My Raya Story ~ 1st Syawal 1434H (2013)

16:18


Salam bloggers...
Dah masuk Raya ke-8 dah kita kan..
So semua masih dalam mood raya lagi tak??
I masih lagi cuti hari nie..
tapi esok dah start kerja dah...*Uwaaaaaaaaa..
Sepanjang cuti jugak I memang kurang mengadap 
blog kesayangan I nie..
I cuma sempat jenguk kejap² jer..
I tengok ramai kengkawan dah start bercerita
 pasal sambutan raya yer..meriah betul!
Kisah Raya I pulak baru hari nie I berkesempatan nak update...huhuhu
Nak buat macamne Virus M alas melanda I...huhuhu

Okey mari kita teruskan dengan cerita kisah raya pertama I yer..
Rutin setiap tahun sama jer..tak banyak beza pun..
yang bezanya cuma tahun nie Emir dah boleh berjalan..
So asyik dok main kejar- mengejar la dengan dia..hahaha
Awal² pagi bila semua dah bangun mula la riuh rendah..
semua dok berebut toilet nak mandi..
siap bertempik adik I yang kecik sekali tue
dok tanya macam mana nak niat mandi sunat hari raya...hahaha
memang pagi² raya dah kecoh..
then bila semua dah ready terus ke masjid 
utk tunaikan solat sunat hari raya.
after solat terus duduk bermaaf-maafan 
dengan semua ahli keluarga..
then dok mengadap ketupat and rendang..
tak lupa jugak biskut raya tunjuk² yang marvelous tue
*fuh nikmat betul.
Then lepas tue tunggu sanak-saudara yang datang bertandang..
biasanya depa akan mai beraya kat rumah family I dulu..
sebab nenek I kan dok dengan Mama I..
So rumah kami akan jadi tempat berkumpul la..

Sementara dok tunggu depa mai..
memang wajid la bergambar ala² retis dulu kennnnn..
tak lengkap la raya kalau tak dak gambar yer dokkk.... =D 
Okey meh la layan gambar² I di pagi hari raya pertama...


Tahun nie color tema baju raya pertama
kami 3 beranak adalah Pink Fushia..
I dengan Emir jer yang berbaju baru okeyyy..
Baju Melayu My Dear recycle tahun lepas punya...hahaha
buat per la nak membazirkan..
Baju melayu bukan selalu dok pakai pun.. =D


Pertama kalinya Emir mengayakan baju melayu..
tahun lepas tak boleh bergaya sebab tak dak saiz lagik..
I suka tengok Emir berbaju Melayu..
rasa mcm nak gigit jer pipi bam bam dia tue..


1st raya kami beraya kat rumah family I dulu..
Ehh setiap tahun memang macam tue pun..hahaha
sebab rumah MIL I dekat jer..10minit dah boleh sampai..
senang kan kalau kita kawin dengan orang dekat nie..
tak payah gaduh
² nak balik raya rumah sapa dulu..hehehe




Selalunya tengah hari baru kami akan ke rumah MIL pulak.
*nasib baik family My Dear dah pindah dok sini..
kalau la depa still dok kat Sarawak lagik
mau kopak la kami setiap tahun nak balik raya kat sana kan...huhuhu


Sesi bermaaf-maafan dan bercium-ciuman..hahaha
Entah macam mana I boleh terlupa

nak beraya dengan My Dear pagi tue...
Dah la banyak dosa dengan dia..hahaha
dah petang baru I teringat yang I tak beraya lagi dengan dia..
Masa tue My Dear tengah tido..
I tak kira I kejut jugak dia bangun..
then tarik tangan dia cium mintak ampun..
Macam nak nangis dah masa tue..
Nasib baik dia maafkan I..
Tapi kannnnn kalau la U tak maafkan I...
I nak merajuk dengan U... 

nanti U tido la sorang² kat luar..hahaha


nie adik pompuan I yg ke-2..
lain sikit dia nie..
banyak ikut side ayah kot..=D

Mama I nak bergambar dengan 3 orang cucu kesayangan dia..;)
Irfan.. Emir..Iris..

Nie pulak family adik laki i..
Best la raya ngn baby baru tahun nie..;)

Yeayy tetamu yang ditunggu² dah kunjung tiba..
nie semua sepupu-sepapat I..
Meriah dan gamat suasana dengan kehadiran depa semua nie..
ada satu family lagi yang mai jugak masa tue..
tapi tak dak pulak gambar depa dalam kamera I nie..
Adoii macam mana boleh tak dak ek?????
Ermmmm tak per la kan apa yang penting raya pertama
kami memang best!!!!!!!!
 walapun raya pertama kami tak banyak berjalan pun..
Okey la nanti I share pulak kisah hari raya ke-2 pulak yer..
K..Baiiiiii









You Might Also Like

18 comments

  1. cantik baru raya farah..:)

    BalasPadam
  2. haha jgn malas2 yer dear..
    nway cantik baju raya u one family Farah..
    Mesti sakan beraya dengan Emir kann :)

    BalasPadam
  3. Camat aghi ghayer dear sis :). Cantik baju sedondon gitu hehe :).

    BalasPadam
  4. ala tomei2 nye kejut hubby salam raya ye farah..hehe..tu la kitorang pon lambat salam raya..sibuk sangat urus si kecik yang melasak..hehe..:)

    BalasPadam
  5. seronoknya beraya..tahun nie belah suami..anak saudara tak ramai...so kurang lah meriahnya berbanding dengan belah sy..cuma belah suami saudara mara kat melaka ramai..xsempat nak panas bontot duduk rumah..mood raya ada lagi nie

    BalasPadam
  6. Wahh meriahnyaa..tema baju pon cantik sangat!!Selamat hari raya dear..tengok baju u cantik sangatlah..hihihi

    BalasPadam
  7. cantiknya baju dia..selamat ari raye ;)

    BalasPadam
  8. cantik betol baju raya farah..pink biru gitu...

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum kak, selamat hari raya! maaf zahir dan batin. bcantiknya sedondon sekeluarga. ehehe Emir sangat kacak ok pakai baju melayu. nampak jambu sesangat. hehehe :)

    BalasPadam
  10. cantik baju raya ..sendondon tu..selamat hari raya kak farah..=D

    BalasPadam
  11. selamat hari raya.. meriah betul raye tahun ni..

    btw.. emir sangat gojes tau!~

    BalasPadam
  12. Salam.. Selamat Hari Raya Aidilfitri :-)

    BalasPadam
  13. cantiknya baju raya. selamat hari raya. i pun tak sempat update masa raya. respect la org boleh update time raya uhuhu

    BalasPadam
  14. cantiknya baju akak! aduuhhhh cantik...ahh =) pink biru pulak tuu huuhh

    BalasPadam
  15. meriahnya raya farah.. cantik baju raya.. :D

    BalasPadam
  16. cantik la baju raya ... meriah betol raya tahun ni eh? adik pun comei.. mmg x sama muka mcm farah langsung..dia cun, farah gojes.. hihi.. ;)

    BalasPadam
  17. cantiknya baju akk & emir.. pink2 gitu.. :)
    sama la kak..suasana pagi raya..terjerit2 berebut bilik air.. :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||