Sabah 2013 #Day 2 ~ Menikmati Keindahan Gunung Kinabalu di Kinabalu Pine Resort

08:26


Salam bloggers,
Meh kita sambung lagi story percutian kat Sabah yer...kalau ada yang terlepas entri semalam boleh baca kat SINI.. =D

Okey back to the story malam tue i dah kunci jam siap2 sebab nak bangun awal semata2 untuk melihat pemandangan Gunung Kinabalu sebelum ia diselaputi kabus tebal.. orang kata waktu terbaik untuk melihatnya adalah di antara jam 6:00 pg - 7:30 pg sahaja..lepas tue dah tak cantik sangat dah sebab gunung akan terlindung di sebalik awan.. So sebab tue la i gigihkan diri sikit untuk bangun awal.. i memang tak boleh nak lelap sangat sebab terlampau teruja nak tengok keindahan Gunung Kinabalu di waktu pagi..sampaikan jam 4:00pagi i dah terbangun uolss...then terus p bukak pintu nak tengok nampak tak Gunung Kinabalu tue.. sekali mai aiiii gelap gelita!!!hahaha...apa lagi cepat2 tutup pintu tarik selimut tidur balik dengan perasaan hampa...=D


I terjaga balik dari tidur lebih kurang jam 5:35pagi.. then keluar lepak depan balkoni bilik sementara dok tunggu cerah sikit...at last muncul jugak kat depan mata Gunung Kinabalu yang tersergam indah... Subhanallah speechless sangat.. Cantik betul ciptaan Allah S.W.T..memang tenang sangat masa tue.. hilang semua stress yang ada..=D 


Selain melihat keindahan Gunung Kinabalu dari balkoni bilik kita, Kinabalu Pine Resort nie turut menyediakan beberapa look out point yang membolehkan kita melihat Gunung Kinabalu dari sudut yang berbeza...salah satunya kat sini.. tapi i tak turun pun la p ambik gambar kat situ..see seawal pagi pun orang dah terpacak kat situ kan.. =D


"Ya Allah, terima kasih kerana memberi peluang kepada kami untuk menikmati keindahan alam ini bersama-sama.. Semoga ikatan kasih sayang yang terjalin antara kami akan kekal sehingga akhir hayat.. AMIN!"

Ini la kereta sewa kami tue.. condition memang terbaik.. aircond dia sejuk giler.. yang paling best lagi tersangat jimat minyak ooo.. kami isi sekali jer minyak sebelum naik ke Kundasang.. itu pun bukannya isi penuh...isi RM40 jer.. tapi masa kami serahkan kembali kereta nie tak perlu top up minyak sebab minyak banyak lagi..memang jimat kan...=D


Actually suasana di Kinabalu Pine Resort nie pun cantik2 tau... cuma i tak sempat nak snap gambar banyak2 sebab kami perlu kejar masa.. kalau nak bergambar 1 hari pun tak cukup nie..hehehe.. masih banyak lagi tempat yang kami nak terjah kat area Kundasang..



Suka tengok gelagat2 Emir yang mencuit hati nie..hehehe..


Babaiiii Kinabalu Pine Resort...Insyaallah ada rezeki lebih pasti kami akan datang lagi..

Kami kemudiannya meneruskan lagi perjalanan ke destinasi seterusnya iaitu ke Desa Cattle Dairy Farm.. tapi bersambung di next entri la yer.. =D




You Might Also Like

29 comments

  1. seronoknya t mai datang la Sabah lagi sis..banyak lagi tempat menarik :)

    BalasPadam
  2. fuh! cantik pemandangan kundasang :)

    BalasPadam
  3. pukul 6.30pagi Sabah dah cerah kalau dibandingkan dgn cuaca pagi KL wpun waktu yang sama.. pukul 6.30am tu pun dah mcm pukul 7.30am kat KL kan Farah.. nasibbaik you sempat tgk pemandangan tu.. I ni hampa tak sempat sebab kabus =(

    BalasPadam
  4. ooo..tahniahlah dah sampai sini. Nanti akak nak pergi, kena refer blog farah balik ni

    BalasPadam
  5. syokkkkknyewww....ujung2 tahun ni ramai btol g bercuti... rse nk g gak la...huuhhu

    BalasPadam
  6. selamat dtg ke desa cattle..hihi...manyak lembu sana..

    BalasPadam
  7. cantik sgt view kt kinabalu..:)

    BalasPadam
  8. cantik sangat pemandangan gunung kinabalu . kalau dapat naik ke puncak lagi bes kan :)

    BalasPadam
  9. Sally teringin jugak nak ke Sabah...tunggu masa best friend sally konvo nnt InsyaAllah :)

    BalasPadam
  10. sebelum ni pi sabah atas urusan kerja, so x bleh nak jalan2..
    tingin nak pi ngan family plak lpas ni, tapi ntah bila... huhu

    BalasPadam
  11. teringinnya nak gi sabah.... malaysia ni sabah je sy lom sampai...hhee...lom ada rezki

    BalasPadam
  12. Wahh bestnyaa..tak sabar nak jejak Kundasang next year..InsyaALLAH..akan aida rujuk blog farah sebagai rujukan nanti..hehee

    BalasPadam
  13. bestnye pemandangan gunung kinabalu..dd x penah lagi sampai Sabah..Insha Allah nak pegi jugak...keep on cite lagi tempat2 best kat Sabah ye farah :)
    p/s: farah mekasih ye ingat jugak kat dd, msg dd tanya kabar hehe :)

    BalasPadam
  14. cantik2 smua pic.. bestnyer.. suka tgk gmbr dari belakang tu.. heee.. memula terfikir sape yg snap tu.. sbb ingtkan pegi ber3 jer.. rupanya ada lagi yg pegi.. :D

    BalasPadam
  15. Bestnya. View cantik bacam kat oversea ☺

    BalasPadam
  16. alalal comel nye si tecik tuh..da ade kaki er..kuat le kejar die kak farah heheh..mst da xnk dukung lg kn

    BalasPadam
  17. wahh... mesti bestkan, tengok gambar pun terasa seronoknya..

    BalasPadam
  18. comelnye budak kecik jln2..hihi
    beznye akak honeymoon sekali lg
    tgk gambar tu...segar mata memandang

    BalasPadam
  19. amboi.gelak sakan si tecit tu eh.kemahen!

    BalasPadam
  20. Tempat paling best stay kalau berkunjung di kundasang.....

    BalasPadam
  21. wah.. mesti sangat sejuk di sana..

    BalasPadam
  22. KPR mmg sgt cantik... kalu zura g sabah lg sekali pun mmg zura akan stay kt KPR ni lg sekali...

    BalasPadam
  23. Memang cantik giler lah tempat ni.. Dulu pernah singgah just utk snap2 gambar jer.. Belum pernah try bermalam kat sini.. Nanti ada rezeki nak pusing 1 Borneo.. Best! ^^,
    http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
  24. seronoknya kak dapat berjalan ke negeri orang..adik ipar saya ada duk kat sabah..tp x berkesempatan nak berjalan ke sana lagi..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||