My Raya Story ~ 2nd Syawal 1434H (2013)

16:50


Salam bloggers..
sambung balik citer raya ke-2 yer..
Okey ikut plan raya ke-2 kami ada 2 tempat nak dituju..
1st open house Mami Tah i kat Ambangan Height..
Lepas tue kami akan bertolak ke Kuala Kangsar pulak..
rumah atok sebelah ayah..=D

Macam biasa la yer..posing dulu lerr..
melaram baju raya ke-2 pulak...
Serba hitam kami 3 beranak...


Ada pulak mulut capui dok kata kami 3 beranak pakai color orang berkabung..Aduhaiiii sentap mak nokkk..huhuhu
Open minded la sikit.. Black is Beauty right???


Emir pun tak kisah pakai color nie..
kenapa orang lain sibuk nak kisah pulak yer dok..
comey anak Mama pakai baju melayu yer..
Thanks to Pak Ngah Emir yang sudi sponsor baju nie untuk Emir..


Sampai jer rumah makcik I kat Ambangan Height
benda pertama yang Emir nak naik adalah benda alah nie hah..
tak nak bergerak langsung dari sini..
tambah pulak ramai geng dia dok main jugak..
lagi la dia tak p mana dah..
terpaksa la i menempek jugak duduk dengan dia kat sini..
telan air liur dok bau kuah laksa panas yang dihidang..huhuhu


Aduh laksa oooo laksa.....memang umphhhhhh habis..
Nasi impit pun terbaik jugak..bertambah
² I makan..

berat badan pun I tak pedulikkk dah...
tah² dah berkilo² naiknya...hahaha


Masih lagi kat umh mami I..
tak kerja lain la selain bergambar dan bergambar...
Setahun sekali kan dapat berkumpul macam nie..
bukan selalu pun dok meroyan dengan kamera.. ;)



Lepas Solat Jummat kami semua meneruskan perjalanan
ke rumah atok I kat Kuala Kangsar..
sampai rumah atok pun dah lewat petang dah..
sebab sangkut jammed kat tol kuala kangsar tue..
Sampai² kat rumah atok semua dah kelaparan..
So My dear volunteer masak maggi goreng untuk semua orang..
Lepas makan semua melingkar macam ular sawa kekenyangan..
Masa kami sampai Mak Ngah & Mak Su I tak dak la pulak..
keluar beraya rumah saudara kt Ipoh katenyeee..
yang ada atok I jer sorang² kat rumah..
terkilan jugak sebab tak sempat jumpa yang lain..
maybe sebab kami sampai lewat sangat kot..
kalau tak mesti best!!!huhuhu


Sebelum balik singgah rumah Opah Kecik I kat Parit..
Duduk sat jer sembang²..makan²..
lepas tue dalam pukul 11.00mlm gerak balik ke Sg.Petani..
Alhamdulillah jalan lancar jer..
Sampai kat rumah dalam pukul 1.00pagi..
lepas tue semua terbongkang tido......
Ermmm itu jer la story raya ke-2 I..
tunggu story raya ke-3 pulak na...K.Baiiii







You Might Also Like

18 comments

  1. black collection, porsche design, hitam itu menawan... *_^

    Selamat Hari Raya Farah, maaf zahir batin..

    BalasPadam
  2. jauh perjalanannya ye farah...mesti seronok + penat...

    BalasPadam
  3. black? .. smart gila kak ... Lia suka .. raya sakan tau akak.. hehehe

    BalasPadam
  4. emir rambut baru yerk, kikis tepi uolls !

    BalasPadam
  5. a'ah hitam itu menawan ape..sapela yang mulut capui tu yek..hehe..
    mesti banyak kumpul duit raya emir si ensem boy ni..

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum. hitam itu menawan. hehehe. cantik gak bila sedondon. hehee Emir nampak hensem berbaju melayu. cair aunty tengok ;p

    BalasPadam
  7. Wow! Black is elegant! Kalau hubby Mieza tengok ni mesti tahun depan dia nak bertemakan hitam jugak.. My hubby ni memang peminat tegar hitam.. Sampai semua baju2 dia nak hitam jer.. =)

    BalasPadam
  8. tema hitam tahun nie ya....selamat hari raya...

    BalasPadam
  9. Meriahnya raya..seronok tgk

    BalasPadam
  10. ye betul! hitam itu menawan sis..one of favorite colour tu..

    BalasPadam
  11. i suka hitam tapi panas la kt kampung i kalau siang huhu

    BalasPadam
  12. serba hitam gituu..wah3...salam aidilfitri dari JM akak...maafkan salah & sila JM pada kak ya :)

    BalasPadam
  13. tema hitam tahun ni ye kak..zara tahun lepas tema hitam..heee..selamat hari raya kak..=D

    BalasPadam
  14. hitam itu menawan farah..:)

    BalasPadam
  15. jauhnya beraya.. sampai ke parak tu..
    p.s: hitam itu menawan.. ketinggalan zaman betul orang yang mengutuk tu..

    BalasPadam
  16. wahhh mmg sakan nmpknya raya ni.. dari 1st syawal smpai habis syawal mmg ada baju raya ye? hihihi.. kaler hitam ..cantiknye..

    BalasPadam
  17. warna hitam smart apa..kalau baju kurung tu buh dengan lace ke, manik ke, woww, menyerlah tau..

    akk beraya kat perak ye..saya pula balik selatan.. :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||