My Raya Story ~ Open House Part II

14:34



Salam Bloggers, 
Sambung lagi kisah raya i... 
Hahahahahaha...
Gelak kat diri sendiri sebab tak boleh
nak habiskan cerita raya sebelum Syawal habis..
I ada terpikir tak nak share dah citer raya i nie
sebab dah lama sangat kot terperap kat dalam draft i nie..
Tapi bila fikir² balik rasa sayang pulak
kalau tak share nostalgia raya tahun nie kat blog i kan..
mana la tahu kot² teringat nak mengimbau balik
nostalgia raya tahun nie boleh jugak i selak² kat blog i nie...
So tak payah nak mengomel banyak² meh kita layan jer la ek..
InsyaAllah i akan usaha habiskan Part III & IV
story raya i nie secepat mungkin..
lepas tue boleh la kita tutup kitab pasal story raya nie k...=D

Raya ke-7 Sue kol i kata dia masak lagi untuk kami..
kali nie versi jemputan khas hanya BFF jer..
Cuma sorang lagi BFF kami iaitu Bell tak dapat datang..*sedih
Sebab tahun nie dia beraya kat kg husband dia..
So yang ada hanya kami bertiga ja la..
Oh ya..tahun nie Sue beraya tanpa husband disisi
sebab husband dia kerja kapal tak dapat cuti raya pulak tahun nie...
Kesian kat ang kan Sue..sabar yer darling..
tak pa kami kan ada untuk mengubat duka ang tue.. =D 

Memang tersangat la rugi kalau melepaskan peluang menikmati makanan yang Sue masak dengan penuh kasih sayang tue..
K.teow tom yam malam tue memang sedap sangat..nyum..nyum..
Pedas Berapi!!!! Meletop kebabommmm!!!
secukup rasa la semuanya...
Riuh rendah malam tue masih i ingat sampai sekarang..
sesekali dapat berkumpul ramai² kan..
Tapi yang paling champion jerit malam tue
of coz la anak² Bety...
5 orang beb anak dia..
Jenuh la dok bertempik kat depa..
Nasib baik i sorang jer..
Kalau dak mesti pitam!!! 

Emir pun malam tue kemain buat perangai..
Mentang² la ada geng terus lupa diri yer nak..
Ke hulu ke hilir berjalan non stop..
Tak rasa penat ke anak oiii..
Sampaikan fridge magnet cik sue pun habis nak dicabutnya..=D
*maafkan Emir yer Cik Sue..
Malam tue hampir jam 1.00pg baru bertolak balik rumah..
Walaupun penat tapi best sebab kami bertiga dapat spent time sama²..

Actually sepanjang tempoh bercuti raya selama 11 hari banyak lagi open house yg I p terjah.. tapi bila tak dak gambar rasa macam tak best pulak rasa nak share...maafkan I yer kawan²..
Tak bermakna i tak share kat sini i lupa semua layanan mesra hampa semua tau..
InsyaAllah tahun depan pasti i sumbat semua citer kat sini..
Okey kira 0-0 yer! ^__^

Okey..I sambung lagi na.. 
Setelah bercuti selama 11 hari masuk jer kerja ada jamuan raya menanti untuk dikunjungi..muahahaha
Dalam banyak² undangan kami sepakat nak p jamuan raya yang pejabat cawangan jabatan i buat jer..
yang lain bukan tak mau p..tapi malu.. *malu konon..puiiii

Pejabat Cawangan i tue terletak jauh sikit dari ofis i..
Disebabkan kami ada 9 orang yang terdiri daripada mak² dara and anak² dara yang tersangat comei maka terpaksa la kami naik shuttle bas sebab sebijik kereta confirm² tak boleh nak muat! =D 

Antara menu yang dihidangkan hari tue..
Macam² ada..
Semuanya marvelous! 

Menu pertama yang i terjah dulu of coz la sate kan..
Ada sate ayam n sate daging.. 
tapi i ambik sate ayam jer la.. 
daging i kureng sikit..
Sedap betul kuah kacang dia..=D 

Boleh dikatakan semua menu i makan hari tue..
kecuali nasi & gulai ikan tongkol bersama ulam-ulaman jer..
Sebab dah tak boleh nak telan dah 
terlampau kenyang..hehehe 

Pejabat Cawangan ofis i satu building dengan ofis laki i..
so dia pun turut dijemput jugak.. 
so bila dan jumpa laki sendiri harus la bergambar kan.. 
takut nnti orang tak tau pulak kata nie laki i...
hehehe poyo!!!! 

Meriah betul majlis hari tue..
kami semua kekenyangan sampai rasa malas betul 
nak masuk ofis balik...
Bestnya kan kalau dapat dok makan² 
sambil borak
² 
macam nie jer sampai jam 5.00petang.. 
lepas tue terus angkat handbag balik rumah..muahahah
itu la sepatutnya kita kena berhenti sebelum kenyang..
so tak dak la kita jadi seperti ular sawa yang melingkar kenyangan yer dok???? 

Walaupun tummy i masih sengkak dek terlebih makan..
I terpaksa jugak kuatkan semangat mengatur langkah 
menuju ke bus stop untuk balik ke ofis i.. 
Aduhai memang Ting tong dibuatnya kalau terlebih makan nie..
Sampai jer kat ofis i teruskan jugak kerja seperti biasa walaupun mata i dah serupa mata Garfield dah pun...
bos i jeling jer..i tak pedulikk dah..
nak buek cmno dah mengantuk sangat bos oiiii....hahaha 

Okey habis sudah Part II yer..
tunggu sat i nak buat next Part...K .Baiiiiii~ 









You Might Also Like

15 comments

  1. best nyer g jamuan naik bas ^_^

    BalasPadam
  2. comel lah Farah, baby Emir dengan baju supermannya... masih dalam mood beraya lagi ni nampak gayanya..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak, huwaaaaaaaaaa banyak gambar makan. terliur kak oiii. sabor lah wahai hati kecilku ;p

    BalasPadam
  4. heee betul kata farah tu.. biar syawal dah habis, tp memory raya tu biarlah ada dlm blog kannn ;)

    BalasPadam
  5. mmg sakan sungguh la farah beraya ye.. smpai syawal dah habis pun tak sudah2 lagi..hahahaa.. gelakkan jugak boleh? ;p
    amboiii pegi jamuan naik bas ye.. syok le reramai gitu...

    BalasPadam
  6. wahh meriahnya raya uolss..mesti perut penuh dapat makan makanan yang banyak..heavennya!!hihih

    BalasPadam
  7. meriah betol raya akak..mmg betul tu bila berkumpul ramai2 boleh imbau kembali cerita2 lama..hehehe

    BalasPadam
  8. amboi makan makan makan. tapi memang syurga dunia jap bola orang buat open house kan? kan? kan?

    BalasPadam
  9. hamboi kak..ni bg raya dua bulan pon xabis citer lagi ni

    BalasPadam
  10. bju pink..alaalala comelnyee..cntik ;)

    BalasPadam
  11. meriah betul raya farah.. akak pun suka makan kue teow tom yam, lagi pedas lagi sedap.. pandai kawan farah masak.. sate ayam pun kegemaran akak juga.. kalau ke open house rumah orang mesti cari sate dulu, buruk betul perangai akak.. hehe..

    BalasPadam
  12. amboi emir pakai baju superman satu set ngn sluar dia...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||