Sabah 2013 #Day 2 ~ Desa Cattle Dairy Farm

08:30


Salam bloggers,
Selepas check out dari Kinabalu Pine Resort kami terus menuju ke Desa Cattle Dairy Farm.. lokasinya tak jauh pun dari hotel.. lebih kurang 10 minit jer dah boleh sampai.. Dalam hati berkobar-kobar nak tengok sendiri macam mana la rupanya lembu New Zealand nie.. Adakah ianya sama macam lembu kat tempat i???? kih..kih..kih..


Sepanjang perjalanan nak naik ke Desa Cattle Dairy Farm nie kita akan melalui jalan yang berbukit bakau sikit..sambil2 tue kita juga dapat menikmati keindahan alam semulajadi yang tak perlu kot I nak bercerita lagi.. tengok gambar pun dah boleh tahu bertapa cantiknya alam semulajadi ciptaan Allah S.W.T nie...sejuk jer mata memandang..tak payah susah2 nak letak tomato untuk mata sihat... tengok nie pun dah cerah bijik mata..=D

Entrance fee nak masuk ladang lembu nie hanya RM4 jer seorang..Waktu kami sampai nie semua lembu2 kena kurung dalam kandang la pulak.. huhuhu

So kami dapat tengok dari kejauhan jer la lembu2 tue.. memang agak frust sikit la..walaupun i tak la excited sangat nak tengok lembu2 tue.. tapi i sebenarnya excited nak tunjuk kat Emir..yer la Emir kan sekarang dalam learning process untuk mengenal benda2 yang ada disekeliling dia.. redha jer la.. maybe tak dak rezeki Emir gamaknya..=D

I terbeli jugak la 3 ketoi FM kat sini buat kenang-kenangan.. FM dia comey2! itu yang buat i geram tue.. rasa macam nak borong 1 kedai jer kekdahnya..hahaha

Di sini juga ada jual susu lembu segar..bukan setakat susu jer.. apa saja yang menggunakan susu lembu depa jual kat sini..Kami beli susu coklat dan aiskrim.. perghh memang terbaik dari ladang la!! harga jangan tanya sebab dah lupa..hahaha


Berphotog gedik sat kat luar nie.. tak tahan tengok pemandangan yang terlampau cantik nie...

\
Alhamdulillah cuaca pagi tue sangat baik..walaupun nampak seperti panas terik tapi sebenarnya dingin jer kat sini.

Oleh kerana kami tak dapat nak tengok bapak dengan mak lembu dari jarak yang dekat...dapat tengok anaknya pun jadi la kan..

Kat sini kalau hampa kalau nak bagi anak2 lembu nie makan pun boleh tau.. tapi kena beli la makanan yang depa jual..tapi  i tak beli pun just tengok2 jer.. selain anak lembu anak kambing pun ada jugak..=D

Eh siapakan gerangan mamat handsome dan tinggi lampai nie???? kih..kih..kih..

Semasa on the way nak naik kami terserempak dengan retisss laaaa.. sapa lagi kalau bukan Sharnaz Ahmad.. hehehe.. rupanya dia ada pengambaran kat sini..saja la i buat tebal muka mintak nak bergambar dengan dia...=D

Sebelum nak keluar dari kawasan Desa Cattle Dairy Farm nie kami berhenti sekejap kat batu besar nie untuk bergambar.. nasib kami baik apabila ada satu couple dari Singapore nie baik hati nak tolong snapkan gambar kami satu family...=D


Sewaktu melalui jalan nak keluar dari kawasan ladang nie i ternampak pulak lembu2 New Zealand dah dilepaskan untuk meragut rumput kat tengah2 ladang..so apa lagi cepat2 suruh husband berhenti kereta then turun nak ambil gambar yang berlatarbelakang lembu2 New Zealand tue.. tapi jarak lembu2 tue punya la jauh...sekali pandang dah serupa batu2 jer kat belakang tue kan..muahahaha...



Then i gigihkan diri berjalan ke depan sikit lagi untuk mencari posisi yang lebih sesuai..Akhirnya dapat la jugak capture gambar dengan jarak yang bagi i okey laaaaaaaa sikit daripada yang sebelumnya tadi...Hahaha..

Puas hati sangat sebab berjaya jugak nak bagi Emir tengok lembu2 tue..hehehe..Moooooooooooooo!!!!!!!!!

