My Baiti Jannati ~ Progress Terkini

13:26


My Baiti Jannati

Salam bloggers,
Sorry hari nie mood i kedaung sikit...rasa macam nak meroyan jer la kat sini...huhuhu - Sekarang nie i tengah frust dengan developer yang i beli rumah tue.. Kisahnya pagi tadi i call untuk check status terkini progress rumah i.. sekali jawapan yang diberikan masih tetap jugak sama iaitu 80%!! Padahal dari bulan Mei kot progress rumah i tue sememangnya dah 80%..takkan la kan progress-nya masih sama jugak kot..dah 4 bulan berlalu dah nie..ke depa nie tak buat kerja....hehehe

Alasan depa masih belum dapat OC.. Adoiiii la.. memang lama ek tempoh masa untuk dapat kelulusan OC nie?? i pelik la jugak sebab masa i dok p tengok rumah i tue semua macam dah settle jer..i rasa just tinggal nak serah kunci then dah boleh duduk...Ermm entah apa ke benda lagi yang dok pending tak tau la..- I faham ikut prosedur kena tunggu 2 tahun dari tarikh agreement untuk rumah siap dan mengikut kepada dateline agreement i memang la lambat lagi *bulan Disember nanti...tapi yer la bila i dok p tengok rumah i tue dah macam 100% siap i jadi tertanya-tanya jugak la kenapa lambat betul nak buat penyerahan kunci kat owner..  :( 

Dah la sekarang nie i dok bertin-sardin kat rumah family i.. sebuah rumah ada 12 orang penghuni okey! memang dah serupa dok kat rumah kongsi kekdahnya.. tapi padan muka i jugak sebab tak nak menyewa lepas jual rumah lama i hari tue..Actually I tak kisah sangat bersempit-sempit sebab itu rumah family i.. cuma i kesiankan husband la.. tak nak citer kat sini.. biar kami berdua jer yg tahu..hehehe *sabar yer sayang..- Tambahan lagi dari bulan Mei i memang dah start beli barang-barang untuk rumah i tue.. Barang elektrik semua dah siap bayar tapi stok semua simpan kat SenQ.. sebab rumah family i kecik so tak dak space nak simpan semua barang-barang yang i dah beli tue.. Set Sofa, Set bilik tido & Set meja makan pun dah tempah dari bulan Mei jugak.. tapi stok semua masih disimpan kat kedai!!

I jugak dah bayar 10% deposit booking kat pihak kontraktor yang akan renovate rumah i nanti.. banyak jugak la benda yang i dok uruskan sikit-sikit bagi memudahkan proses perpindahan ke rumah baru i tue nanti...Semalam pun i ada post Wordless pasal nak beli Safety Gate Baby kan..Ermm nampaknya yang tue pun terpaksa la hold jugak.. I dok uruskan semua benda nie cepat sebab sebelum nie i target dalam bulan Ogos i dah boleh dapat kunci.. Kononnya nak masuk rumah sebelum raya.. i baru dok verangann nak buat House Warming Raya..tapi dah tak kesampaian pulak...huhuhu - .

I still boleh terima lagi semua yang i plan nie tak berjalan seperti apa yang i nak..tapi apa yang buat i tak boleh terima sekarang adalah apabila sudah 2 bulan installment rumah i tue berjalan...Uwaaaaaaaa!!!!!!!!! Sakitnya hati kan bilamana duit rumah dah kena bayar tapi kita still tak boleh nak duduk rumah kita lagi.. Adoiii  la Stressssss!!!!!!!!!!! hohohoho *Meroyan betul!!!! hahaha...

psst:-*Actually developer i nie memang tak dak rekod rumah terbengkalai.. Sebelum nie rumah lama i tue pun beli kat depa jugak..cuma tak tahu la kenapa projek kali nie lama betul progressnya...huhuhu...Apapun sekarang bertabah la wahai hati... Ermmm okey la cukup-cukup la i dok merepek nie...K.Bai!!!!!!! @%$^@#_#+








You Might Also Like

26 comments

  1. Assalamualaikum kak, kesiannya. sabar ye. dugaan ni. sheila doakan semua urusan akak berkenaan dengan rumah ni berjalan dengan lancar. insyallah. doa banyak2, moga dipermudahkan ya :)

    BalasPadam
  2. sabaq yer kak farah. cool2. minum air dulu,, ^_^

    BalasPadam
  3. Wah..bleh cmtu eh akak..rugila..ramai lagi ke yg x bleh masuk umh tu akak?

