Hot Springs & Spa Lost World Of Tambun

12:48


Salam bloggers,
Sambung balik cerita i semalam Jalan-Jalan Ke Lost World Of Tambun...Setelah kami semua selesai bermandi-manda kat Waterpark kami balik ke hotel untuk rehatkan badan sekejap.. sebabnya masih ada aktiviti yang menanti kehadiran kami malam nanti.. Mana lagi kalau bukan terjahan ke Hot Springs & Spa By Night Lost World of Tambun pulak..hehehe..

Hot Springs & Spa nie dibuka dari jam 6.00 ptg sehingga 11.00 malam..dan pintu masuknya bukan di Main Entrance tau tapi hampa kena melalui jalan di sebelah kiri dari Main Entrance...Harga tiket untuk masuk ke sini adalah RM18/person *Pakej i memang dah include sekali masuk sini..

Main pool...Cantik sangat! dengan lampu warna warni dan alunan muzik yang rancak membuatkan kami semua teruja dan tak sabar nak berendam kat dalam tue..hehehe
Yang nie pulak 2nd Pool yang terletak di bahagian atas sikit dari main pool.. Suhu kepanasan setiap pool adalah berbeza tau.. Terpulang kepada kita nak berendam dalam kolam yang macam mana.. For ur info 2nd pool nie adalah lebih panas daripada main pool yer.. Tapi i suka dengan suhu kepanasan pool nie sebab ia membuatkan tubuh i lebih releks..=D

Okey pool yang ke-3 nie pulak ada jakuzi tau.. terletak kat bahagian paling atas sekali.. dan yang pasti suhunya lebih panas compare dengan 1st & 2nd Pool.. 

Lagi satu kalau hampa rasa nak beromantika dengan husband boleh la lepak kat pool nie..memang best sangat sebab privacy..I sempat la beromantika kejap dengan husband kat atas nie.. Best!!! Tenang jer rasa dapat berendam sambil u pandang i.. i pandang u...muahaha..

I have to berterima kasih kat husband kawan i nie sebab sudi tolong jagakan Emir yang dah nyenyak tido dibuai mimpi..Emir letih sangat kot satu hari suntuk bermain dengan air..tapi bagus jugak Emir dah tido awal dapat la Papa & Mama dia nak feeling kengkonon seperti pasangan yang baru bercinta lalalalalala..hahaha

Kalau tak bergambaq tak sah kan ceq nie..huhuhu -Nasib baik ada orang yang nak melayan i dok berphotog gedik dengan disirami air yang tengah panas menggelegak!!!! =D

Pool ke-4 nie adalah my favourite pool tau sebab cahaya lampunya berwarna purple!!..serius cantik sangat.. Suhu pool ini adalah yang paling panas sekali.. i hanya boleh berendam sekejap jer kat sini.. tak boleh lama2 sebab tak tahan panas sangat..

Overall memang tak rugi datang ke sini tau..Memang best sangat2.. InsyaAllah ada rezeki nak datang lagi.. nanti i nak datang dengan family i pulak..Okey la bersambung lagi yer...Our next destination adalah ke...........??????????? hehehe.. k.baiiiii 














You Might Also Like

22 comments

  1. teruja nak pergi setelah tengok gambar2 farah kat sane..bestnya.

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak, sheila main kat hot springs sampai terlupa nak snap gambar.hehehe bestnya! sheila nak pergi sini lagi tahun depan kot. hehe skrg takleh, hihi ;p

    BalasPadam
  3. amboiii berendam sakan dia kat sana ye hahaha. Kenit berendam dalam kolam umah je...tu je yg termampu hehe

    BalasPadam
  4. weee. best nya dapat mandi manda.. ^_^

    BalasPadam
  5. wah seronoknya farah ek mandi manda...he he he... bila nak bawak akak pulak?

    BalasPadam
  6. best best best baca review farah pasal lost world tambun ni..tapi bab berendam air panas tu tu macam tak tahan skit..kalo dah sauna ku tak tahan apa lagi nak bermandi di air panas menggelegak..hehe..
    untung ada orang jaga emir, boleh beromantika jap..hehe ;)

    BalasPadam
  7. actually hot spring ni open jg pada siang.. tapi bila siang tak best lah sbb tak ada lighting2 & tak boleh nak beromantika.. hehe
    Zaza kalau ke hotspring ni suka dok kat mulut singa yang dok pancut air tu.. boleh massage badan sebab pressure air tu kuat.. sedap wooo

    BalasPadam
  8. whoaaa, cantik pemandangan :D

    BalasPadam
  9. Serisu tak tau pasal spa ni.. Huhu.. Namanyaduk Ipoh.. Lost World Tambun ni pun sejengkal jer dari umah tp apa pun tak tau.. Hehe.. Nanti kena bodek hubby gi sinilah.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  10. amboiii kak, happy sokmo ni.. kekalkan rasa kebahagiaan ni, inshaallah.

    ^_^

    BalasPadam
  11. tambun ni salah satu tempat yg nak sgt bwk anak-anak. lom sempat lagi! jadual holiday tahun ni da penuh :-) and a very good review pasal hot springs nyer. tq...

    BalasPadam
  12. Bestnya farah..Package ni memang berbaloi kan..Full of activity..memang aida kena pergi beli ni..heheee

    BalasPadam
  13. Menarik kolam air panas tu..sukanya

    BalasPadam
  14. bestnya berendam dalam air panas suam.. dapat buang toksin dalam badan juga..

    BalasPadam
  15. wah cantik la pemandangan malam kak
    lampun neon sungguh kalerpul

    BalasPadam
  16. ish3 syoknye nengok akak berendam gitu.. eeee jeles! rawrrrr hehe

    BalasPadam
  17. Mesti lampu2 tu yang buat lagi menarik.. :)

    BalasPadam
  18. Akak ni skrg dok gugel sana gugel sini ingat nak bawak anak2 jalan cuti sekolah...fenin nak pilih. Bila tengok gambar2 Farah ni makin fenin akak nak pilih...hehehee....

    BalasPadam
  19. Pandai mereka buat warna-warni yg membuat pengunjung teruja. Memang cantik...

    BalasPadam
  20. cantiknye.. mmg syok la berendam kat situ.. romantika de amor gitu..haha...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||