Mohon Doa Kalian Semua...

15:31






Salam bloggers.. 
I nak mintak tolong hampa nie?
Tolong i doakan semoga Mayesa Yahya cepat sembuh na..
Raya ke-5 hari tue My BFF Nazdia call
bagi tahu yang kaki anak dia tiba² jer bengkak.. 
then i suruh dia bawak p specialist yang i selalu bawak Emir tue..
P sana doktor terus refer Mayesa ke hospital..
Then bila my bff bawak Mayesa ke hospital terus dia kena tahan..
Mayesa disahkan mengidap 

What is Nephrotic Syndrome?
Nephrotic syndrome occurs when the filters in the kidney leak an excessive amount of protein. The level of protein in the blood then falls and this allows fluid to leak across very small blood vessels into the tissues. Swelling around the eyes, abdomen and legs is then noted. Protein in the body is normally made by the liver and the liver then responds by producing extra protein. Nephrotic syndrome is a combination of proteinuria (excessive protein in the urine), low blood protein and oedema (swelling in the tissues).

Ya Allah...anak sekecil nie diduga dengan ujian
yang begitu berat sekali..
My bff kata Mayesa perlu makan ubat
selama 6 bulan berturut-turut..
dalam tempoh pengambilan ubat tue badan mayesa akan menjadi bengkak²..
ubat tue memang terpaksa diambil jugak 
bagi mengelakkan buah pinggang Mayesa menjadi rosak..
Sampai ke hari ini Mayesa masih lagi kat hospital..
Kesian Mayesa..*tears
Cepat sembuh yer Mayesa Sayang..
nanti bila dah baik Mayesa boleh play-play dengan Emir..
Buat my bff Nazdia & Husband..
Be Strong okey..
InsyaAllah Mayesa akan cepat sembuh..
jangan putus berdoa mintak kat Allah na.. =(






You Might Also Like

31 comments

  1. semoga cepat sembuh..aamiin...

    BalasPadam
  2. kesiannye..hurmm semua adik Mayesa cpt sihat n sembuh sepenuhnye nye..

    BalasPadam
  3. adik saya masa kecil pun macam tu jugak farah,tapi dia bengkak dekt mata..ingatkan kena kencing lipas,tapi tak surut2 bengkaknya,bawak pi hospital then suspect buah pinggang..smpi la nie die pengidap sakit buah pinggang..
    doakan yang terbaik untuk baby tu..

    BalasPadam
  4. Kesiannya...
    smoga cepat sembuh..

    BalasPadam
  5. comei la anak dia..kesiannye kecik2 dah sakit buah pinggang.. moga anknya cpt sembuh.. aamiin..

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum kak, semoga adik Mayesa dan sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini. semoga mayesa cepat sembuh. kesiannya kecik2 dah sakit :(

    BalasPadam
  7. semoga cpt sembuh..amin..

    BalasPadam
  8. akak doakan supaya baby comel ni cepat sembuh, teringat masa anak buah akak kena tumor buah pinggang masa umur baru setahun dulu...sedih bila mengenangkan dia buat chemo dan rambut semua gugur...

    BalasPadam
  9. Sedihnya..sebab baby Mayesa ni sangat kecik lagi..sayu rasa..Semoga Baby ni cepat sembuh dan keadaan tidak menjadi teruk..Amin!!

    BalasPadam
  10. ya allah, terkejutnya baca, kesian sungguh.... semoga anak ini cepat sembuh, pada si ibu banyakkan sabar dan berdoa, kami kaum ibu faham perasaan anda...

    BalasPadam
  11. Ya Allah kesiannya baby ni..
    semoga family mayesa tabah menghadapi dugaan ni..
    InshaAllah sama2 kita doa semoga anak kecil ni cepat sembuh ye..

    BalasPadam
  12. Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan semua urusan perubatan..Amiinnn :-)

    BalasPadam
  13. semoga adik mayesa cepat sebuh..amin..

    BalasPadam
  14. kesiannye adik mayesa..sama2 kita doakan adik mayesa cepat sembuh..harap parents adik mayesa kuat hadapi dugaan ni..

    BalasPadam
  15. semoga cepat sembuh....amin...

    BalasPadam
  16. semoga cepat sembuh dan harap bertabah lah hendaknya.....

    BalasPadam
  17. ciannya kecik2 jdi mcm ni..semoga mayesa cepat sembuh..Amin..

    BalasPadam
  18. tak try g healtcare lain ke kot2 ada medicure yg ok ke mmg kne mkn ubt tu jgk ..
    sian dia ...
    semoga cpt sembuh and parents byk2 sabar ...stiap dugaan ada hkmah nya .

    BalasPadam
  19. Semoga cepat sembuh little girl ...

    BalasPadam
  20. Uncle doakan Mayesa sembuh nanti, InsyAllah..To the parents, Sabar n tabah..InsyAllah.

    BalasPadam
  21. aduhai pilunyer hati melihat ank kecil diduga begini... semoga mayesa cepat sembuh sayang

    BalasPadam
  22. semoga cepat sembuh dan diberi ketabahan kepada ibu bapa nya. amiin

    BalasPadam
  23. Semoga dipermudahkan segalanya..amin

    BalasPadam
  24. Semoga Mayesa cepat sembuh. Kesian dia kecil-kecil di hadapi dugaan macam tu.

    BalasPadam
  25. semoga cepat sembuh.. =(

    BalasPadam
  26. Ya Allah..sembuhkanlah mayesa.. :(
    sian dia masih kecik dah kena tanggung sakit..
    harap parent mayesa kuat menghadapi ujian Allah..

    BalasPadam
  27. semoga cepat sembuh..Amin..

    BalasPadam
  28. mendoaka semoga Mayesa Yahya cepat sembuh ..amin Ya Allah.

    BalasPadam
  29. Alahai sedih baca bila anak2 kecik kene penyakit2 camni...
    Semoga Mayesa cepat sembuh...
    Insyaallah...
    Mudah2an ibubapa Mayesa pun kuat dengan dugaan ni...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||