Sabah 2013 #Day 2 ~Mt.Kinabalu Park ~ Sabah Tea Garden ~ Fish Spa 'Tagal' Sg. Moroli

08:07


Salam bloggers,
Errmmm ramai ke yang ambil kesempatan bercuti lagi hari nie.. kalau ada i is jelosss sebab hari nie i kerja sebab cuti i semua dah habis.. padan muka kat diri sendiri sapa suruh habiskan terus semua cuti rehat kan..sekarang bertabah la kena kerja.. =D

Okey la...meh kita nak sambung lagi story percutian kat Sabah hari tue.. masih lagi story di hari ke-2 kat area Kundasang/Ranau..Selepas p tengok lembu New Zealand kat Desa Cattle Dairy Farm kami menuju pula ke Mt.Kinabalu Park.. tapi kat situ kami tak turun pun.. just masuk round2 jer...tak ada apa yang menarik sangat pada padangan mata kami sebab tue semua sepakat tak nak turun.. hehehe


After that kami menuju pula ke destinasi seterusnya iaitu Sabah Tea Garden. Masa kami sampai kat sini hujan pulak turun dengan lebatnya.. so sekejap jer la kat kat sini.. 


Emir yang baru bangun dari tido..muka sembab jer.. tapi celik ja mata terus senyum.. =D


Tak banyak gambar yang kami ambik kat sini sebab hujan.. hilang terus mood nak bergambar.. biar la mama i saja yang berposing kat sini..hehehe 

Seterusnya kami menuju pula ke tempat yang dikenali sebagai 'Fish Spa' iaitu di 'Tagal' Sg.Moroli.. Jaraknya dekat sangat dengan Sabah Tea Garden tue.. tak sampai 2km pun.. =D


Giler bapak besar ikan2 kat sini.. yang besar lengan pun ada.. I tak masuk dalam tue.. tapi apa yang adik and mama i kata terasa sakit jugak ikan2 nie dok gigit kaki depa..

Emir pun kita kasik cuba jugak yer Fish Spa nie..tapi Emir steady jer..tak nangis pun... =D

Adik i kata mula2 jer rasa sakit.. lepas tak sangat dah.. geli2 jer..hehehe

Nampak tak dalam air tue saiz ikan besar lengan yang i kata tue??



Dua orang kesayangan i dok main dengan ikan2 kelah tue dekat gigi2 air sungai jer.. husband i kata silap tak pakai selipar...dia memang rasa nak turun tapi malas nak buka kasut pulak..apa daaa.. =D

Bukan kami sahaja yang nak ber-spa kat sini..Ramai oooo.... 

Dekat sini jugak ada jambatan gantung..I pun try la naik jugak... tapi serius terketaq2 kepala lutut 'ceq' jalan kat atas tue..tapi husband i releks jer.. Sarawakian la katakan.. apa la nak diherankan sangat kalau setakat nak meniti atas jambatan gantung macamni jer kann...=D

Okey selesai sudah part nie..  tunggu part yang seterusnya yer..=D






You Might Also Like

29 comments

  1. macam teringin nak gi fish spa... tapi cam takut je cam geli je...hheee

    BalasPadam
  2. yuhuu assalamualaikum

    alahai lama x singgah sini. seronoknya cutii!!

    BalasPadam
  3. I tak sempat nak pi fish spa ni.. nxt time inshaAllah nak repeat :)

    BalasPadam
  4. yala besar2 la ikan nya tu..nak juga ke cna nie.tak sampai lagi ehehe

    BalasPadam
  5. mmg sakit ikan tu ggit
    yg kecik pon MG takot nk letak lame2
    bkn skit tp tekejut2 diorg duk ggit2 kaki kita tu ..hehe :)
    best2!! :)

    BalasPadam
  6. geram lak tgk ikan2 tuh . wat bbq sodap gak ... heheheee

    BalasPadam
  7. seronok dan cantik je nampak. Tak sabar nak pegi sana nanti dengan family

    BalasPadam
  8. ish..tak berani la naik jambatan gantung tu..

    BalasPadam
  9. Ya allah sis... Kalau idah TIDAK AKAN MASUK DI DALAM ITU SUNGAI... eeeeeee geliiiii....dan takutttt.... ikan kecik2 kat foot spa tu pun tak lepas ini kan ikan besar lengan cenggitu... eeee.. idah tengok gambar tu jer pun idah dah geleman... :S

    BalasPadam
  10. seronoknya farah....lagi seronok kalau pergi dengan ahli2 keluarga kan...barulah something...hihihi

    BalasPadam
  11. Ikan tu kalau panggang pon sodap...ahahhaa...

    BalasPadam
  12. Bestnyaa..apa rasa berendam dengan ikan kelah tu..dia gigit tak?heheee..banyak jugak aktiviti kita buat kat area kundasang dengan Kinabalu ni kan..haih..tak sabar nak pergi..hehee

    BalasPadam
  13. emir pon nk main air gak tuh heheh

    BalasPadam
  14. pergh! fish spa semulajadi ni sis. Bestnyerrr dapat rawatan percuma kat situ hehehe. Tapi, rasanya mau melompat kenit kalau ikan2 tu dok bergesel kat kaki hehehe.

    BalasPadam
  15. ya ampun besaq sungguh ikan tu .. memang geli bebeno la kalo masuk tapi awat depa tak takut kat org ek?
    memang dah train ka apa ? kikiki

    BalasPadam
  16. wahh...dia seronok main air ye ... nape tak mandi je dalam tu emir..? mama tak bagi ekkk.... mama bagi main je, mandi tak boleh?

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    BalasPadam
  17. seronok pi sabah kan kak farah >.< hehe

    BalasPadam
  18. seronok pi sabah kan kak farah >.< hehe

    BalasPadam
  19. ehh x abis lagi rupanya cerita sabah dia.. hihihi.. deqla pun cuti dah habis... org lain syok sambung cuti smpai tahun baru.. kat opis lengang krg org..

    BalasPadam
  20. aritu kitorg tk naik pun jambatan gantung tuh sbb dh tgh ari panas nk mampos.. haahaahah

    BalasPadam
  21. macam best je..
    tapi xgeli ke sis?
    hikhik

    BalasPadam
  22. sg. moroli tu akak pernah pergi ketika urusan kerja dulu.. best ikan tu urut walaupun mula-mula rasa geli..

    BalasPadam
  23. seronok la emir menikmati pemandangan hijau
    green tea..beznye klo dpt merasa minuman fresh dri ladang mcm ni
    isi tabung nuffnang sini-rhb

    BalasPadam
  24. Giler bapak besar ikannya.. Seriau nak turun.. Hehe..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
  25. bestnya.. kadang bukan sakit kena gigit kak..tapi geli2..hehehe

    BalasPadam
  26. byknya ikan dok gigit kaki tu..hehe feeling2 mcm spa ikan plak rasa..hehe

    BalasPadam
  27. kata x byk gmbr.. byk gak tu gmbrnya..haha.. mama kandung farah ker tudung biru tu? jaga mama baik2 yer.. :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||