11th Wedding Anniversary 2013 @ Penang ~ The Hotel Part I

08:29


Salam bloggers,
Seperti yang hampa semua sedia maklum, 2 November 2013 baru-baru nie genap la sudah usia perkahwinan i dengan My Dear yang ke-11 tahun! Wow rupanya sudah 11 tahun i hidup bersama husband i kan.. hehehe..Cepat betul masa berlalu rasa seperti baru semalam jer kami berkahwin... Apapun i bersyukur ikatan kasih sayang yang terjalin antara kami semakin hari semakin kuat..I bersyukur jugak sebab mendapat seorang suami yang tersangat penyabar dan tak pernah jemu melayan sifat cengeng i yang kadang2 i sendiri pun rasa menyampah kat diri sendiri...hahaha.. Thanks sayang and i love u till death do us part!

Okey back to the story...Sempena Anniversary ke-11 kami decided untuk pergi short vacation kat Penang Island..Kalau nak ikutnya i plan nak stay kat hotel area Batu Feringghi atau Tanjung Bunga..but unfortunately semua hotel area tue fullhouse la pulak.. maybe cuti PH Deepavali & Awal Muharam ramai yang ambil peluang untuk pergi beriadah bersama family jugak.. Sedih i tak dapat la nak lari berkejaran kat tepian pantai bersama-sama My Dear & Emir...sobs... 


Memandangkan semua hotel kat area beach fullhouse so terpaksa la kami stay kat area City jer dan hotel yang menjadi pilihan kami adalah #Hotel Eastin Penang.. I booking hotel nie through internet sebab harganya lebih murah berbanding booking secara direct dengan hotel..Harga bilik sebenar pada hari tersebut for 1 night adalah RM440.00... tapi harga yang i dapat melalui online booking adalah RM 287.68 for 1 night! Sangat berbaloi okey.. nak tahu tak dengan harga tersebut apa yg i dapat.. lets chekadaut...hehehe

Rate Plan:
~ Deluxe Seaview
~ Complimentary breakfast for 2 person
~ Late Check-out 3pm subject to availability
~ Complimentary Wi-Fi access
~ One way Free Shuttle from Hotel to Gurney Drive, Little India on Sat & Sun at 1100hrs & 1600hrs
~ Free shuttle from Hotel to Batu Ferringhi Night Market on Fri & Sat depart from hotel at 1900hrs & time back to hotel at 2200hrs. *subject to seat availability
~ Free shuttle from Hotel to Botanical Garden on Sat & Sun, depart from hotel at 0730hrs & time back to hotel at 1030hrs * subject to seat availability 

Ini la rupanya bilik jenis Deluxe Seaview tue..King bed yer kawan-kawan..Tilam dan bantal dia sangat selesa okeh!! Memang best sangat dapat spent time bersama dua orang kesayangan i kat sini selama 3H2M...

Nampak dak Emir menyibuk kat mana.. Sepanjang berada kat sini kat situ la yang menjadi tempat favorite Emir..Suka betul dia dok main sliding door almari tue..i sampai dah malas nak larang dia.. lagi dilarang lagi suka dia nak main..so lantak dia la janji jangan sampai lekang dibuatnya sudah.. =D

Antara item yang disediakan dalam bilik kami...macam comel jer..macam comel jer kan color mug dia..very the modern okeyy..=D

The Bathroom..Sangat bersih & besar.. Okey kebersihan bilik air dia melepasi tahap piawaian i! Selalunya kalau pergi bercuti and stay kat hotel, tempat pertama yang i akan spotcheck adalah bilik air..Sebab i ada pengalaman hitam masa p bercuti kat Krabi awal tahun hari tue..Bayangkan dalam bathtab bilik air hotel yg i stay tue ada CACING! Melompat i keluar dari bathtab tue tau.. Menjerit dah macam orang kena histeria.. But what to do i p ikut group kelab jabatan i.. nak tak nak terpaksa la stay jugak.. Kalau i p sendiri pasti i dah check-out dari hotel tue... Tak jaga kebersihan langsung!!! puiii

See bersih kan.. cuma yang tak bestnya tak ada paip air..huhuhu - Tapi sila jangan pelik sebab mostly hotel kat Penang nie memang sudah tak ada paip air disediakan.. Sangat tak selesa kan.. Kita bukan orang tuttt yang boleh cuci guna tisu jer.. Ish mmg rasa puas la.. I sanggup lagi menahan dari kena cuci guna tisu.. Please la sensitif la sikit dengan keperluan orang islam kan.. huhuhu

Tapi nasib baik la kat Hotel Eastin nie ada disediakan paip air walaupun jaraknya jauh sikit dari lokasi toilet bowl..okey la kan..janji still boleh cuci guna air kan.. =)

Pemandangan yang dapat dilihat melalui tingkap bilik kami... Cantik bukan...Bestnya la kalau dapat beli rumah yang mengadap laut yang terbentang luas tue kan.. tapi jangan verangan la boleh dapat beli rumah area sini.. harga mahal nak mampus!!!

