Jalan-Jalan Ke Lost World Of Tambun 2013

15:44


Salam bloggers,
Sabtu lepas i dengan kawan2 ofis ke Lost World of Tambun..
Kami dapat purchased 3 voucher yang sangat berbaloi dari Groupon dengan harga RM228nett for each voucher...
  • Stay for 2 people:
    - 2D1N stay in Exotic Room with Halal breakfast for 2 people.
    - Entry to the Lost World of Tambun Theme Park for 2 people.
    - Entry to the Lost World Hot Springs & Spa by Night for 2 people.

Ini la dia hotel Lost World of Tambun.. Memang dekat sangat dengan Waterpark dia.. 

Suasana dalam bilik pun puas hati..Kemas dan bersih jer..


Okey tanpa membuang masa jom kita p bermandi-manda..

Sebelum tue wajib posing sat kat depan pintu masuk nie..Acara wajib kotttt..kalau dak orang tak percaya pulak nanti kan..muahahaha

Nah i tempek sekali harga tiket nak masuk sini..tapi i dapat lagi murah la yer sebab i  beli under pakej..so sila jangan jelossssss tau...hehehehe

Suasana kat kolam paling besar...best sangat sebab ombak dia besar...=D

Tapi memandangkan kami semua datang bawak anak masing2.. so haruslah kami kena berkubang kat kolam kanak2 ribena jer la yer... tok sah la dok verangan rasa macam mai nak honeymoon pulak naaaa...



Yeayyy suka tengok air nie jatuh mcmni.. =D 


Part yang paling heaven bukan hanya kepada anak2 kita jer tetapi kepada mak bapak yang tak sadarrrrrrr diri sudah kertuuuu tapi tetap maintain gojessssss nak main air jugak......hehehehe 
Budak kecik yang paling seronok hari tue dapat main air sepuas-puasnya sampai langsung tak nak naik ke dataran..

Tetapi akhirnya tertewas jua apabila berjaya ditangkap oleh Mamanya yang sudah mengigil kesejukan..

Emir nak main punya pasal sampai Mama nyaris2 nak terlekat dalam lobang kapal nie.hahahahaha- Tapi Demi Emir Mama usahakan jugak.. =D

Cer tengok map nie..besaq kan kawasan Lost World of Tambun nie.. Actually banyak tempat lagi yang i tak sempat jengah pun sebab tak sesuai untuk Emir.. 

Kengkawan ofis i yang ikut bersama... Semua kami anak sorang yer..Ermm agak2 bila hampa nak tambah sorang lagi nie???? hehehe

Lepak sat untuk keringkan badan.. Emir pun mengigil dah tue.. 

Papa take over dukung Emir sebab Mama tak terhandle dah.. Emir dok meronta nak turun main air lagi..Dengan Papa dia takut sikit..hehehe

My Cinta Hati 4 ever!!!!

Sempat jugak i try main benda alah nie sekali.. Best jugak.. tapi tak dak la extreme mana pun..sedang2 jer..*tp menjerit serupa orang histeria dah..hahaha

Lajuuuuu beb..

Masa nie rasa macam nak gugur semua rambut dah.. huhuhu

Meneruskan perjalanan ke Swan Lake pulak.. Tapi memandangkan i dah letih sangat tak kuasa la nak naik bot Swan tue.. Menyesal pun ada jugak sebab tak naik..sobss...

Tak dapat naik dapat bergambar pun jadi la yer.. =D

Nanti kalau datang lagi wajib nak naik Swan nie.. tak mahal pun..
RM5/person jer untuk 15mnt

Tertiba muncal dua ekor Swan nie entah dari mana pun i tak tahu..tapi geram i tengok sebab comeii sangat.. 

Teruja Emir tengok dua ekor Swan nie.. kalau lepaskan Emir..i rasa mampus Swan tue dikerjakan oleh Emir..hehehe

Entrance ke TinValley..kalau hampa nak ronda kat dalam nie boleh naik train yang disediakan..Kalau nak rasa challenging sikit boleh la jalan kaki.. tapi seriously jauh nak mamposss tau..boleh ketaqq kepala lutut bak ang...hehehe

Okey kalau nak masuk dalam nie kena bayar asing tau..tak termasuk dalam pakej..Yang nie i tak tau kat dalam dia ada apa sebab i tak masuk..huhuhu

Jom kita terjah apa yang ada kat dalam..*hehehehe mengilai sikit mcm pontianak!

Takut tak??? hahahaha i tak takut pun....
Kat dalam nie ada 6 ekor hantu yang kita semua kenal laaa...

Si kecik toyol.. Toyol nie memang warna hijau ka??? huhuhu
Seram 5% jer masuk dalam gua nie.. =D

Penanggalan nie bukan ke selalu makan katak kat sawah padi tue..ke dia makan uri orang beranak????
Ehhh lantak la dia nak makan apa pun.. ada aku kesah!!! hehehe
Haiyaaa antu lompat pun ada la.. waa manyakk takut ooooo.. =D

I selalu takutkan Emir dengan Spider kalau nak halang dia buat benda yang boleh memudaratkan dia..contoh dia nak jalan pergi dapur sorang2.. so i memang akan usik dia kta dekat dapur ada banyak Spider...Selalunya Emir memang akan patah balik la tak berani dia... hehehe

Buat berani terlebih la pulak Papa yer.. Nasib baik Emir tak mengigau malam tue.. kalau tak siap la..Papa kena tido luar la...hahahaha

Kami terlepas nak tengok Tiger Feeding Show...so rugi!!!!
Next time take note siap2 yer.. dah la harimau dia besaq..mesti best tengok dia tengah dok melahap daging kan..

