Pertama Kali Dalam Hidup!!!

08:48


Salam bloggers kesayangan dan Salam 1 Malaysia,
Hari nie Farah nak share pengalaman pertama kali p tengok citer Tamil kat pawagam...Ehhh..No..No..No...jangan dok senyum sinis sangat la naaaaaaa..Kita kan 1 Malaysia...=D
Actually farah memang suka tengok citer Tamil berbanding Hisdustani..sebab citer Tamil nie lebih banyak action compare to citer Hindustani yang lebih banyak cintan-cintunnya tue.. 

Pada mulanya dok terpikir duapolohpat kali jugak la nak p ke tak..nak p ke tak.. dalam hati memang nak sangat p tengok citer nie sebab hero dia Vijay!!! Boleh dikatakan setiap kali filem lakonan Vijay nie ditayangkan kat TV farah memang tak pernah missed untuk tengok... memang lakonan Vijay nie mantap uolss.. =D

Tapi dalam masa yang sama dok risau jugak takut kalau p tengok nanti sepatah haram pun tak faham bahasa depa.. Last2 mintak husband call tanya ada tak malay subtitle untuk cerita Jilla nie.. dan jawapan yang diberikan adalah sangat mendukacitakan..memang tak ada malay subtitle untuk cerita nie..sobsssss....tapi apabila staff pawagam tue bagi tahu yang citer nie ada english subtitle apa lagi terus suruh husband booking tiket.. kalau hampa nak tau husband farah pun peminat cerita Tamil tau!!!! hehehe.. kami nie kira geng Cik Rita Rudaini la..~ dengarnya dia pun dah p tengok citer Jilla nie.. hehehe

Akhirnya buat pertama kalinya dalam hidup kami melangkah masuk ke dalam pawagam untuk menonton Filem Tamil iaitu Jilla!!!!!! hahaha ~Kami p bertiga malam tue...show pukul 12.45pagi...Hampa tau dak citer nie habis pukul berapa?? Pukul 4.00pagi hokeyyyyy!!!hahaha... tapi yang bestnya kami bertiga sikit pun tak rasa mengantuk atau nak terlelap walaupun sekejap sebab cerita nie memang tersangat laaaaaaaa best!!! selalu dok tengok kat TV jer kan.. sekali dapat tengok depan screen yang besar...walaaaaaa.....hahahaha

Overall cerita nie memang best!! Actually banyak action yang tak logik sebenarnya tapi ianya tetap menghiburkan.. banyak pengajaran la jugak.. dari jahat akhirnya menjadi baik.. senang cakap farah rasa berbaloi la bayar harga tiket sebanyak RM10 tapi kepuasan yang kita dapat tue terbaik.. citer nie sangat berkualiti setanding dengan cerita2 box office Hollywood.. Rasanya Malaywood pun perlu bekerja lebih keras lagi untuk bersaing dengan filem2 luar.. bukan tak nak support industri filem Malaysia..tapi kadang2 jalan cerita tue yang gagal menarik auranya untuk membuatkan farah pergi menonton di pawagam.... Maaf kalau ada yang terasa.. Ini cuma pendapat peribadi farah dan tak lebih daripada itu... 


Star Rating Farah ~ 5/5

Nak kata semua filem luar tue semuanya bagus tak la jugak.. kadang2 ada la jugak yang macam hampas.. Contohnya cerita Paranormal Activity ~The Marked Ones nie..Memang tak best langsung.. berbeza dengan part2 yang sebelum nie.. memang farah rasa sedikit kecewa  sebab farah adalah penonton setia filem bersiri Paranormal Activity nie.. namun part kali nie memang gagal!!! buat rugi duit jer... farah jugak sempat buat taik mata malam tue..hehehe 

Star Rating Farah ~ 0.5 /5

Sekian saja review merapu farah... K bai!!! =D





You Might Also Like

27 comments

  1. filem melayu memg mahap, akak xkan buang duit nak gigih g tgk kat panggung...klu tgk kat panggung pon, carik movie yg ada adegan ganas, romatik jiwang lagi skali mintak mahap..xleh masok dgn jiwa laa...

    BalasPadam
  2. ehehehe kalau ikutkan mmg lucu kalau org melayu pi tgk film tamil.. tapi apa salahnya kannn.. kita kan 1Malaysia.. sokong industri film satu sama lain.. Farah ni mcm kawan I jg.. suka tgk cerita tamil.. tapi kwn I tu suka hero yang nama dia Surya.. hehhe

    BalasPadam
  3. wah,minat sungguh2 da ni,hihi...boleh geng rita rdaini ye kak:)

    BalasPadam
  4. Akak bukan setakat cerita Tamil apa cerita pon dah lama tak masuk panggung...:)

    BalasPadam
  5. hehe. wa, pukul 4 pagi tu. PG tak pernah tengok lagi citer tamil kat pawagam. mungkin nak merasa juga pegi tengok kat pawagam. hehe. suami kita pun suka tengok tamil :D banyak action yes :)

    BalasPadam
  6. fuh! sempat jugak rembat 2 filem ye hehe. Kenit dah lama tak berpanggung wayang :D

    BalasPadam
  7. jarang sekali org melayu suka filem tamil kan..tak salah meminati kan

    BalasPadam
  8. Perghhhh...lamanya. Feveret my hubby citer tamil ni. Dgn saya skali terjebak.

    BalasPadam
  9. wah kak farah ade hobi yg same ngn suami akak laa..best nye..pasni kne pndai ckp tamil la ehhehe

    BalasPadam
  10. wah kak farah ade hobi yg same ngn suami akak laa..best nye..pasni kne pndai ckp tamil la ehhehe

    BalasPadam
  11. waallahhhh..
    kalua dah dapat 5* xleh nak kate ape la..
    mmg terbaik la..tp kalau nak pegi tgk kt tibi besar tu mmg x la..
    hukhuk -_-

    BalasPadam
  12. akak pun tak pernah lagi ke pawagam tengok cerita tamil..

    BalasPadam
  13. best yer..tak pernah lg tgk citer tamil kt wayang..kalau best mmg berbaloi la p tgk..hehe

    BalasPadam
  14. orang kata citer tamil memang best...tapi saya tak pernah try lagi layan kat panggung...hehe

    BalasPadam
  15. sound effect cerita tamil mmg terbaek.. hehe

    BalasPadam
  16. Thank you Farah for the review..aida suka gak tengok citer tamil esp citer ape ntah tu..tak ingat!nanti aida bagitau..tapi aida tak sanggup nak masuk pawagam tengok citer tamil tu..tak tahan pening..takut keluar awl plk nanti..hheee

    BalasPadam
  17. Wahhh seriously kak farah tgk cite tamil.Xpe lain dr yg lain.Asyik tgk cite melayu yg merapu2 hehehehe

    BalasPadam
  18. wahh peminat vijay rupanye.. deqla x minat tgk citer tamil.. tp kenal la jugak pelakon2 dia.. chennai express tgk x? kan ada tamil jugak tu.. heee

    BalasPadam
  19. aida kurang minat tamil. jarang layan. more to hindustan :-)

    BalasPadam
  20. mama sekali seumur hidup masuk panggung, tengok transformer....

    BalasPadam
  21. paranormal activity tu xtgk lg.. yg sebelum ni asyik menjerit dlm wayang. haha

    BalasPadam
  22. Aduh rajinnya. Citer tamil pun jadik.

    BalasPadam
  23. hebat la akk.. sy kadang hindustan pun xberapa nak layan, ni kan pula cita tamil..

    BalasPadam
  24. Hehehe.. okay jerrr... layannnn! :D

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||