    BalasPadam
  4. man man ar leng lui hehehe. Cantik rumahmu syurgamu, insyaAllah tak lama lagi dapatla kunci umah. Nanti bolehla ajak kami bertandang ke umah baru Farah yang cantik :D

    BalasPadam
  5. aduhai.. sabar ye kak.. penantian tu memang 1 penyeksaan..

    BalasPadam
  6. Mungkin tak lama lagi je tu. Lagipun rumah semua dah siapkan. Sabar2. Hehe

    BalasPadam
  7. sabar aje la.. susah juga kalau dah siap tapi tak boleh serah kunci sebab ada prosedur lain pula..

    BalasPadam
  8. Mungkin ada proses dokumentasi berkaitaan kerajaan yang belum selesai lagi kot, akak pun tak faham sangat bab beli rumah baru ni. Dua2 rumah akak beli 2nd hand.

    Wahhh...jgn lupa jemput2 akak House Warming Party nanti manalah tau time2 tu dok kat Perlis ka boleh terjah...:)

    BalasPadam
  9. sabar byk2 dear.. ujian tu seblm nk maosk rumah baru.. tp cantiklah rumah tu.. untungnya... =)

    BalasPadam
  10. sabar farah.. ade la hikmah disebalik semue ni.. sabar ye..

    BalasPadam
  11. mencabar betul rasanya kalau tertunggu2 tu..huhuh

    BalasPadam
  12. banyak2 bersabar yer farah...

    BalasPadam
  13. huhu..memang sesi meluah [erasaan kat developer tu la kan..semoga Developer tu mendengar dan farahn lil family boleh pindah kat rumah idaman secepat mungkin..tak sabar nk tgk rumah Farah nnti..hihi

    BalasPadam
  14. semoga maju jaya ye kak. nanie doakan rumah akak siap dan selamat semuanya..

    BalasPadam
  15. bestnya beli rumah baru...hihihi... btw, semoga problems rumah k.farah cepat settle nanti. jaa entah bila le boleh duk umah sendiri.. kena tunggu 4-5 tahun lagi gamoknya.. hrmmm...

    BalasPadam
  16. sama la dgn umah yumida
    katanye bulan 5 aritu dah siap..bila check blom lg siap..
    dah nak buat jambatan tu mkn masa
    smpai sekarang msih dlm progress
    kene tunggu umah tu siap baru dpt transfer..huhuhu...

    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    BalasPadam
  17. banyak sabar ye farah..tapi bab dah kena bayar installment tu tapi tak dok lagi yang sedih tu..
    farah, dd sekeluarga nak datang SP lagi 5/10 ni (esok)..tapi jap je, 1 malam je..kalau sempat kita jumpa, kalau farah ada keje, it's okay :)

    BalasPadam
  18. bersabarla farah ye..insyaallah, dipermudahkan jalan

    BalasPadam
  19. kesian farah..mesti ada sebab kot diorang tangguh kalau diorang takde bad history ttg developer nie,tp sy xde pulak masalah macam nie..
    sabar ye farah..

    BalasPadam
  20. alhamdulillah cantik model rumahnya..lebih selasa dan boleh berhias sakan nanti :)

    BalasPadam
  21. Assalam.. terkesan dgn entri ini.. bersabarlah, semoga semuanya dipermudahkan Allah swt.. amin.

    BalasPadam
  22. wahhhh syoknye kak dah nampak rumah sendiri tu almost done (tinggal nk tggu dpt kunci je lagi)

    sonok! sonok! sonok! *mcm upinipin :P



    bykkan sbr ye kak. inshaAllah ade tu hikmahnye knp jd lmbt gitu..

    BalasPadam
  23. semoga segalanya dipermudahkan.salam kenal dr akak.done follow u.

    BalasPadam
  24. deqla nak tanya, farah buat loan kat bahagian pinjaman perumahan ke beli rumah ni? ;)

    BalasPadam
  25. tahniah kak!! pasni boleh pk nk design camne hehhe

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||