Sabah 2013 # Last Part @ Kota Kinabalu

10:02


Salam bloggers,
Sebelum tahun 2013 melabuh tirainya tengah malam nie baik la cepat2 i habiskan story percutian kat Sabah nie.. hehehe.. dan story yang i p bercuti kat Phuket/Krabi awal tahun hari tue kita throwback jer la nanti..tak dan dah aih naik buat tahun nie..hehehe

Back to the story..setelah selesai sesi terjahan di Rumah Terbalik, kami bertolak pula ke Kota Kinabalu.. memang i dah plan nak stay jugak semalam kat sana..tujuannya hanya satu, iaitu nak menikmati seafood depa yang fresh tue.. Selain tue i jugak nak bawa family i yang pertama kali datang nie membeli-belah di Pasar Malam Kg Air dan jugak Filipino Market.. =D

Sampai di KK..Hotel yang menjadi pilihan kami untuk bermalam adalah di Imperial Boutec Hotel..Hotel nie bercantum sekali dengan Warisan Square.. Mula2 sampai kat hotel nie i macam dah down sikit sebab shopping complex dia macam dah old2 sikit..hehehe.. tapi bila naik jer kat Level 7.. fuhhh speechless terus.. Cantik beb!!!!! Ruang bilik dia pun okey.. interior design dia ada style..katil dan bantal dia empuk..toilet dia bersih..



Dan yang paling best sekali apabila i selak jer kain langsir terus boleh nampak pemandangan yang cantik macam nie.. Subhanallah.. cantik sangat2 kan...=D

Malam tue lepas Isyak kami cepat2 siap terus turun mencari tempat nak makan seafood.. dan sesi mencari gerai yang sesuai adalah dengan menggunakan formula 'tang mana ramai orang tang situ mesti sedap!'.. dan ternyata formula yang i gunakan sangat tepat! =D

Tak mampu nak makan lobster dapat pegang pun jadi la kan..nak tanya berapa ringgit sekilo pun tak gamak.. kih..kih..kih..

Yang mampu hanyalah Ikan apa tah namanya yang dimasak Nyonya.. Memang terbaik!!! dan ketam masak sambal pun terbaik jugak!!! 

Dimakan bersama sotong goreng tepung dan kailan ikan masin.. perghhh meletopsss!!! 

Ditambah pulak lagi undang masak berkrim nie yang tersangat sedap sehingga menjilat jari..memang kami sangat berpuas hati makan kat sini.. total damage untuk 4 orang makan hanya lebih kurang RM120.00 tak silap i.. okey la tue kan.. =D

Lepas makan terus jalan2 pusing kat Pasar Malam Kg. Air.. tapi masing2 sibuk dok shopping sampai tak nak bergambar dah.. memang macam2 ada kat pasar malam tue..semua murah2..tapi kena pandai bargain ar...=D


**********************************************

Esoknya check out.. Flight kami lewat petang.. so ambil kesempatan jenjalan lagi kat sekitar KK..

Bye2 Imperial Boutec Hotel.. =D

Tempat wajib singgah iaitu Filipino Market..Kalau nak beli ole2 kat sini la... sempat grab beberapa helai T-shirt kat sini...=D


Ada masa lagi tak tahu dah nak p mana.. so mai lepak kat sini pulak.. apa nama tempat tah dah lupa.. *orang Sabah bagi tau sat kat mana nie.. huhuhu

For the first time Emir main pasir.. Mula2 elok lagi la.. lepas tue....please scroll down... hehehe
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tadaaaaaaa... dah separuh bogel dah anak i nie.. hahaha..Hahh baru la boleh main sepuas2nya kan..

Lepas tue kami mandikan Emir dengan air mineral.. kelas ko Emir orang mandi dengan air paip ko mandi air mineral... tapi tak kisah la janji tak berpasir badan dia kan....hehehe - Dari sini kami gerak terus ke airport dan lebih kurang 3jam selamat sampai di Penang.. =D

Akhirnya tamat jugak cerita percutian selama 3H2M kat Sabah.. Insyaallah kalau ada rezeki i nak datang lagi.. banyak tempat yang tak tercover lagi sebenarnya.. kalau boleh lepas nie plan nak stay kat pulau pulak.. mesti best!!!!!!!!! Jom menabung dari sekarang!!





