Al-Kisah Disebalik Promosi Tambang Murah MAS untuk Kakitangan Kerajaan

10:51




Salam bloggers,
Wahhh tertiba Unique Visit & Page view blog i naik mencacak uollss.. Terkejut verrrukkk i dibuatnya..Peningkatan yang sangat mendadak...Yer la blog suam² kuku i nie mana pernah dapat angka cun-melecun yang macam tue..selalunya Uniques Visit i around 200-250 jer sehari..Okey dari apa yang dapat kita tengok jumlah UV yang tertinggi adalah pada 28hb iaitu sebanyak 820UV dengan 1934 page views..

Ermmm Apakah yang menyumbang kepada peningkatan statistik tersebut?? So laju² i drag mouse i ke column 'keywords'...Ohhhhhhhhhhh baru i tahu semuanya adalah kerana keywords Promosi Tambang Murah MAS Untuk Kakitangan Kerajaan tue..Amboiii kemain ramai yer yang suka melancong kan..So macam mana dapat ke destinasi idaman hati tue???? kih..kih..kih -For me memang tak dapat pun sebab destinasi yang i plan nak p tue harganya bukan seperti yang MAS offer pun.. Rupanya ada hidden-nya jugak pihak MAS nie nooooo..hohohoho..Lain yang depa offer lain pulak yang jadi harganya..

Situasi:- I plan nak ke Bangkok & Australia tahun depan.. So i kol la MAS untuk buat booking.. Mengikut kepada harga yang depa offer ke Bangkok adalah sebanyak RM160/seorang....tapi bila i nak buat tempahan pihak MAS bagi tahu harga ke destinasi tersebut bukannya RM160 tetapi RM489/seorang!! Then i kata la..
"Eh kenapa harga dalam flyers nie lain".. orang tue kata untuk harga RM160 tue adalah untuk route ke MEDAN sahaja! Begitu jugak bagi harga ke Australia..harga yang depa offer dalam flyers tue adalah bagi route ke Darwin!!!  WTH! kalau dah macam tue jangan la dok buat flyers yang list-kan semua destinasi under one price.. sebab kalau ikut yang i faham bila depa dah list-kan macam tue of coz la itu harganya.. Ermm ke ini memang 'Marketing Strategy' depa..hahaha -Apapun not good la macam tue sebab customer akan rasa tertipu.. yer dok??? So i harus lupakan saja la impian nak p Aussie naik MAS tue...hohoho..tak pe la maybe belum ada rezeki nak sampai sana lagi kot.. =D












You Might Also Like

25 comments

  1. huh.. gebang kuat la depa nih..tp habok pun tarak..!! mmg sah2 la penipu..!! hakk tuihhh.. ehh geram plak rasa..haha..

    BalasPadam
  2. nasib farah call dulu kan..byk bertanya insyaAllah tak sesat jalan

    BalasPadam
  3. hah dh ckp dh.mst ada kos di sebalik.and PASTI ada penipuan! huh! menipu!

    BalasPadam
  4. Mcm ni kira tipu lah..xaci btl

    BalasPadam
  5. alaaaaa.byk kali jdik mcm ni
    taktik marketing yg xpro lgsg ..

    BalasPadam
  6. mujur sis tanya dulu. La ni orang nak auta senang je. Dia letak harga lain kat flyers bila kita ke kaunter dia kona harga lain. Giler! dari RM160 naik jadi RM489???? Tkleh pakai diaorg ni :/

    BalasPadam
  7. waaaa ternganga zura tgk unique farah smp seribu lebih...

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum kak, tertipunya! kuang ajo sangat. sakit pulak hati sheila baca. strategi menyakitkan hati customer ni. heee takpelah nanti tunggu AirAsia buat sales ke. rembat tau jangan tak rembat ye kak :)

    BalasPadam
  9. huhuhu..memang pon!suma AA n MAS lebih kurang je..harga yang di offer tak sama pon ape yang kita dapat selalunya..jangan percaya cakap depa nooo..

    BalasPadam
  10. kadang2 promosi tak mnjamin ketepatan. sekadar saja cari perhatian . hehe . tunggu air asia la kak :)

    BalasPadam
  11. wah memang mencanak naik
    alhamdulillah
    aah kan sure ramai keje gomen target nk dptkn tambang murah ni

    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    BalasPadam
  12. mesti ramai yg nk bercuti tu kn farah...tahniah...

    BalasPadam
  13. penah terkena gak cam ni, dia kata tiket yg murah tu ikut no flight. Mana lak kita nak tau no flighht yg nak terbang kan? isk isk..tak logik tul

    BalasPadam
  14. KLM takda? Lagi murah rsanya. Hari tu pegi Europe naik KLM je sebab murah. servis pun ok je.

    BalasPadam
  15. ni mesti ramai yang nak rebut peluang untuk bercuti dengan kos penerbangan yang murah.. bukan senang nak dapat tu..

    BalasPadam
  16. marketing strategy yang buatkan org tertarik dgn promo tipu depa tu.. better promo dari AA dari MAS..
    Zaza pernah dpt tic ke Bandung seposen utk seorang.. plus tax bagai total RM50.20 seorang.. itu pn dah kira ok.. dari tertipu dgn harga MAS tu..

    BalasPadam
  17. Nampaknya naik kapalterbangmerah jugak le...ehehee...

    BalasPadam
  18. kena check, kol baru tau mna betul. kalau tak habeh. huhu

    BalasPadam
  19. tau takpe.. fifi da siap ke kaunter mas lagi.. sekali die cakap tu harge dari.. aoe lagi.. angkat kaki la..

    BalasPadam
  20. tinggi trafik tu kak... untung laa.. sbb tu kena buat entry yg membantu org lain, dgn memberi info. adanya entry mcm tu, trafik utk blog kita akan terus hiduppp.... heheheh...

    p/s : bestnya nak gi jenjalan overseaaa...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||