    Tapi kalau sedap mcm mana pun, kalau Farah tak sihat, terus jadi potong kann.. hehe

    Alolo Emir pun ikut yer.. pandai ke makan tu?? :p

    Wow nandos!! siap ada kek batik lg tu hehe.. Zaza lepas raya lah kot baru sempat makan kat nandos, esok pn dah last day puasa so mmg tak sempat lah kalau nak iftar kat nandos. hehe

    BalasPadam
  4. yummylicious, sedap2 semuanya Farah...

    BalasPadam
  5. mknan sume npk sedap..smoga cpt sembuh yer..

    BalasPadam
  6. burppp terasa kekenyangan hangpa huhui

    BalasPadam
  7. semuanya nampak sedap farah.. akak pun tak suka makan daging kambing tu.. hehe..

    BalasPadam
  8. sedapnya.. tapi eka bulan2 pose ni kurang suka buka kat luar. hehehe

    BalasPadam
  9. memang sedap... mama tahun ni berbuka kat rumah je. masak sendiri farah..kuikui... hihi

    BalasPadam
  10. get well soon farah..raya2 ni kena sihat ..hehe ;)

    BalasPadam
  11. murah jugak buffet tu eh...berpatutan la kan....

    Selamat hari raya aidilfitri buat mrs secretary sekeluarga....

    salam singgah sini.....

    BalasPadam
  12. tahun ni kitorang tk berbuka kat luar pun.. hihhihih...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum kak, nasib baik usha entri ni lepas raya kalau tak mahu dok kecur air liur ja. hehehe ;p

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||