Sabah 2013 #Day 2 ~ Rumah Terbalik

10:03


Salam bloggers,
Sambung citer lagi.. Destinasi terakhir yang kami singgah sebelum kembali ke Kota Kinabalu adalah di Rumah Terbalik yang terletak di Tamparuli, Ranau.. Rumah terbalik ini adalah antara tempat wajib yang dikunjungi sekiranya bercuti di Sabah.. Entrance fee yang dikenakan adalah RM10/dewasa dan RM5/kanak2.. FOC for infant ( aged 3 years and below).. Rumah terbalik ini dibuka setiap hari dari jam 7.00pg-7.00mlm.. =D

Sebelum dibawa masuk ke dalam rumah kita sebagai tetamu kena ketuk Gong nie dulu katanya... Dan hanya setakat sini sahaja la kita dibenarkan untuk mengambil gambar.. Sewaktu di dalam rumah kita tidak dibenarkan untuk mengambil gambar.. tapi for sure semua barang2 dalam rumah tue adalah di dalam keadaan terbalik... kagum betul.. dan benda paling berat yang terbalik di dalam rumah tersebut adalah mesin jahit antik... =D

Hahh bila sampai kat sini baru la kita boleh ambik gambar.. Tempat nie terletak kat belakang rumah tersebut.. Kiranya macam tandas belakang rumah la...=D

Gambar nie kalau kita kasik rotate nampak cmni la yer..hehehe

Mini Garden dia pun terbalik jugak.. =D

Singgah Kedai Kopi dia jap untuk mengisi perut.. Starving teruk dah kami semua.. huhuhu

Okey la meh layan gambar2 di sekitar kawasan Rumah Terbalik nie pulak..  




Kereta kancil pun terbalik jugak yer..ish2 kreatif sungguh kan.. =D


Okey sampai kita di penghujung jalan..Overall tempat nie memang cantik sangat2.. tak rugi kami singgah sini.. =D

Selesai aktiviti terjahan kat sini, kami terus bergerak ke Kota Kinabalu pulak untuk bermalam.. Tunggu nanti i share pulak story kat sana yer..Daaaaaaaaa.....=D






You Might Also Like

29 comments

  1. time farah pi tu hujan ka??
    best kan mai sini.. hehehe sebab keliling tempat tu bersih sangat & teratur.. :)

    BalasPadam
  2. waah! masa kitorang pegi tak boleh langsung ambik gambar kat dalam tu..tapi kan apasal dalam banyak2 sudut kat dalam rumah..toilet dia pilih utk jadi bggrnd T___T

    BalasPadam
  3. best plak tengok rumah terbalik. kreatif idea orang yang membuatnya

    BalasPadam
  4. rase tak puas sebab dia sebiji umah je kan...

    BalasPadam
  5. Woww... Uniknya...
    Tak sangka kat Msia ada tmpt camnie ek...! Best.. best.. best... :D

    BalasPadam
  6. akak pernah sampai kat luar je.. tapi tak sempat masuk ke dalam sebab masa tu ada urusan kerja di sg. moroli..

    BalasPadam
  7. seronoknya dapat ke sana ye...mesti best...

    BalasPadam
  8. sy blm pernah p sana,limpas jer..coz my mom say, kalau nak sangt p kasih terbalik baldi kat rumah tu, takde bezanya..hahahahha....kelakar

    BalasPadam
  9. ramai yang dah berkesempatan dtg kat sini.. teringin jugak . insyaAllah one day

    BalasPadam
  10. baru sekali kita ke cna..nak pigi lagi la :)

    BalasPadam
  11. yeay! sonok kan g sana.tapi masa masuk rumah tu pening sket kan.

    BalasPadam
  12. Bestnye jln jln ke sabah. Bila la akk nk sampai

    BalasPadam
  13. teringinnn benor mak nak ke sana

    BalasPadam
  14. pernah umah terbalik ni masuk dlm majalah 3
    masa tgk tu kan kak farah, cantik giler!
    teringin nak ke sana jugak...waaaa bez kak farah jenjln sana
    menabung sini-inti

    BalasPadam
  15. hihihi..... comel lah rumah-rumah tu,

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    BalasPadam
  16. @adzairdawati makdara mak kalau berkesempatan pegi, let me know ya mak. Nak jumpa mak sesangat :D

    BalasPadam
  17. a'ah kak..tak boleh ambil gambar dlm rumah tu...jm frust glaaa waktu pergi...haiisshhhh :( hehe

    BalasPadam
  18. hehe, 2 minggu lps baru pergi sana :D

    BalasPadam
  19. bila lah blh smpi sabah ni.huuhu cm best je tgk k.fara upload pic yg mnrik kt sane

    BalasPadam
  20. Memang wajib pergi eh kalau sampai KK..hurm..kena letak dalam diary ni sebab tengok2 gambar farah ni memang inspiring..memang nak pergi nanti..hehee

    BalasPadam
  21. Cantik tempat ni.. Zaman Mieza study kat Sabah dulu belum ada lagi rumah terbalik ni.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
  22. baik2 kak farah bergambar dkt kereta terbalik tuh..kang gam die terlepas hehehe ;p gurau je kak farah

    BalasPadam
  23. sukanya emir.. =)
    kak, saya terkagum tengok rumah terbalik tu.. bila laaa kaki nak tersampai sana ni..hehe

    BalasPadam
  24. wah! uniknya..semua terbalik..hehehe

    BalasPadam
  25. walaupun hujan tetap kena berjalan.. happy family kan :)

    BalasPadam
  26. nasib baik orang dalam tu tak terbalik sekali ye...

    BalasPadam
  27. hihihi.. tgk farah rotatekan gmbr tu mcm orgnya tergantung atas siling.. haha.. teringin nk tgk sendiri rumah terbalik ni.. in shaa Allah ada rejeki nanti.. :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||