Destinasi seterusnya?????? ~ Ermmm next entri la yer..=D 





You Might Also Like

29 comments

  1. cantikkkkkk!
    subhanallah ..
    asal xleh tgk dekat lembu tu
    diorg pemalu kot ..hehehe :P

    BalasPadam
  2. kita yg duk kat sabah nie pun tak sampai lagi kat cne hehe..memang mcm kat new zealand

    BalasPadam
  3. wah.... menarik lah view dia...

    singgah dan menabung untuk Emir..

    BalasPadam
  4. hah kenapa tak suruh Emir feedingkan kambung tu Farah.. I frust giler sebab tak dpt bergambar dgn lembu2 terlepas =(

    Argghh Sharnaaz Ahmad!!! I suka dia.wpun nmpk ganaih tapi dia macho.. auwww hahahahhahaha

    BalasPadam
  5. wahhh..ramai juga yang dah pegi sabah ye...Seronok dengan tempat cantik kan...

    BalasPadam
  6. wow cantiknya ga,bar gambar farah.ritu masa rara g,xsempat nk g sini.sedih gila! nt nk repeat!

    kita klik iklan awak!

    BalasPadam
  7. wah bertuahlah dpt jumpa sharnazz..ermm. sejuk gak kan sana..dah pergi banyak kali,tp myb pergi lagi tahun depan ne nak bw family..heee....

    BalasPadam
  8. tempat wajib dilawati nie kalau ke kundasang...

    BalasPadam
  9. dpt tgk anak2 lembu pun jadilah eh.. dpt la emir belajar jugak kan.. ehh retis tu nmpk tinggi la plak..tgk kat tv rendah jer...hihi..

    BalasPadam
  10. serius cantik pemandangan kat sini yer kak. kalo dapat amek gambaq lembu ada betol2 kat belakang tu lagi lah cntik .. :) teringin nak p huhuhu

    BalasPadam
  11. bestnyaa..gambar pon cantik2 semuanya..plus dapat jumpa artis!!best!hahahah..Nasib Emir dapat jugak tengok Lembu tu kan..kalau tak,penat je masuk tapi tak dapat tgk dekat..huhuhu

    BalasPadam
  12. Cantikkk sangat pemandangan kat sini...suka2...

    Jumpa retis lagikkk tu...

    BalasPadam
  13. subhanallah...mmg cantik kan view kat situ...lembu2 tu mmg sebijik ala ala kat NZ...

    BalasPadam
  14. Catiknya view dia... memang cantik.. seriusss... apa lagi la kalau tengok real life kan...
    Idah pulak yang terasa ralat tak dapat tengok lembu tu dalam jarak dekat.. :D

    BalasPadam
  15. cantik la tmpt dia kak
    menghijau mata nengoknya
    siap shopping fm lg tu
    itam putih si lembu tu..ala2 kat NZ
    isi tabung nuffnang sini-inti

    BalasPadam
  16. Wah sempat jumpa artis lagik....cantik kan pemandangan kat sana..... :D

    BalasPadam
  17. subhanallah.. cantiknya pemandangan di sana.. best dapat merasai susu lembu segar dari ladang..

    BalasPadam
  18. jauh merentas laut china selatan boleh pula terserempak artis kat situ? wah mmg bertuah!

    BalasPadam
  19. tinggi bagak la sharnaz ahmad tuh...

    BalasPadam
  20. oh..hee..akak, klu nak tgok lembu2 dtg la pukul 3 mcm tu...lembu2 ni keluar kandang pukul 3 klu x silap jm...hehe... :)

    BalasPadam
  21. Okay, sini belum pernah sampai even dah beberapa kali ke Kundasang.. hehehe.. Comey jer lembu2 tu.. =)http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
  22. bestnya kak.. pemandangan cukup2 indah!.. =)

    BalasPadam
  23. bagus bagus info... t.ksh kerana berkongsi. sy dah few times pegi kk. kali ni br nak pegi tempat lembu ni... ehehe

    BalasPadam
  24. t.kasih... info sharing yg sgt lengkap. foto pun cantik2... :) sy akn fly ke KK pd 7 feb ni. akan singgah jenguk lembu2 ni...

    BalasPadam
  25. bagus bagus info... t.ksh kerana berkongsi. sy dah few times pegi kk. kali ni br nak pegi tempat lembu ni... ehehe

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||