Motor-basikal Untuk Adik

14:10



Assalamualaikum,
Motor-basikal nie mama farah beli untuk kegunaan adik bongsu farah untuk guna ulang-alik ke sekolah..nak beli motor untuk dia tak boleh lagi sebab belum cukup umur nak ambik lesen..so beli la dulu motor-basikal nie untuk dia..   

Eh.. tahu tak..Farah dah try test bawa motor-basikal nie..best jugak tau.. laaaaaaaajuuuuuuuu oooooooo!!!! hehehe..tapi kelakar pun ada...sekali pandang nampak macam scooter jer kan.. tapi kalau hampa pandang 2 kali, mesti kantoi sebab nampak tak ada pedal kaki kat bawah tue hahhhh...hehehe

Actually motor-basikal nie menggunakan kuasa bateri dan ia mampu pergi sejauh 20km..betul ke tak tak tahu la sebab tak pernah try lagi bawa sejauh tue.. risau jugak nak test bawa jauh-jauh..buatnya mati tengah jalan jenuh la nak mengayuhnya bawa balik..hehehe - Tapi kalau setakat nak ulang-alik pergi sekolah or pasar basah tak dak masalah la...kits redah jer... So macamne rupa motor-basikal nie.. sempoi dak??? hehehe










You Might Also Like

26 comments

  1. Assalamualaikum kak farah, berapa ni? lama laaa... yang zaman dulu punya patern basikal tapi ada bateri untuk jadi motor. hehee nice gila, terasa nak beli satu.. hihiiii ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam sheila.. harga dia RM1600.. tapi lepas bargain RM1580.. beli la satu.. best!! =D

      Padam
    2. assalamualaikum.. nak tanya kat mana nak beli basikal elektrik ni?

      Padam
    3. wsalam.. beli dekat kedai cina area jalan sekerat,sg.petani

      Padam
  2. lepas nie banyak la budak2 sek minta nak guna ke sekolah kan..lebih mudah dan praktikal..hehe..seriusly nmpk cam skuter

    BalasPadam
  3. cantik..first time dgr motor basikal..:)

    BalasPadam
  4. Wah...baru tau. Agak2 bley bawa gi keja tak...hehe...

    BalasPadam
  5. eh eh sempoi lah farah, akak baru tau ada motor-basikal ni, tetiba jadi outdated pulak pasal transportation...wakakakka....

    BalasPadam
  6. Cute pulak tu hehe. Harap adik farah dpt guna dn jaga ia sebaiknya..adik wajib sayang akak camni :)

    BalasPadam
  7. bestla basikal nie..kalau nak belajar tunggang moto blh pakai ini kan sis

    BalasPadam
  8. idah biasa tengok basikal bateri... tapi yang nie bentuk scooter memang first time tengok.. so smartt..! braper harganya farah? menarik aaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga dia RM1600.. tapi lepas bargain RM1580.. beli la satu.. best!! =D

      Padam
    2. Menarik....mana beli? Tahan rosak tak?

      Padam
  9. Tipah tertipu kalau sekali pandang...:)

    BalasPadam
  10. memang sempoi la farah.. berapa harganya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga dia RM1600.. tapi lepas bargain RM1580 akak.. =D

      Padam
  11. wahh unik n menarik..memang tak lenguh la kalau kayuh jauh-jauh pun kan..mahal tak?hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga dia RM1600.. tapi lepas bargain RM1580 Aida.. beli la satu.. best.. =D

      Padam
  12. sempoi gilerrrrr.. I pun kalau dpt permission dari husband, i nak bawak ulang alik pi kerja.. hehehe

    BalasPadam
  13. ha'a lah sekalui pandang memang nampak macam motor
    unik ye, rasa macam nak juga je

    BalasPadam
  14. best nye... kalu ada rezeki nk beli la satu, pasni tk yah nk sangkut dlm jem lg dh

    BalasPadam
  15. boleh tahu, mane tempat awak beli ?

    BalasPadam
  16. hai..kenapa berminat nak beli ke?? meh pm kat sini..
    https://www.facebook.com/pages/Mrs-Secretarys-Blog/129136593891755?ref=tn_tnmn

    BalasPadam
  17. saam..wah bestnya, kt mana ye beli??

    BalasPadam
    Balasan
    1. dekat kedai area jalan sekerat,sg.petani..;)

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||