Kalau toleh sebelah kanan pula kita boleh nampak Queensbay Mall.. Memang dekat sangat nak p sana.. just walking distance jer dah boleh sampai.. =D

Hari Anniversary I kan berkongsi tarikh yang sama dengan sambutan Hari Deepavali..So dapat la tengok 'column' yang dihias cantik macam nie...memang cantik dan menarik..bertambah2 seri lagi ada sekor burung merak kat situ.. tapi emir macam takut jer..macam nak terkam jer..macam nak bawak balik jer burung merak tue...ke mama dia yg nak!!! =D

Masa nie kami nak keluar jenjalan ke Queensbay Mall.. Saja nak ambik feeling ala-ala tourist sat.. padahal dah berjuta kali dah dok p sana..muahaaha...Tak kisah la kan dah namanya bercuti harus la kena berpura-pura lagak ala2 gaya seorang tourist dari obersea kannnn...kih..kih..kih..

Okey la i stop sampai sini dulu naaaa.. nanti i sambung story lagi.. tak larat nak taip dah.. ceq letihhhh...tatatititutu... =D













You Might Also Like

23 comments

  1. Ambooiii Farah sakan no jalan2...

    BalasPadam
  2. Wotttt?!! 11 tahun dah dear?? Allahuakbar .... ni boleh jadi sifu kenit ni. Nak mintak tips kebahagiaan rumah tangga boleh? (^_^). Happy belated anniversary to both of you, semoga kekal bahagia hingga ke jannah :)

    BalasPadam
  3. selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-11 farah.. nampak selesa hotel tu..

    BalasPadam
  4. cantiknya hotel..cantiknya pemandangan..semua cantik hehe

    BalasPadam
  5. bestnya farah...seronok kalau dapat celebrate tarikh2 penting tu kan..

    BalasPadam
  6. best nyer kak farah. ok tak sabaq nak baca part yang seterus nya :)

    BalasPadam
  7. I suka penang.. awal tahun haritu I pi penang rasa mcm tak puas je.. makanan pulak macam2 ado.. mmg menepati selera tekak I hehe

    btw, Happy belated anniversary Farah.. lama jg yer you tunggu nak timang Emir lepas kawin.. congrats & happy for you =))

    BalasPadam
  8. hepi anniversary farah & hubby....

    BalasPadam
  9. wah beznye
    yumida pun tumpang gembira..ala2 honeymoon gitu. selamat ulg thn yg ke-11 kak. moga perkahwinan akak sentiasa bahagia, ceria, riang ria, hgg akhir hayat.

    beznye duduk kat hotel tu. view dia cantik!

    BalasPadam
  10. Bestnya kak.happy anniversary eh kak..sya klu tdo hotel rasa nk bwk blik bntal dia je..hehe,.pasal tndas yg takde air kt toilet tu..mmg sya pun cuak..x snggup nk melepas rasanya..sbb xde air..huhu..

    BalasPadam
  11. wah, kalau book pakai tenet murah je. kena try check ni >.<

    BalasPadam
  12. tb pon klu g mane2 tgk n check yg paling pntg skali toiet la..if kotor ermm mmmg xmasok laa..loyer tekak

    BalasPadam
  13. wow bestnya.sebelah Queens bay!

    BalasPadam
  14. Happy Anniversary Farah.. semoga dipanjangkan jodoh hingga ke Jannah. Aamiin

    BalasPadam
  15. Happy Anniversary Farah.. semoga dipanjangkan jodoh hingga ke Jannah. Aamiin

    BalasPadam
  16. Boleh tahan gak bersih hotel ni.. Tapi part takde paip air kat toilet bowl tu jer mcm kurang best.. Huhu..
    Mieza Suri Shaklee

    BalasPadam
  17. seronoknya ..jauh tu sambut anniversary.. romantik gitu.. hihi

    BalasPadam
  18. Happy 11th Anniversary to Farah n husband..Semoga terus dipanjang kan jodoh hingga akhir hayat..Amin..Hotel tu sangat bersih kan..nampak pon comfy je..haih lama tak jejak Penang..Rindunyaaa..

    BalasPadam
  19. kak farah, kita kongsi tarikh anniversary yang sama.. pasni boleh la sharing2 cerita bercuti kn..haha

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||