My Raya Story ~ Edisi Open House Part I

11:47


Salam bloggers,
Meh sambung balik citer raya i yang dah terperap lama dalam draft i nie..*bila nak habis tak tau la..
Mula tue i ingat nak sekali harung story pasal open house raya dalam satu entri jer..
tapi bila terkenangkan jumlah gambar yang diambil tue mengalahkan retiss fofularrrr ko..*200++ gambar kot!
So terpaksa la i buat entri dari satu rumah ke satu rumah jer la..
sebab hanya itu yang termampu i buat bagi mengelakkan i termuntah hijou dek kerana terlalu banyak gambar yang perlu i pilih dan tempek kat sini.. huhuhu 

Okey la mari kita mulakan dengan story open house i yang pertama!
Selepas selesai berphoto gedikz kat taman si kebun bunga terus bertolak menuju ke rumah BFF i yang pertama kat Taman Keladi.. 

Ini la BFF i.. 
Nama dia Raja Norbaiti atau nama glamour dia 'Betty'...
*nie bukan 'Betty la fea' tue yer..hehehe
kami dah bersahabat selama 16 tahun dah...
dari sekolah menengah lagi..dia kawan susah senang i..
Betty nie dok Kajang..dia bukak business Driving School.. 
tp bila raya dia akan balik rumah family dia kat Taman Keladi.. 
kami borak punya borak sampai tak sedar dah 3 jam masa berlalu..
Lepas tue apa lagi terus cepat² bermaaf-maafan n laga² pipi sikit terus Zasssss sampai kat rumah BFF i yang kedua pulak...=D

Kenalkan Puan Suriani atau nama pendek dia SUE...
tempoh persahabatan kami pun 16 tahun jugak..
tapi Sue nie tua 1 tahun daripada i..
Means dia dah masuk 30tahun dah..hahahaha
i masih 20an okey Sue.. jangan jelosssss..=)

Jangan marah yer laling...
ang tetap nampak muda gitew..
dah macam sebaya aku ngn betty jer..
sebab tue aku tak tergamak panggil ang 'Akak Sue' hokey..
panggil hang susu pun pernah kan..hehehe
sayang ang!!!!!!!!

Mee kuah Sue memang terbaik..
sampai bertambah
² lakik i..

sebab tue la abg megat ang sayang sangat kan..hehehe


Bukan setakat mee kuah jer yang meletopss beb..
tapi rendang ayam n daging Sue pun sempoi jugak..
sebatang lemang pun tak cukup weyhhh..

kena makan berbatang² lemang baru puas..hehehe


Nampak dak i dah tak pandang kiri kanan dah..
Thanks Sayang sebab tolong jagakan Emir masa i tgh melantak tak ingat doniaaaaa nie..
^__^


Dah kenyang kan..

apa tunggu lagik..
posing laaaaaaaaa... =D

Thanks Sue..
Sedap sangat semua makanan yang ang jamu hari tue..
sampai sengkak aku dibuatnya...hehehe
Sayang ang dunia akhirat..
Best Friend Forever!!!! Muahhhh









You Might Also Like

23 comments

  1. hamboii ceq kemain makan tak tengok kiri kanan.. apatah lagi depan ada camera langsung tak pedulik noh.. hehehe..

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak. best gila beraya kat rumah bff! heee time raya ni kak, semua orang makan tak ingat dunia. heeeeeeeeeeeee. sheila boleh naik berkilo kalau tak kawal ;p

    BalasPadam
  3. heheh..meriah raya farah ye..dah jumpa cik puan sue ni..comey and ramah ja :)nak jugak rasa masakan sue..hehe..

    BalasPadam
  4. sakan ber open house farah..:)

    BalasPadam
  5. amboi banyaknye gambar open house die.. bape part open house ade ni. lalalala

    BalasPadam
  6. seronok dapat jumpa kawan2 lama.. lama tu 16 tahun.. semoga persahabatan yang terjalin kekal.. :D

    BalasPadam
  7. Anak-anak semuanya comel belaka...

    BalasPadam
  8. best kn walau da kawen still boleh lepak ngn bff..rindu lak k bff TB..hehehe..aritu raye TB pon naik juga nasib le sekilo tapi gagah gak nk turun blk..aishh

    BalasPadam
  9. salam kenal,
    i pun sama kalau nampak makanan x pandang kiri kanan hahahha lupa kat anak2 dara 3 org tu

    BalasPadam
  10. meriah raye.. tapi tengok rendang tu memang nampak terliur.. teringin la pulak tetibe.. hihi..

    BalasPadam
  11. meriah yer...dapat makan sampai tak tengok kiri kanan..hehe

    BalasPadam
  12. wahh terbaik nya semua menu..nampak sedap..nyum!hihihi

    BalasPadam
  13. ehem..ehem..selera nampak...

    BalasPadam
  14. Punya banyak gambar sampai 200 lebih. hehe.. Memang tak larat nak buat entri banyak macam tu.

    BalasPadam
  15. amboihhh x habis lagi entri raya dia..hihi.. kemain lagi mkn x toleh kiri kanan dah..hahahhaa.. punye la sdp tu..

    BalasPadam
  16. Ni balen2 raya ada lagi ni mau hujung minggu ni ada jemputan lagi wpun dah habis Syawal.

    BalasPadam
  17. khusyuknya makan pn Farah... hihi.. mesti sedap tu kan..

    BalasPadam
  18. time rya memang best bila dapat beraya dgn bff ^_^

    BalasPadam
  19. wah confirm sedap ni. bagusla kawan u bukak driving class eh. lama tu kawan 16 tahun. i pun dah lama tak jumpa kawan-kawan sekolah. masing2 ada life endiri and dah tak rapat dh uhuhu

    BalasPadam
  20. wah!! akak..sedapla tu..klu artis lalu pun dah tak nampak..hehehe

    BalasPadam
  21. lama betul persahabatan korg ya..semoga terus kekal hingga ke akhir hayat...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||