Hanya Kerana Secawan Teh Tarik Kami Ke Cameron Highlands

08:00


Salam bloggers,
Amboi kemain kan tajuk bukan main panjang berjela...hahaha 
Actually percutian kami ke Cameron Highlands nie memang tak dirancang langsung tau.. Semuanya disebabkan otak last minit punya angkara yang mahu pekena teh tarik panas2 kat sini.. Tambahan lagi jarak dari Batu Gajah ke Cameron Highlands hanya memakan masa lebih kurang sejam lebih jer.. so tersangat la rugi sekiranya kami tidak singgah sekejap walaupun cuma mahu minum segelas teh tarik..=D


Sampai kat Bharat Tea nie lebih kurang jam 3.00 petang.. Cuaca pada masa tue tersangat la dingin...rasa macam nak beku dah kekdahnya...Seriously memang tak seperti masa i datang ke sini 2 tahun yang lepas..masa tue cuacanya agak panas sikit dan kesejukannya masih mampu ditahan.. =D

2 tahun yang lepas sewaktu i datang ke sini kami masih berdua lagi...Emir tak wujud pun lagi pun masa tue..hehehe..Kami stay kat Hotel Equatorial masa tue... dapat pakej baik punya..hehehe... Nanti2 la bila i ada masa i akan share kisah percutian i tue okey... sekarang kita layan dulu percutian kali ke-2 ke sini bersama Emir dan kawan2 i..

Love this moment so much.. Kadang2 gambar candid camgini boleh buat kita lebih mengingati detik2 indah bersama orang yang kita sayang kan..=D 

Teh Tarik terbaik dari ladang beb.. Memang tujuan kami naik ke Cameron Highlands nie nak pekena teh tarik nie bukan..


Sememangnya saat yang terbaik sewaktu berada kat sini adalah dengan minum secawan teh tarik panas2 sambil mata menikmati pemandangan ladang teh yang terbentang luas dan menghijau nie.. Subhanalllah indahnya ciptaan Allah S.W.T nie kan..

Tak best pulak kalau hanya minum secawan teh tarik sahaja.. Haruslah lapik perut bersama roti yang agak sedap nie.. agak sedap jer sebab roti nie keras macam ketoi batu!! Apa daaaa.. dah la harga mahal mencekik darah rasa so-so pulak tue..Ermmmmm...

Apabila pandang roti keras tue then pandang pulak muka Emir terus hati i jadik sejukkkk beku.. hehehe - Syukur Alhamdulillah jugak sepanjang kat sini Emir tak banyak ragamnya.. Emir nie memang senang dibawa berjalan..sebab dari umur Emir 6 bulan lagi i dah start bawak Emir jenjalan ke Sarawak, kampung tanah tumpah darahnya Papa dia...hehehe...senang cakap memang senang la nak handle budak kecik sorang nie..

Ehh okey la cukup sampai kat sini dulu la naa.. Nanti i sambung story lagi kisah percutian terkejut i ke Cameron Highlands nie yer..Insyaallah ada lagi 2 part lagi..hampa tunggu tau.. *kiss  










You Might Also Like

28 comments

  1. anak-anak comel....salam blogging.

    BalasPadam
  2. seronoknya kalau rumah saya pun tak jauh dari cameron tu..hari-hari nak pekena teh kat situ...

    BalasPadam
  3. itulah penangan teh cameron highland kan sis hehe :)

    BalasPadam
  4. suka tgk emir possing gambar bawah sekali tu..:)

    BalasPadam
  5. hai..
    saya ad apergi ke sana tahun lepas dan singgah kat sana uh..sejuk juga tapi teh dia mahal sikitkan hee...

    p/s:admin org perak ker?

    BalasPadam
  6. Jelez2...akak teringin nak gi tapi tak berani nak drive naik ke atas tu...:(

    BalasPadam
  7. sedap teh tarik kat situ, kalau kesana pasti singgah.

    BalasPadam
  8. suasana sejuk..nyaman..pekena teh tarik pulak..memang best!!
    *alala comeynya si Emir tu..:)

    BalasPadam
  9. akak tak pernah lagi sampai cameron highland.. nak juga pergi dengan mak dan adik akak, tapi asyik tertangguh je.. cantik pemandangan pokok teh yang menghijau.. :D

    BalasPadam
  10. Farah, ada try kopi sechewen yang Zaza buat review hari tu tak?? heee
    Hello Emir yg comel.. suka na pi CH sejuk2.. hehe
    btw gmabar2 u dgn hubby & emir cute sgt.. :)

    BalasPadam
  11. dd baru penah pegi skali ngan family time bujang dulu..tapi naik atas tu dd mabuk teruk sampai muntah2..
    memang suka suasana kat cameron yang sejuk tu and nak gi skali ngan hubby and lisa tapi memandangkan mabukku yang teruk ini..kena pikir banyak kali..huhu..

    BalasPadam
  12. jauh nya kak farah pegi minum teh tarik yerrr.. saya penah pegi cameron sekali ja seumo hidup . InsyaAllah nak pegi lagii nanti ^_^

    BalasPadam
  13. wah best nye akak..kak farah nk tnye pasal mary kay tuh kakfarah gune set yg mane better er?

    BalasPadam
  14. rara pon kalau g cameron mst singgah sini.wajib.

    BalasPadam
  15. Tunggu anak saya ni besar sikit..saya pun nak pi..

    BalasPadam
  16. cantik2nye smua gmbr.. sejuk2 cam tu mmg best la pekene teh tarik..

    BalasPadam
  17. aaa telan air liur je nengok air n makanan tu
    beznye
    yumida belum ke cameron lg
    huhuu..tp pernah ke genting..mmg bez!
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 n sunsilk - selamat menabung :)

    BalasPadam
  18. teh tari n roti mkn kat garden sambil pandang ladang teh , peh ! dah mcm kat eropah ... best tuh

    BalasPadam
  19. elya teringin nak gi cameron lagi...nak hirup udara segar kat sana..huhuhu.... tapi memikirkan nak ke sana mcm berpusing2 jalan....terus tak jadi..haha

    BalasPadam
  20. dah sama habit ngan mertua adik akak...menatang2 duk kat simpang pulai..memang selalu naik cameron tu hanya kerana segelas teh...sabar jer la..

    BalasPadam
  21. wahh..sangguop tu mendakit bukit..hihih..semata teh tarik yang sedap apa salahnya kan..baru berbaloi..lagi pun dekat je kan..Memang best sangat !!

    BalasPadam
  22. bestnya.. lama xsinggah cameron pekena teh tarik dan coklat celup stroberi :)

    BalasPadam
  23. best tgk gambar2 ni..teringat zaman honeymoon dulu..hahaha

    BalasPadam
  24. br pegi bln5 haritu..rindu nak pegi lg..cameron kecik je tp best :)

    BalasPadam
  25. eiqa x pernha lg jejak dekat cameronnnn :(

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||