Harga Minyak Ron 95 & Diesel Naik!

20:09


Picture : SUMBER

Salam bloggers,
Mesti hampa semua dah tengok Buletin Utama malam nie kan..
PM baru jer umum harga Petrol Ron 95 & Diesel akan naik sebanyak RM0.20 berkuatkuasa 3 September 2013...
Ermmm confirm sesak teruk la semua petrol station malam nie selagi kedua-dua jarum jam tak tegak terpacak kat angka 12..=D

Tapi sekarang bukan isu kesesakan kat petrol station yang i nak citer kat sini..tapi isu sejauh manakah terjejasnya kita dengan pengumuman PM tadi..Adakah kita sudah bersedia nak hadapi kenaikan harga minyak nie?

Kalau tanya i of coz la i dengan jujurnya mengakui memang sedikit terjejas...ehh bukan sikittt tapi agak terjejas jugak la..huhuhu
minyak tue keperluan utama kita kan.. 
kalau kita tak isi minyak macam mana nak bergerak kemana-mana..
nak naik transport awam??? 
Aduhhh dah penat kot bersesak² dah dulu.. huhuhu

Tapi apapun alasannya..kuasa bukan ditangan kita untuk halang kenaikan harga minyak nie daripada berlaku.. 
I'm sure pihak² yang berkenaan lebih bijak pandai dalam hal nie..
Depa yang diberi mandat pasti tahu apa yang terbaik untuk rakyat kan...huhuhu *ayat pasrah...

Apapun I berharap akan ada la berita baik untuk kita dalam Bajet 2014 yang akan dibentang pada 25 Oktober 2013 nanti..
Buat masa nie..malam nie jugak i kena buat rombakan secara besar-besaran kepada bajet belanjawan bulanan i...
nampaknya banyak yang nak kena 'cut off' nie..huhuhu..
lepas nie kena la berbelanja dengan berhemah sikit.=D
No more boros² dah...huhuhu

So apa pulak kata ANDA pasal kenaikan harga minyak nie..?? 
Terjejas tak??
kalau terjejas...terjejas sampai tahap yang macam mana tue???
Meh kita bertukar pendapat sikit.. =D




You Might Also Like

25 comments

  1. Salam,

    Teruk le rakyat bawahan nanti. Kenaikan harga minyak ini berantai dan berhantu. Barang-barang lain pun akan turut naik juga nanti. Moga Allah membantu dan mempermudahkan umatnya.

    BalasPadam
  2. hihi...minyak naik dik farah...cik akka banyak senyum...hihi

    BalasPadam
  3. Masalahnya bkan kenaikan harga minyak tu. Tapi turut naik nanti adalah barng-barang keperluan yang lain. Lepas tu harga makanan pun akan naik. Memang best.

    BalasPadam
  4. Utk housewife mcm saya , myk naik x terasa sgt.kami duduk dlm kem, suami g keja naik motor je pun..tp harga brg naik tu yg bt pening kepala.g pasar kena zikir byk2, bg sabar tu tebal sikit

    BalasPadam
  5. lepas ni confirm harga barang pun akan naik mendadak.. alasan pembekal hantar barang guna lori (kalau lori tu bergerak guna air takpe la juga)..

    BalasPadam
  6. ouh memang terasa sangat dengan kenaikan minyak neh..aduhai..awatla depa buat macam ni..memangb confirm barang lain naik sama..patutla depa naikkan gaji kita awal2..huuu..

    BalasPadam
  7. tulaa. kalau 5 litre dah naik seringgit. hishh. kesian.
    follow me back http://snapanyway.blogspot.com/ :)

    BalasPadam
  8. sesungguh nye zura tk redha ngn kenaikan harga minyak nih.. huwaaaa !!!

    BalasPadam
  9. kena sabar dan teruskan kehhidupans seperti biasa. its confirm financial akan terjejas sedikit. but nak wt cmne, minyak tetap kena guna :)

    klu xnak naik basikal la, healthy sikit.

    BalasPadam
  10. Terpaksa baget lah lepas ni.. no mcD, no KFC, no tutty fruity..No kenny rogers.. Semua kena kurangkan.. Say no untuk semua tu..Sebab jelas lagi nyata semua barang keperluan akan naik..hanya kerana 20 sen sahaja..gula-gula sekarang ni 2 biji 10 sen.. lepas ni masih dapat kah? :-(

    BalasPadam
  11. hurm... kalo dah rege minyak naik, lepas ni mesti byk brg2 yg naik rege jugak.. alasannya, minyak naikkk.. huhuhu.. tp nk buat mcm mana.. mrh2 pun tarak guna maa.. sendiri bikin sakit hati ja.. so, redha jelah.. hukhuk

    BalasPadam
  12. la ni mmg terasa sgt farah, tahun ni dah lah tak ada increment, parking kat office pulak naik harga start 1st september, at the same time minyak pulak naik.. semua naikkkk tak dak pun yang turun.. sobss =(

    BalasPadam
  13. mereka melihat duo pusen tu hanya sekadar 'duo pusen'. Natijahnya, kita akan rasa perlahan-lahan nanti. Tapi, apo layi nak dikato hehe.

    BalasPadam
  14. Mmg rskyat akan tjejas kan.sebab biasanya bila hsrga petrol naik,harga brg2 lain juga akan turut naik(dgn pelbagsi alasan).

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum kak, memang terasa la beban sedikit demi sedikit >______<

    BalasPadam
  16. dah lumrah kn..brg naek setiap tahun.. dlu bw 50sen ke sekolah..budak zaman skrg RM 10.. terima je la...

    BalasPadam
  17. Nak buat cam mn kan. Terima lah seadanya.

    BalasPadam
  18. Mieza cool jer kot.. Hehe.. Malas nak bising2.. Mereka lebih arif, so biar mereka buat kerja mereka.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  19. Terima kasih follow blog Umi Qi...yee betul tuh harga minyak naik lg...doakanlah kita semua dimurahkan rezeki di bidangan lain pula ye...salam kenal :)

    BalasPadam
  20. tak tau dah nak komen apa...jalan kaki jelah senang...makin lama separuh gaji kita bayar utk minyak je

    BalasPadam
  21. pada mama, mama bukan orang senang, adalah sikit sebanyak terjejas farah.. tapi apa boleh buat, kita kena terima semuanya..

    BalasPadam
  22. Akak pun dh cut off byk keperluan..cuma untuk anak x la...untuk akak je...

    BalasPadam
  23. huhuhu..memang rasa terbeban sangat..tapi ape nak buat kan..terpaksa teruskan hidup mcm biasa..huhuh

    BalasPadam
  24. lepas ni kene ukur baju di badan sendiri. jangan nk mkn mewah selalu kan haha. mesti ada sebab kerajaan naikkan minyak. kita dont simply maki hamun.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||