Ada sepasang harimau kat sini.. besar jugak tau saiz depa.. kuss semangat ceq tengok depa..huhuhu

Nampak tak reaksi anak dan bapak sama jer.. masa nie Emir tengah buat bunyi ngaumann tiger tue..Teruja betul Emir dapat tengok Tiger yer nak... =D

Tengok la mata Emir tak mahu lepas pandang kat harimau tue.. hehehehe

Kuda padi..Cute giler tapi bau dia...yaaa ampunnn busuk nak mamposs!!!huhuhu

Yang nie tak silap i kucing hutan.. kena kurung dalam kandang cermin kaca..Maybe kucing hutan nie ganas kot... =D
Selepas habis sesi belajar mengenal binatang bawak Emir main permainan nie pulak..

Banyak jugak permainan yang ala2 Mini Genting Highlands nie.. tapi i tak naik semua pun.. maybe keletihan sangat sebab berendam terlalu lama dalam air..lemah longlai seluruh badan..huhuhu

Teringin nak dapat patung besar tue sekoq.. huhuhu

Eh tak tau dah ceq nak kata apa..layan jer la gambar2 yang banyak gila nie...hehehe

Nie buaian pusing.. best tau kalau naik rasa macam tak nak turun..terus feeling nak kawin anak raja.. * Eh melalut dah!!! 

Okey dah sampai ke penghujung dah..bergambar dengan 2 mamat yang kurang hemsem nie..hehehe - Tamat la sudah aktiviti sepetang di Lost World Of Tambun..Hampa tunggu sat ceq up pulak entri p Hot Springs & Spa di waktu malam naaaa...memang best sangat!!! tunggu tau.. hehehe
Okey Baiiii!!!














You Might Also Like

28 comments

  1. umang aiii berderet gambar dear haha. Bestnyer...teruja tengok orang lanjut usia main air..terasa diri ini pun nak melompat masuk dalam air muahahaha.

    BalasPadam
  2. serious terasa keseronokannye...macam nak pegi jugak ni..tapi taktau la bile..tunggu lisa besar sikit kot..hehe..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak farah! Salam Aidiladha! best kan Tambun? hehehe sheila pun terlepas tiger feeding show.. huwaaaa. akak masuk hotspring tak?

    BalasPadam
  4. wahh bestnyaa cik farah..berbaloi kan bile dapat tiket murah ni..dapat main semua plk tu, memang tak rugi sangat..next time nak bawak my family datang sinilah..rumah hantu tuu..takutt..beraninya Emir..hehee

    BalasPadam
  5. lalu jer selalu tapi tak pernah masuk lagi...

    BalasPadam
  6. Bestnya..lama sya x pg lost world ni..dah sda mcm2 dah eh..nk tnggu entry hotspring akk..x pnh pg tu

    BalasPadam
  7. wah.. seronok farah dengan emir bermandi manda..:)

    BalasPadam
  8. best nya farah.. akak tak pernah lagi ke sana.. selalu baca pengalaman dalam entri orang aje la..

    BalasPadam
  9. waaah bestnyaa! ade gak tengok dalam groupon punya deal tu,

    BalasPadam
  10. Bertabah jugak nak baca entri panjang ni. hehe. Terbaik la dapat jalan2 macam ni kan.

    BalasPadam
  11. waaaaaaa beznye kak
    nak jugak merasa mandi ke situ
    x penah lg jejak kai ke situ

    BalasPadam
  12. wahh, percutian kat sana best. pandai kak farah cari tempat

    BalasPadam
  13. waaa best
    penah dgr citer je
    pegi pon tak
    walau pon satu perak
    haha

    BalasPadam
  14. Seronoknya.. Nape masa kitorang pi dulu macam banyak yang takde kat dalam ni.. Ke kitorang tak abis round?Huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  15. mmg sesuai bawa anak2 nih ... byk aktiviti leh buat kat sini . tak boring ler ...

    BalasPadam
  16. seram 5% je ea kak. hahahhaha kelakar eka baca.

    eka teringin nak pegi sini. Tapi orang perak pun tak pegi2 sini lagi. adehhh. hahahaa

    BalasPadam
  17. nie yang teruja nak pi sana nie farah..cantik kan tempat dia...gambang pun ade skit macam nie la...

    BalasPadam
  18. tibetibe teringin nak beli voucher lost world of tambun.. bleh? dulu masuk time study.. tu pon masuk mandi je..tak sabaq aihh tunggu entry spa!~

    BalasPadam
  19. seronok nye gi ramai2... bdk2 mmg sukakan air... mesti susah nak ajak balik kalu dah sakan berkubang kan..

    BalasPadam
  20. Salam sis..
    Nampak banyak sangat aktiviti kat situ.. bleh cover semua tu dalam 1 hari je ke? atau RM228nett tu bleh masuk utk 2 hari? :D TQ.

    BalasPadam
  21. wow! seronok nyer !!!!
    next year kot... izzat pun da besar.

    BalasPadam
  22. wahhh menariknya.. x penah lagi sampai sana. teringin nak ke sana la.. huwaaaa

    BalasPadam
  23. bestnye..bestnye..bestnye..dpt bli voucher murah kt groupon plak tu..tgh plan nak gi jgk ni..tp promo tu dh xde kat groupon..aritu rase ade.. :(

    BalasPadam
  24. Hey Farah,

    A very informative post on Lost World! Do check out our post on Lost World Hot Springs and Spa as well!

    Happy Travels Everyone!

    Tom,
    2bearbear.com

    BalasPadam
  25. Just nak share. Sbb dulu g dgn ejen ni. Harga diorg leh tahan murah gak. Tuan2 leh refer kt link ni : www.lostworldoftambunpromotion.webs.com

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||