You Might Also Like

35 comments

  1. Wahhh, seronoknya g sabah =D Selamat tahun baru esok =D

    BalasPadam
  2. nanti mai dtfg lagi la kat sabah..blh pi pulau seronok :)

    BalasPadam
  3. wah jauhnya perjananan
    saya tak pernah sampai sabah lagi...bilalah agaknya

    suka tengok gambar emir pakai diaper aje, comellah =)
    udang masak berkrim tu buat saya
    rasa lapas

    p/s - sori, lama tak nyinggah sini =)

    BalasPadam
  4. percutian akhir 2013 yang menyeronokkan...mesti emir suka

    BalasPadam
  5. wow akak best nya. makanan pon sedap tu . :) emir comel sgt main pasir ye. bagus gak kak biar dia main mcm tu kan. at least ada gak experience ^_^

    BalasPadam
  6. bestnya la hai, tengok emir tu lagi geram, rasa nak terkam je, seronok main pasir ekkk...

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    BalasPadam
  7. Wahhh seafood dan sabah mmg xleh dpisahkan :) murah plk tu .org kata lah.hehehe

    BalasPadam
  8. Best3x... :D

    Tergoda nengok ketam tu.. :D

    Insyaallah 1 hari nanti acikidah pun nak kesana juga... :)

    BalasPadam
  9. wahh seronoknya Farah!hotel tu cantik sangat esp on thier surroundings n view kan..haih boleh gather in fo ni untuk june akan datang..heheee

    BalasPadam
  10. cantik view bilik. jelous. Selamat tahun baru kak!

    BalasPadam
  11. tak silap amir main kat tanjung aru kot..kalau tak tanjung lipat ..hihi

    BalasPadam
  12. tringat zmn study yumida kat ums, beznye kk..tmpt menarik utk dilawati
    rindu nak ke pasar mlmnya..mcm2 ada jual
    menabung sini-inti

    BalasPadam
  13. sama belanja utk hari raya atau bercuti , lbh baik menabung drp awal . bila tiba masa , mmg enjoy sakan !

    BalasPadam
  14. Lain kali datanglah lagi kat Sabah ...:D

    BalasPadam
  15. Bilala dpt pg ke sabah lg...sgt cntik..dan makanan yg sedap2.. slmt thn baru akk :)

    BalasPadam
  16. Tanjung Aru kot.. Dia atas sikit dari airport kan? =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    BalasPadam
  17. bestnye hotel ngadap laut..cantik sgt..
    penah pegi sekali je kk..tu pun masa bby br 3 bulan..xpuas rase bejalan..nak pegi lagi nnt..teringat je mkn aritu..sedap gile..sume fresh..tu sis makan kt mn?

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum kak! rindunya nak singgah sini. maaf dah lama sheila tak berblogging. heee. sihat kak? bestnya Sabah. memang dah beli tiket tapi kena cancel kak. time tu tepat pula waktu berpantang. huwaaa nangis tengok makanan situ sodapnyaaaa :(

    BalasPadam
  19. tb xpernah sampai lg...sabah oh sabah come to tb plis hehe

    BalasPadam
  20. pergh1 menggugat iman sungguh tengok laink2 dia hehe. Hurmm telan ailio je la kat sini huhu.

    BalasPadam
  21. akak pernah makan lobster..orang banje la..beli sendiri x dapek do...

    BalasPadam
  22. sedapnya semua makanan tu farah.. segar pula tu.. rugi kalau singgah sabah tak makan semua tu.. amboi emir, semangat betul dapat main pasir kat sabah ya, sampai buka bajunya.. hehe..

    BalasPadam
  23. seronoknya kak.. sy tak terjejak lagi nak ke sabah tu.. cantik sungguh pemandangan kat sana..

    BalasPadam
  24. standard harga seafood kat sabah kot Farah (rm100+) coz I haritu mkn kat gayang seafood pu lebih kurng harga tu jg..

    betul tu, I pun kalau ada rejeki lebih I nak repeat pi sabah lagi.. tak puas berjalan haritu rasa mcm sekejap sangat.. :)

    BalasPadam
  25. cantiknya view tu sis...mesti best kan? teringin nk pergi sabah la..InsyaAllah one day! :)

    BalasPadam
  26. thn lepas byk juga blogger pi sabah.. seronoknya kalau dpt fly ke sana.

    BalasPadam
  27. akak pun pernah stay kat imperial boutec ni dulu, hotel yg murah dan memang menarik

    BalasPadam
  28. Bestnya. View pon cantik. Tak pernah makan lobster apatah lagi memegangnya...ahaks...

    BalasPadam
  29. bestnyer sotong celop tepong nih

    BalasPadam
  30. aduhaiii terliur sungguh la tgk udang tu..berkrim pulak..soting tu lagi la..perggghhhhh..

    BalasPadam
  31. ehh sotong la..soting pulak..haha

    BalasPadam
  32. Salam sis..sya akan ke Sabah next week . Seafood tu sis makan kat area mana ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai hana.. okey kedai yg saya makan nie kat kk.. kedai dia kat hujung sekali sebelah kanan kita..try la mmg sedap!! :)

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||