Penyelesaian Kepada Kulit Sensitif

11:49




Salam bloggers..
Seperti yang hampa semua sedia maklum 
petang semalam kan i dapat CPUV ke-7 
untuk iklan Dove from Mr.Nuff..
So i rasa macam terpanggil untuk berkongsi jugak pengalaman i sebagai pengguna produk Dove nie..*nie bukan nak bodek tau..tak dibayar pun! i just nak share sebab memang i guna produk Dove nie..^__^

Untuk pengetahuan hampa kulit i nie very the sensitive..
Sebelum i jumpa sabun Dove nie..
memang i asyik dok bertukar² sabun jer..
tak sempat nak habis sebotol dah tukar botol yang lain.. 
i memang tak boleh pakai sebarangan produk..
silap haribulan habis gatal² satu badan dibuatnya..
nak buat macam mana kulit i nie memang jenis 'koman' manja sikit..
i memang kena pakai sabun yang tak boleh nak berjimat punya!
yang seketul harga RM2.50 jangan harap ler i boleh pakai...
*nie bukan riak tau tapi hakikat!!!
hakikat yang i kena telan setiap kali sabun yang i beli tue tak sesuai dengan i dan akan menyebabkan i have to menggaru dari pagi sampai ke malam..malam pulak tukar shift..husband i pulak kena tolong garukan..*okey part husband garukan tue i tipu..hahaha
Ermmm kesian kat lakik i kan dapat binik yg high maintenance!

Tapi sejak Dove keluarkan sabun khusus untuk 'Sensitive Skin'..
memang i dah tak pakai sabun lain lagi dah..
i boleh tahu pasal sabun Dove nie last month sebelum puasa...
masa tue i dok survey nak beli sabun yang baru lagi..
ingat nak beli yang medicated pulak kali nie..
tapi harganya mak aiiii lagi tak boleh nak berjimat!
sekali i terpandang botol sabun Dove nie dok buat promosi..
ada banyak jenis sebenarnya..tapi i beli yang untuk kulit sensitif la..
tengok² lepas pakai seminggu memang sesuai untuk kulit i..
so i maintain guna sabun nie sampai sekarang..no more itchy² dah..
lagi satu yang i suka bau dia pun sangat wangiiiiiiiiiiiii..
So kalau sesiapa yang ada masalah kulit sensitif/koman macam i nie boleh la try sabun Dove nie..InsyaAllah memang berkesan...^__^







You Might Also Like

21 comments

  1. akak memang guna Dove dari dulu, tapi kalau nak tukar biasanya saja2 nak ubah angin akak akan guna Johnson & Johnson... *_^

    BalasPadam
  2. Dulu pun suka pakai nie sbb wangi..tapi hubby tak suka...huhu..die lebih suka pakai lifeboy...

    BalasPadam
  3. x pernah guna dove..boleh try ning..

    BalasPadam
  4. saya guna lifeboy jer... hehehe.
    salam kenal, polow sini jugak. terima kasih sudi folow saya =)

    BalasPadam
  5. bagus yer DOVE ni.. I tak pernah try dove selama ni.. boleh try kot..
    psstt farah, share lah tips mcmana nk naikkan CPUV.. i tak tau langsung :(

    BalasPadam
  6. promote jgn tak promote farah..:)

    BalasPadam
  7. teringin juga nak pakai dove... hihi

    BalasPadam
  8. x pernah gune dove.. fiza pakai lux.. >_<

    BalasPadam
  9. ooo xtau lak ada yg ni.leh lah beli sbb rara pon sensitive gak.huaaaa.

    BalasPadam
  10. akak tak pernah lagi guna dove.. selalu guna johnson baby milk bath tu je.. kulit akak pun jenis yang sensitif juga..

    BalasPadam
  11. macam nak try je dove ni...kulit dd takla sensitif sangat tapi dah kata wangi ingat nak try gaks..ngeh3..

    BalasPadam
  12. Wahh ni DOVE baru ni..nak try lah..walaupun kulit tak sensitif sangat..hihi

    BalasPadam
  13. suka jugak dove nie...wangi baunya..

    BalasPadam
  14. Mieza pernah dapat yang utk moisturize baru tu.. Memang best sangat bau dia..=)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  15. Suka jugak guna dove yg ori warna biru tu.tp bl dh ad baby guna j&j warna biru.huhuhu..rindu nk guna dove blk

    BalasPadam
  16. produk Dove ni dah halal ke akak?

    BalasPadam
  17. Tak Halal ke?? biar betik??
    tapi akak dah try search kat sini http://www.halal.gov.my/v3/... tak dak pulak jumpa.. kalau ada link yg dapat membantu please share ngn akak boleh.. @Cik Itah@Rama Rama Pendek

    BalasPadam
  18. tak pernah pakai sabun dia..cuma pakai syampoo je...nti2 nak try tngok..=D

    BalasPadam
  19. kalu pakai dove ni zura tk gebu jugak siap farah !! haahahaha !!

    BalasPadam
  20. x penah pun try produk dove ni.. nk try la skali..

    BalasPadam
  21. mmng susah kan kak kalau kulit sensitif ni.. kena berjaga2 dari semua perkara..
    kalau x, kita juga yang susah balik..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||