Throwback ~ Langkawi 2013 ~Berkursus + Makan Angin

11:00


Salam bloggers,
Sebenarnya ini bukan la percutian yang dirancangkan pun.. kebetulan farah kena attend kursus kat sini selama 2 hari...So alang2 dah p sana why not bawak family p makan angin sekali kan.. orang kata sambil menyelam minum air..hehehe


Kami stay kat Bella Vista Resort Langkawi.. Hotel dia sangat cantik macam castle.. Masa kami sampai sini dah lewat petang..malam farah dah start kelas..so tak dak aktiviti sangat la hari 1st kat sini.. 



Keesokkan paginya turun breakfast jap sebelum start kelas.. Coffee House hotel nie betul2 mengadap laut.. cantik sangat..Lepas makan farah masuk kelas depa keluar jenjalan.. uwaaaaaaa jelosss!!


Husband bawak depa p Underwater World Langkawi.. Suasana kat dalam nie masih sama ja macam kami datang dulu (Tahun  2010) husband kata..


Emir tak nak dok stroller.. nak berjalan dia.. tak puas kot dok tgk ikan sambil duduk.. =D


Kepala Emir kecik tak muat...hahahaha 

Sebelah petangnya baru la farah berpeluang join depa..plannya nak p shopping kat Hj. Ismail Group.. tapi sebelum tue kami singgah sat kat Dataran Lang nie..


Singgah utk ambik2 gambar and lepak2 kejap kat sini...lepas tue terus gerak ke Hj. Ismail Group pulak...


Kami p terjah cawangan terbaru Ismail Group..memang puas hati shopping kat sini...lepas nie kalau nak datang lagi nak stay kat hotel dia.. senang sikit nak shopping nnti..turun bawah jer.. hehehe


Habis kursus lebih kurang pukul 1ptg..Cepat2 settlekan urusan hotel terus zasssssssss ke Gunung Mat Cincang..nak bawak Emir naik Cable Car..


Beli tiket dulu.. kena tunjuk ic tau untuk dapat rate murah yer...=D


Okey jommmmmmm kita naik ke atas.... Emir yang paling teruja sekali nak naik.. =D



Gayat jugak dok dalam nie.. ini kali kedua farah naik.. dulu masa mai berdua dengan husband jer.. sekarang kami bertiga dah.. Alhamdulillah..=D


Yeayyy Emir dah sampai kat atas nie..Angin kuat sangat masa nie.. 


Dah puas tengok pemandangan marilah kita turun balik.. =D



Singgah sini kejap tengok arnab... 

Lepas selesai kat sini bersambung shopping lagi kat cawangan lama Haji Ismail Group.. sebab set periuk yang farah nak beli semalam out of stok kat sana.. Alhamdulillah nasib baik kat cawangan ada..Lepas tue hantar kereta sewa terus ke jeti.. Lebih kurang 1jam perjalanan kami selamat sampai kat Jeti Kuala Perlis dan 2 jam kemudian selamat sampai kat rumah.... Walapun trip kali nie trip sulaman jer tapi tetap rasa enjoy!! =D


Psst ~ Senarai bloglist baru tengah update.. tunggu k.. =D



You Might Also Like

25 comments

  1. Assalamualaikum kak farah. bestnya sambil menyelam minum air. sheila tak pernah lagi jejak sini. in shaa Allah, kalau dimurahkan rezeki nak bawa baby jalan sini. hihi makan angin kat negara sendiri macam best jeee :)

    BalasPadam
  2. berseri muka farah masa pakai tudung kaler pink tuh

    BalasPadam
  3. nampak keterujaan di muka emir...comelnya dia...

    BalasPadam
  4. wah..bestnya kursus sambil makn angin..:)

    BalasPadam
  5. dah ada hotel ye HIG.

    Eka last pegi tahun 2012 ke langkawi.

    Hotel yg akak duduk tu cantik la. Macam castle. Brape semalam ea kak? Rasa nak pegi Langkawi plak hehehe

    BalasPadam
  6. bila lah daku nk ke langkawi ni.banyak sgt wish list ni.

    BalasPadam
  7. seronoknya percutian wlapun hanya sekejap :)

    BalasPadam
  8. bestnya . saya blum sampai lagi kat sana . dgr cerita jer . huhuhuuu

    BalasPadam
  9. Mmg best betul kalau dapat gi kursus ke tempat macam ni, sambil kursus, sambil makan angin...Hotel tu rate dia mahal tak? Nampak cantik :)

    BalasPadam
  10. nilah namanya sambil menyelam minum air...farah pasai hai hari tu dah settle ke? nanti what's app akak na cheq...

    BalasPadam
  11. Wahhh shokk je kak fara asyik mkn angin.Jealouss hehehe

    BalasPadam
  12. bestnye kursus kat langkawi..
    *kalau la umah dekat langkawi*
    pffttt..
    hari2 shopping cokelat..
    tiap bulan shopping corelle..
    hihi

    BalasPadam
  13. Wahhhh..
    Sambil menyelam minum air...
    Bestnya kak...
    AJ geram tengok pic dengan rabbit tu..
    Jinak2 je.....
    Tak sabar nak gi Langkawi nanti...
    Nak borong coklat.. =D

    BalasPadam
  14. sambil menyelam minum air...hehehe seronok bawak family sekali bila berkursus.

    BalasPadam
  15. keren keren
    apalagi anaknya cute sangat hehehehe


    nih buat belajar anak kak :-)

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    BalasPadam
  16. wah.. menarik tu bercuti sambil kursus.. sambil menyelam minum air.. akak sampai sekarang tak sampai lagi langkawi tu.. baca entri orang je la.. hehe..

    BalasPadam
  17. Sambil kursus makan angin... hotel dah tentu di sponsered.. banyak jimat tu... best3x.. :D

    Banyak tak soping kat HIG tue.. hehe..

    BalasPadam
  18. Wahh bestnyaa..sambil berkursus terus bercuti dengan family kan..Heaven..wah Hj Ismail Group dah ada hotel!mesti dah kaya gile kan depa..bagusnya!

    BalasPadam
  19. best nye kak farah,sambil keje boleh bercuti2..syok..tb dlu g langkawi mase blaja dlu..masih teringt mase nek kabel car tuh.tb nek yg paling tggi n hujung skali.oh mmg ngeri bile pandang bawah.smpi pk tkot talinye putus hehehe

    BalasPadam
  20. bestnya sambil kursus sambil berjalan ni....ni yang jeles...

    BalasPadam
  21. seronoknya, menyelam sambil minum air ye farah.. hihi

    BalasPadam
  22. bagusnye berkursus boleh bawak family.. yelah sambil menyelam minum ayaq la.. baru bestttt

    BalasPadam
  23. bestnya kak dapat ke sana.. saya ni ntah bila la nak ke sana.. tgh ber2 pun xtntu lagi dapat pergi..haha

    BalasPadam
  24. Nice...
    Promosi Airasia.Jangan lepaskan...

    http://nazribcm2012.sharethisstory.net/my-852398-5736

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||